ΠΑΟΚ: Η FIVB είπε στην Κορέα να εκδώσει το πιστοποιητικό μεταγραφής στις αδερφές Γέονγκ (vids)

ΠΑΟΚ: Η FIVB είπε στην Κορέα να εκδώσει το πιστοποιητικό μεταγραφής στις αδερφές Γέονγκ (vids)

Φώτης Καρακούσης
ΠΑΟΚ: Η FIVB είπε στην Κορέα να εκδώσει το πιστοποιητικό μεταγραφής στις αδερφές Γέονγκ (vids)

bet365

Μια ανάσα από την ολοκλήρωση της απόκτησης των αδερφών Γέονγκ είναι ο ΠΑΟΚ, με την FIVB να δέχεται την προσφυγή και να καλεί την ομοσπονδία της Κορέας να εκδώσει το πιστοποιητικό μεταγραφής στις δίδυμες μέχρι τις 29/9.

Στην τελική ευθεία για να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο τρόπο για τον ΠΑΟΚ, βρίσκεται η υπόθεση των αδερφών Γέονγκ. Οι Λι Ντα και Λι Γιάε που έχουν συμφωνήσει εδώ και μήνες με τον «δικέφαλο του βορρά», δεν μπορούσαν να έρθουν στην χώρα μας επειδή η ομοσπονδία της Κορέας δεν τους εκδίδει το δελτίο λόγω της γνωστής υπόθεσης με το μπούλινγκ. Οι αδερφές Γέονγκ μετά από καταγγελίες συμμαθητριών ακόμα και για απειλή με μαχαίρι, δεν μπορούσαν να πάρουν μεταγραφή, καθώς ο ομοσπονδία της Κορέας δεν τις άφηνε. Μάλιστα είχαν αποκλειστεί από την Εθνική ομάδα και δεν αγωνίστηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, παρότι πρόκειται για βασικές παίκτριες της ομάδας.

Στον ΠΑΟΚ βέβαια δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια και αφού η ομοσπονδία της Κορέας ήταν ανένδοτη, παρότι μάλιστα δεν υπήρξε κάποια μήνυση για τις αδερφές Γέονγκ και οι ίδιες ζήτησαν δημόσια συγγνώμη, προσέφυγαν στην FIVB. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία όπως ήταν λογικό δικαίωσε τον «δικέφαλο του βορρά» και ζήτησε από τους Κορεάτες να ανοίξουν το ηλεκτρονικό transfer προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι μεταγραφές, δίνοντας διορία μέχρι τις 29/9.

Για την ακρίβεια ζήτησε από την Ομοσπονδία της Κορέας να στείλει στον ΠΑΟΚ τον τραπεζικό λογαριασμό προκειμένου οι Θεσσαλονικείς να βάλουν τα λεφτά που απαιτούνται προκειμένου να εκδοθεί το το πιστοποιητικό μεταγραφής στις αδερφές Γέονγκ. Επισήμανε μάλιστα πως αν ο αριθμός του λογαριασμού δεν σταλθεί μέχρι και το μεσημέρι της Τετάρτης, τότε θα ανοίξει η ίδια το transfer και οι Λι Ντα Γέονγκ και Λι Γιάε Γέονγκ θα αποκτηθούν και τυπικά από τον ΠΑΟΚ.

Στην Κορέα ωστόσο ακόμα δεν το βάζουν κάτω και συνεχίζουν να αναφέρουν όπως γράφουν και τα ΜΜΕ της χώρας, να μην θέλουν να αφήσουν τις δύο παίκτριες να παίξουν στην Ελλάδα, αλλά από την στιγμή που ούτε ενεργό συμβόλαιο έχουν, αλλά και ούτε έχουν όχι απλά δικαστεί αλλά έστω δικαστεί για την υπόθεση μπούλινγκ, δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Μάλιστα τονίζουν πως δεν θα σταλθεί από την Κορεάτικη ομοσπονδία ο τραπεζικός λογαριασμός και έτσι η Παγκόσμια Ομοσπονδία θα πάρει την κατάσταση στα χέρια της.

Σε απλά ελληνικά η απόκτηση των αδερφών Γέονγκ που αγωνίζονται στην θέση της πάσας και της ακραίας είναι θέμα χρόνου, με τον ΠΑΟΚ να πραγματοποιεί δύο εξαιρετικά σημαντικές κινήσεις που τον καθιστούν μεγάλο φαβορί ακόμα και για τον τίτλο, καθώς μιλάμε για παίκτριες που το κασέ τους ήταν απαγορευμένο όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για τις περισσότερες χώρες στην Ευρώπη και που δεν θα έφευγαν από την χώρα τους αν δεν υπήρξε η κατηγορία από τις συμμαθήτριές τους.

Αν τελικά δεν χαλάσει κάτι την τελευταία στιγμή και οι αδερφές Γέονγκ έρθουν στην χώρα μας και τον ΠΑΟΚ, οι «ασπρόμαυρες» θα έχουν 4 ξένες, καθώς ήδη έχουν αποκτήσει και ανακοινώσει την γαλλίδα ακραία, Ζουλιέτ Φιντόν-Λεμπλού και την ισπανίδα διαγώνια, Μιλάγκρος Κογιάρ. Από τις τέσσερις θα έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει 3 σε κάθε ματς, με τον Τάκη Φλώρο να έχει ένα τρομερά ευχάριστο «πονοκέφαλο» για το ποιες θα έχει μαζί του στα παιχνίδια. Μιλάμε για Ελλάδα γιατί στο CEV Cup θα μπορούν να παίξουν και οι τέσσερις.

 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα