Πρωτάθλημα ξανά και ξανά και ξανά!

Πρωτάθλημα ξανά και ξανά και ξανά!

Πρωτάθλημα ξανά και ξανά και ξανά!

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τον θρίαμβο της ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ και την ευκαιρία για κυριαρχία από τον «δικέφαλο του βορρά» στο άθλημα!
Πόσο το χάρηκαν! Το έβλεπες στα μάτια όλων… Ο ΠΑΟΚ πανηγύριζε και πάλι για το πρωτάθλημα στο βόλεϊ και το ξέσπασμα ήταν φοβερό!
Για όσους δεν το ξέρουν ή δεν το έχουν εμπεδώσει… ΠΑΟΚ (μεταξύ άλλων) σημαίνει… μία χαρά και δέκα λύπες!
Να που χθες… Μεγάλη Πέμπτη ήρθε η ώρα για τους ΠΑΟΚτσήδες να πάρουν μία μεγάλη χαρά.
Στο βόλεϊ και… συγνώμη από όλους όσους βλέπουν τον αθλητισμό μόνο για την μπάλα πάνω στο γρασίδι. (Το έχω ξεκαθαρίσει από την πρώτη μέρα, ότι δεν είμαι μέσα σε αυτούς. Ασχολούμαι με όλα… Όσα περισσότερα μπορώ τέλος πάντων…).
Ο ΠΑΟΚ ήταν σαφώς ανώτερος του Φοίνικα στο πρώτο παιχνίδι, σε μικρό διάστημα του δευτέρου και μετά το 0-2 του χθεσινού αγώνα. Έστω και έτσι πήρε τις τρεις νίκες που χρειάζονταν!
(Κρίμα για τους ΠΑΟΚτσήδες που επηρεασμένη από το μίζερο και άρρωστο κλίμα της αθλητικής Θεσσαλονίκης, παρασύρθηκαν και προχθές ανέφεραν ότι η ομάδα τους «έκατσε» και έχασε στο τρίτο ματς, έτσι ώστε να πάρει τις εισπράξεις του τέταρτου. Χθες, στο 0-2 μάλλον κατάλαβαν ότι δεν αξίζει τέτοια μιζέρια…).
Μπράβο στο σύνολο του Φοίνικα που κατάφερε να κοντράρει τόσο πολύ την πιο δυνατή ομάδα της χώρας, τον πανάξιο πρωταθλητή ΠΑΟΚ που φέτος… έκανε και δύο τίτλους δώρο στον Ολυμπιακό.
Ο ΠΑΟΚ λοιπόν έγραψε ιστορία, πήρε για δεύτερη φορά τον τίτλο σε γήπεδο που είχε οκτώ χιλιάδες φιλάθλους, όντας η τέταρτη ομάδα στην κανονική περίοδο, η ομάδα που «έσπασε» δύο έδρες.
Και με το που τελειώνει ο αγώνας, με του σβήνουν σιγά-σιγά οι πανηγυρισμοί των ΠΑΟΚτσήδων… αρχίζεις και βλέπεις μπροστά.
Ήρθε το πρώτο πρωτάθλημα με τον Καλμαζίδη τον Γκόμεζ τον Κουρνέτα και όλα τα άλλα παιδιά…
Ήρθε το δεύτερο με τις κινήσεις του Τσαλόπουλου, με Καλμαζίδη και πάλι με τον φοβερό και τρομερό Σεπέδα που πηδάει και… ξεχνάει να κατέβει. Και με όλα τα άλλα παιδιά…
Το θέμα λοιπόν είναι πώς θα έρθει και το τρίτο και το τέταρτο και πώς θα δημιουργηθεί η νέα δυναστεία στο Ελληνικό βόλεϊ και στον Ελληνικό αθλητισμό.
Ο ΠΑΟΚ δεν το έχει ξανακάνει αυτό… Δεν είχε ποτέ μία ομάδα που να κυριάρχησε και να σάρωσε τα πρωταθλήματα για μία σειρά ετών…
Τώρα μπορεί!
Έχοντας τον Θανάση Κατσαρή στην ηγεσία του ΑΣ, έχοντας το πάθος που βγάζει ο Τσαλόπουλος ως πρόεδρος του ΤΑΠ, με τον Καλμαζίδη αναμφισβήτητο καθοδηγητή της ομάδας, ίσως τον Κουρνέτα που αποτελεί φαινόμενο για τον Ελληνικό αθλητισμό στα 40 του, αλλά και με συγκεκριμένες καθοριστικές κινήσεις για την βελτίωση του ρόστερ, ο ΠΑΟΚ μπορεί να κυριαρχήσει για χρόνια.
Τώρα που πήρε φόρα…
Και φυσικά ο Ερνάντο Γκόμεζ, αυτή η τεράστια προσωπικότητα, αυτός ο μεγάλος ηγέτης τον οποίο θέλει γρήγορα να φέρει και πάλι ξανά ο Δικέφαλος στη Θεσσαλονίκη, είναι η πρώτη και ενδεδειγμένη κίνηση ώστε να δούμε και το 2017 την κούπα του πρωταθλητή στο Πύργο τον Λευκό!
* Κατά τα άλλα στο ποδόσφαιρο και στα πλέι οφ, πολλά θα παιχθούν στην πρώτη αγωνιστική. Το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (τέσσερις μέρες μετά τον τελικό κυπέλλου) στην άδεια Τούμπα, είναι η μισή διοργάνωση…
* Επιτέλους στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ άρχισαν να λένε και να κάνουν τα αυτονόητα: «Δεν πρόκειται να κατέβουμε στο επόμενο πρωτάθλημα αν δεν αλλάξουν όλα αυτά που περιμένουμε στην ΕΠΟ…».
Έχει πλάκα να διαφωνεί κανείς… Αυτό έπρεπε να κάνουν και πέρυσι!
* Αύριο θα έχουμε αφιέρωμα στους κορυφαίους Έλληνες διαιτητές και αυτό που τους ενώνει… Δεν χάνεται…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.