ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Οριστικά χωρίς κόσμο στον πρώτο τους εντός έδρας αγώνα οι «αιώνιοι»

Οριστικά χωρίς κόσμο στον πρώτο τους εντός έδρας αγώνα οι «αιώνιοι»

Οριστικά χωρίς κόσμο στον πρώτο τους εντός έδρας αγώνα οι «αιώνιοι»

Όπως γνωστοποίησε η ΕΣΑΠ οι ποινές που επιβάλλονται από Λίγκα και ΕΟΠΕ αφορούν μόνο τα ματς Πρωταθλήματος και Κυπέλλου, οπότε Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα παίξουν χωρίς κόσμο με ΑΕΚ και Ολυμπιακό αντίστοιχα.

Από την στιγμή που έγινε γνωστή η κλήρωση της Volley League, υπήρξε ένα ζήτημα με το αν οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός εκτίσουν σε αυτό την ποινή της μίας αγωνιστικής που τους είχε επιβληθεί για επεισόδια των οπαδών τους σε αγώνα των «πρασίνων» με τον Εθνικό στην Καλλιθέα, επεισόδια που είχα λάβει χώρα ένα χιλιόμετρο μακριά από το γήπεδο.

Και υπήρξε ζήτημα, καθώς οι «αιώνιοι» ήταν γηπεδούχοι και στο League Cup και είναι λογικό να ήθελαν να εκτίσουν εκεί την ποινή τους. Ωστόσο η ΕΣΑΠ με ανακοίνωσή της ξεκαθάρισε πως οι ποινές εκτίονται μόνο σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, τονίζοντας πως το League Cup αποτελεί εσωτερικό τουρνουά.

Έτσι ο Ολυμπιακός θα παίξει χωρίς κόσμο στο ματς με την ΑΕΚ την πρώτη αγωνιστική και ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί στην άδεια Κυψέλη τον Ολυμπιακό για την δεύτερη αγωνιστική. Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής: «Σύμφωνα με τον πειθαρχικό κανονισμό της ΕΣΑΠ που εγκρίθηκε το 2017 από την ΕΟΠΕ οι κάθε είδους ποινές που επιβάλονται από τα δικαιοδοτικά όργανα της ΕΣΑΠ (για το πρωτάθλημα) και της ΕΟΠΕ (για το κύπελλο Ελλάδας) εκτίονται αποκλειστικά στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο Ελλάδας.

Σύμφωνα με την επίσημη άποψη της ομοσπονδίας του αθλήματος η οποία επικαιροποοιήθηκε και πρόσφατα μετά από σχετικό αίτημα της ΕΣΑΠ, το Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς αποτελεί εσωτερικό τουρνουά της ΕΣΑΠ και στους αγώνες του οι ομάδες δεν εκτίουν ποινές.

Υπενθυμίζεται πως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχουν τιμωρηθεί από μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών.

Μετά την κλήρωση του πρωταθλήματος 2018-19 και με δεδομένο ότι δεν μεσολαβούν αγώνες του κυπέλλου Ελλάδος ο Ολυμπιακός θα εκτίσει την ποινή του στον εντός έδρας αγώνα με την ΑΕΚ για την 1η αγωνιστική και ο Παναθηναϊκός στον εντός έδρας αγώνα με τον Ολυμπιακό την 2η αγωνιστική καθώς στην 1η αγωνιστική αγωνίζονται εκτός έδρας με τον ΠΑΟΚ.

Σημειώνεται επίσης πως ο Ολυμπιακός έχει προσφύγει στο ΑΣΑΕΔ κατά της πρωτόδικης απόφασης τιμωρίας του με μία αγωνιστική και αναμένεται η έκδοση της απόφασης».