Ο Μίλωνας φτιάχνει φιλάθλους βόλεϊ, κάτι πιο σημαντικό και από την εξαιρετική του πορεία...

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Ο Μίλωνας φτιάχνει φιλάθλους βόλεϊ, κάτι πιο σημαντικό και από την εξαιρετική του πορεία...

bet365

Σαββάτο βράδυ και το κλειστό «Κροίσος Πέρσης» ήταν γεμάτο με μικρά παιδιά και τους γονείς τους προκειμένου να δουν το Μίλωνας – Φοίνικας Σύρου, με τον Φώτη Καρακούση να γράφει για την ομάδα της Νέας Σμύρνης που αρχίζει να φτιάχνει φιλάθλους του βόλεϊ.

Αν λίγα χρόνια πριν μου έλεγε κάποιος πως Σάββατο βράδυ στη Νέα Σμύρνη, μια περιοχή που έχει και με το παραπάνω ζωή και πράγματα να κάνεις, θα γέμιζε ένα κλειστό για να δει ο κόσμος την αναμέτρηση του Μίλωνα με τον Φοίνικα Σύρου, το λιγότερο που θα τον περνούσα θα ήταν για τρελό.

Οι «πράσινοι» άλλωστε δεν είχαν καταφέρει να ανέβουν στην μεγάλη κατηγορία, ενώ έδειχναν μια ομάδα που να το γράψω ωμά, δεν είχαν να προσφέρουν κάτι στο άθλημα. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο έχουν αλλάξει πολλά στον Μίλωνα. Το συγκρότημα του Σάκη Ψάρρα έχει ανέβει στην Volley League, έχοντας εξαιρετική παρουσία, ενώ έχει κάνει ακόμα καλύτερη δουλειά στις ακαδημίες.

Η αλλαγή θα λέγαμε πως είναι τόσο μεγάλη, που χωρίς δόση υπερβολής, ο Μίλωνας όχι απλά δεν είναι μια ομάδα που δεν προσφέρει απολύτως τίποτα στο άθλημα, αλλά αρχίζει με μικρά, αλλά σταθερά βήματα να δημιουργεί φίλους του βόλεϊ. Γιατί μόνο αν είσαι φίλος αυτού του τόσο ωραίου αθλήματος θα μπεις στην διαδικασία να πας στο γήπεδο και να παρακολουθήσεις έναν αγώνα.

Δεν το κάνεις γιατί απέναντι είναι ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός ή ο ΠΑΟΚ, ομάδες δηλαδή που έχουν κόσμο παντού και φυσικά και στη Νέα Σμύρνη. Το κάνεις γιατί σου αρέσει αυτό που βλέπεις από μια ομάδα που προσφέρει θέαμα, γιατί σου αρέσει η προσπάθεια που γίνεται. Μια προσπάθεια που αγωνιστικά, δεδομένα έχει πετύχει, καθώς οι «πράσινοι» όχι μόνο δεν θα κινδυνέψουν, αλλά είναι και σε τροχιά τετράδας, έχοντας ήδη πετύχει δύο μεγάλες νίκες επί των Παναθηναϊκού και Φοίνικα Σύρου. Δύο ομάδων που πριν την έναρξη του πρωταθλήματος θεωρούνταν σίγουρες για την τετράδα και την διεκδίκηση του τίτλου.

Πάνω από την αγωνιστική παρουσία και τις εξαιρετικές εμφανίσεις που έχουν έρθει γιατί ο Ψάρρας έχει καταφέρει να «παντρέψει» με τον καλύτερο τρόπο την εμπειρία που υπάρχει και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό σε παίκτες της ομάδας, με τα νιάτα και το ταλέντο. Ένα ωραίο μείγμα που χαίρεσαι να βλέπεις. Πάνω από όλα όμως, είναι η εικόνα στις εξέδρες, Είναι πραγματικά πολύ όμορφο και ελπιδοφόρο το να βλέπεις ένα γήπεδο γεμάτο με νέα παιδιά και οικογένειες.

Ο Μίλωνας δεν έχει οπαδούς και προσωπικά θα ευχόμουν να μην αποκτήσει ποτέ. Έχει όμως κόσμο που θα πάει Σάββατο βράδυ στις 21:00 να δει το ματς κόντρα στον Φοίνικα. Και θα πάει γιατί ξέρει πως αυτό που θα δει θα του αρέσει. Θα χαρεί βόλεϊ και θα δει νέα παιδιά που έχουν πάει να παρακολουθήσουν το άθλημα που γουστάρουν. Έχει ανάγκη το βόλεϊ από ομάδες που δημιουργούν φιλάθλους και αυτή την στιγμή ο Μίλωνας κάνει ακριβώς αυτό. Φτιάχνει φίλους του αθλήματος.

Κάνει οικογένειες να γεμίζουν το «Κροίσος Πέρσης» γιατί ξέρουν πως και ωραίο βόλεϊ θα δουν, αλλά κυρίως θα το δουν σε ένα πολιτισμένο περιβάλλον χωρίς βωμολοχίες, χωρίς φόβο επεισοδίων. Θα πάνε, θα δουν ένα ωραίο παιχνίδι μαζί με τα παιδιά τους, που με την σειρά τους θα έρθουν πιο κοντά στο άθλημα και μετά θα πάνε στο σπίτι τους χωρίς το παραμικρό άγχος. Μακάρι όλο αυτό, η γιορτή δηλαδή που υπάρχει στα ματς του Μίλωνα να συνεχιστεί και να γίνεται ακόμα μεγαλύτερη.

Μια γιορτή που έχουμε και στις αναμετρήσεις του Άθλου Ορεστιάδας για να είμαστε δίκαιοι (θα αναφερθούμε και στην ομάδα της Ορεστιάδας ξεχωριστά), μια γιορτή που έχει ανάγκη το βόλεϊ, προκειμένου να κάνει τον κόσμο να επιστρέψει στα γήπεδα και να ενδιαφερθεί και πάλι γι' αυτό το πανέμορφο άθλημα.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά και το ματς με τον Φοίνικα, ο Μίλωνας έκανε και αυτό που έκανε με τον Παναθηναϊκό. Κοίταξε τον αντίπαλό του στα μάτια, πίεσε στο σερβίς με 6 άσους, έκανε 10 μπλοκ, κάτι που είχε να κάνει και με την πίεση από την τελική γραμμή που χάλασε αρχικά την υποδοχή των «πειρατών» και μετά και την ανάπτυξη και έτσι έφτασε με χαρακτηριστική άνεση στη νίκη.

Μια νίκη που τον βάζει για τα καλά σε τροχιά τετράδας, μια νίκη που το κάνει να συνεχίζει να βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία και από την άλλη βάζει σε μεγάλους μπελάδες του νησιώτες, Ο Φοίνικας απογοητεύει με την φετινή του παρουσία, οι ξένοι του σε καμία περίπτωση δεν έχουν κάνει την διαφορά, η υποδοχή στα περισσότερα παιχνίδια είναι το λιγότερο κακή και προσωπικά δεν βλέπω μπορεί να αλλάξει όλο αυτό και να μπορέσει και πάλι η ομάδα της Σύρου να ελπίζει για κάτι καλό φέτος. Ποτέ μην λες ποτέ βέβαια, αλλά πάντα μιλάμε με τα έως τώρα δεδομένα και όχι με το τι μπορεί να γίνει στο μέλλον...

ΥΓ: Όταν σε άλλες ομάδες ψάχνουν να βρουν ball boys στο Μίλωνα και την Ορεστιάδα αρκεί να κοιτάξουν στην κερκίδα! Αυτό λέγεται ανάπτυξη και αγάπη για το βόλεϊ!

ΥΓ1: Με εξαίρεση τον Ολυμπιακό και αυτό μόνο στο πρώτο σετ και φυσικά και τον Φοίνικα σε όλο το παιχνίδι με τον Μίλωνα, για πρώτη φορά είχαμε αγωνιστική με πειστικές νίκες για τα φαβορί. Κάτι που για το καλό του πρωταθλήματος μόνο δεδομένο δεν είναι φέτος...

ΥΓ2: Με ένα μεγάλο ντέρμπι κλείνει το 2022 την Τετάρτη. Οι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα παλέψουν για τη νίκη που θα τους αφήσει μόνους στην κορυφή (για τους νικητές λέμε) για το 2022 και θα τους βοηθήσει και ψυχολογικά για την συνέχεια.

ΥΓ3: Είναι σίγουρο πως αυτό το κείμενο θα το διαβάσουν από λίγοι ως ελάχιστοι, αλλά από την άλλη πρέπει να γράφουμε και εμείς για τις ομάδες που παρότι δεν το περιμέναμε πως θα γίνει, βοηθάνε το άθλημα και το αξίζουν και με το παραπάνω,.

ΥΓ1: Στον αγώνα κόντρα στη Ναντ τα κορίτσια του Παναθηναϊκού έκαναν μια μίνι υπέρβαση επικρατώντας με 3-1 της ομάδας που είναι στην κορυφή του πρωταθλήματος της Γαλλίας. Μια υπέρβαση που είχε να κάνει και με την αλλαγή ψυχολογίας λόγω της παρουσίας του Γιάννη Καλμαζίδη στον πάγκο. Μια αλλαγή που ωστόσο δεν φτάνει, αν δεν βοηθηθεί και με ενίσχυση του ρόστερ. Ένα ρόστερ φτωχό σε σημείο να μην γίνονται σωστά οι προπονήσεις. Και όταν θέλεις να κάνεις πρωταθλητισμό και να κοιτάξεις και την Ευρώπη, πρέπει να έχεις και βάθος όχι μόνο για τις αλλαγές που ενδεχομένως θα χρειαστούν, αλλά πρώτα από όλα για τις προπονήσεις...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...