Αγκάμεζ, (και εσύ) σούπερ σταρ!

Αγκάμεζ, (και εσύ) σούπερ σταρ!

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για τον Λίμπερμαν Αγκάμεζ τον παίκτη που άνετα πληρώνεις εισιτήριο για να τον δεις να παίζει, αλλά και τις ισορροπίες που πάει να αλλάξει ο Ολυμπιακός με την μεταγραφή αυτή.

Από την πρώτη στιγμή που ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την επιστροφή του μεγάλου Ερνάντο Γκόμεζ, είχαμε αναφέρει πως τόσο η συγκεκριμένη μεταγραφή, όσο κυρίως το δύο στα δύο του «δικεφάλου» έχουν χτυπήσει το... καμπανάκι στον Ολυμπιακό που ετοιμάζει την δική του ρελάνς.

Και η αλήθεια είναι πως αυτή η ρελάνς είναι το λιγότερο εντυπωσιακή, με τους Πειραιώτες να κάνουν δικό τους έναν από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο στην θέση του. Έναν παίκτη που αγαπήθηκε όσο λίγοι στον Παναθηναϊκό, κέρδισε τίτλους, έκανε μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό και στα 31 του επιστρέφει έτοιμος να κάνει την διαφορά.

Στο βόλεϊ υπάρχουν παίκτες που είναι εξαιρετικοί αλλά δεν ξεσηκώνουν τον κόσμο και άλλοι που και την αγωνιστική διαφορά κάνουν, αλλά και αναγκάζουν τους φίλους του αθλήματος να πληρώσουν εισιτήριο μόνο για να τους δουν να αγωνίζονται. Στην δεύτερη περίπτωση ανήκει χωρίς την παραμικρή αμφιβολία ο Λίμπερμαν Αγκάμεζ, ένας από τους πιο θεαματικούς βολεϊμπολίστες που πέρασαν από την χώρα μας.

Ο «Λίμπε» μας συστήθηκε για πρώτη φορά στα 18 του, όταν ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΑΕ Νικαίας. Βλέποντας ο τότε πρόεδρος του ΤΑΑ Παναθηναϊκός Βλάσης Σταθοκωστόπουλος πως πρόκειται για ένα ακατέργαστο διαμάντι, τον απέκτησε και τον έδωσε δανεικό στο Παγκράτι. Εκεί ο Κολομβιανός έκανε όργια κερδίζοντας σε πολλούς αγώνες ακόμα και πάνω από 40 πόντους.

Στην συνέχεια η ιστορία του τεράστιου αυτού παίκτη είναι γνωστή. Ο Αγκάμεζ έκανε την καριέρα που του άξιζε σε Τουρκία και Κορέα και εκεί που κανείς δεν το περίμενε με βάση το όνομά του, το κασέ του και φυσικά την αξία του, επέστρεψε στην Ελλάδα, την χώρα που αγαπήθηκε όσο λίγοι, όχι όμως για τον Παναθηναϊκό, αλλά για τον Ολυμπιακό.

Μια κίνηση που πραγματικά είναι η καλύτερη που θα μπορούσαν να κάνουν οι «ερυθρόλευκοι», καθώς απάντησαν άμεσα στον ΠΑΟΚ και την μεταγραφή του Γκόμεζ και κυρίως έκαναν δικό τους έναν παίκτη που όχι μόνο μπορεί να κάνει την διαφορά, αλλά και να γεμίσει το Ρέντη. Να κάνει τον κόσμο να πάει στο γήπεδο για να τον δει να αγωνίζεται.

Να τον δει να... σκοτώνει την μπάλα στην επίθεση, να τον δει να... πυροβολεί από την θέση του σερβίς, να τον δει να πηδάει στον... Θεό και να προσφέρει πλούσιο θέαμα. Ξαναλέμε πως υπάρχουν παίκτες για τους οποίους αξίζει κάποιος να πληρώσει και να πάει να τους δει και ο Αγκάμεζ είναι σίγουρα ένας από αυτούς.

Πλέον τα δεδομένα με την επιστροφή του Κολομβιανού διαγώνιου μπορούν να αλλάξουν και πραγματικά θα έχει ενδιαφέρον να δούμε και την αντίδραση του ΠΑΟΚ. Αυτές οι δύο ομάδες που δεν φαίνεται να έχουν αντίπαλο, δείχνουν έτοιμες να ανεβάσουν τον πήχη όσο πιο ψηλά γίνεται προκειμένου την ερχόμενη χρονιά να βρεθούν στην κορυφή. Αυτό το σενάριο μόνο κερδισμένο μπορεί να βγάλει το άθλημα, μιας και μετά από χρόνια ανομβρίας, θα ξαναδούμε στο πρωτάθλημά μας μεγάλους παίκτες που τόσο μας είχαν λείψει...

ΥΓ: Για πρώτη φορά θα δούμε σε δύο ομάδες που παλεύουν για τον τίτλο, τα μεγάλα τους αστέρια να είναι από τον ίδιο μάνατζερ. Γκόμεζ και Αγκάμεζ έχουν εκπρόσωπο τον Μαργαρίτη που ως τώρα κερδίζει και αυτός με την σειρά του τις εντυπώσεις στο έως τώρα μεταγραφικό παζάρι.

ΥΓ1: 10 Ιανουαρίου του 2007 και ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται από την Φριντρισχάφεν στην Γερμανία. Ο Γκόμεζ τραυματίζεται και ο Αγκάμεζ που τότε είχε πειστεί να παίξει κεντρικός στο ματς αυτό λόγω πολλών απουσιών για τους «πράσινους», αγωνίζεται στην κανονική του θέση ως διαγώνιος δηλαδή. Οι δύο αυτοί τεράστιοι παίκτες θα βρεθούν φέτος αντίπαλοι και πραγματικά θα έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον οι... μάχες τους.

ΥΓ2: Πάνω-κάτω στην θέση του διαγώνιου Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ είναι ισόπαλοι, οπότε ουσιαστικά τον τίτλο θα τον κρίνουν οι κινήσεις για τους υπόλοιπους παίκτες και ειδικά τους ακραίους. Κινήσεις που εκτός εξαιρετικού απροόπτου θα έχουν να κάνουν και με την Λατινική Αμερική. Υπομονή να τις δούμε, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει να δούμε αν θα υπάρξουν ομάδες που θα προσπαθήσουν να μπουν και αυτές τόσο δυνατά στο κόλπο. Με τα έως τώρα δεδομένα φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο, αλλά ποτέ μην λες ποτέ...

ΥΓ3: Η φωτογραφία είναι από τον συγκλονιστικό τελικό Κυπέλλου στο κλειστό του Φαλήρου. Ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει με 3-2 και όλοι εμείς είχαμε δει μια μοναδική... μάχη ανάμεσα στον Αγκάμεζ με τον Μίλκοβιτς. Ο Κολομβιανός είχε κερδίσει 29 πόντους, ο Σέρβος 30 και ο κόσμος είχε χαρεί και με το παραπάνω βόλεϊ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...