Βόλεϊ: Η χρονιά του ΠΑΟΚ!

Φώτης Καρακούσης
Βόλεϊ: Η χρονιά του ΠΑΟΚ!

bet365

Αξέχαστο θα μείνει το 2015 για τον ΠΑΟΚ με τον «δικέφαλο του βορρά» να κατακτά το πρώτο νταμπλ στην ιστορία του. Επέστρεψε στις πρώτες θέσεις ο Παναθηναϊκός, υποβιβασμός για ΑΕΚ και ΜΕΝΤ. Επιστροφή του Ηρακλή!

Χωρίς την παραμικρή δόση υπερβολής το 2015 θα είναι για το βόλεϊ ανδρών η χρονιά του ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος του βορρά» κατάφερε να πάρει το νταμπλ, κατακτώντας το πρώτο πρωτάθλημα και το πρώτο Κύπελλο στην ιστορία του, δείχνοντας πως όντως δεν είχε αντίπαλο.

Με τον Γιάννη Καλμαζίδη στο πάγκο και τους Γκόμεζ, Κουρνέτα, Χιμένες και Σαφράνοβιτς ως πρώτα βιολιά, οι Θεσσαλονικείς κατέκτησαν αρχικά το Κύπελλο στην Σύρο επικρατώντας του Ολυμπιακού με 3-1, ενώ στο πρωτάθλημα αφού αρχικά δυσκολεύτηκαν από τον Παναθηναϊκό (προκρίθηκαν με 3-2 νίκες), πήραν με άνεση το νταμπλ κάνοντας ένα 3-0 στην σειρά των τελικών απέναντι στους «ερυθρόλευκους».

Μετά τον ΠΑΟΚ, κερδισμένος από την χρονιά που πέρασε είναι ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» δείχνουν να αφήνουν πίσω τους τις δυσκολίες που τους έφεραν ακόμα και μια ανάσα από τον υποβιβασμό. Στο περασμένο πρωτάθλημα κατάφεραν να τερματίσουν στην τετράδα και να είναι οι μοναδικοί που κοίταξαν στα μάτια τους «ασπρόμαυρους», ενώ και φέτος έχουν στόχο να βρεθούν στις πρώτες τέσσερις ομάδες του πρωταθλήματος. Το σίγουρο είναι πάντως πως ο κίνδυνος υποβιβασμού έχει περάσει.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός που είχε συνηθίσει τον κόσμο του στο να κατακτά τίτλους ναι μεν δεν κατάφερε να πιει νερό παρότι βρέθηκε στην πηγή σε πρωτάθλημα και κύπελλο, αλλά πήρε το Λιγκ Καπ διασκεδάζοντας κάπως τις εντυπώσεις.

Όσον αφορά τις ομάδες που υποβιβάστηκαν, η ΑΕΚ με τα τεράστια οικονομικά προβλήματα δεν τα κατάφερε και επέστρεψε στην Α2, όπου θα βρει την ΜΕΝΤ η οποία επίσης δεν μπόρεσε να παραμείνει στα μεγάλα... σαλόνια. Στον αντίποδα το 2015 βρήκε και πάλι τον Ηρακλή στα... μεγάλα σαλόνια, μια ομάδα που έχει κατακτήσει τα πάντα και που σίγουρα έλειψε τα τελευταία χρόνια από το πρωτάθλημά μας.

Στο τέλος του 2015 και με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου στην Volley League βρίσκουμε όχι μία και δύο, αλλά τρεις ομάδες στην κορυφή. Ολυμπιακός, Κηφισιά και Φοίνικας Σύρου έχουν αφήσει τέταρτο τον ΠΑΟΚ, σε ένα πρωτάθλημα που αναμένεται να είναι το πιο αμφίρροπο των τελευταίων ετών.

Τι κρατάνε: Το πρώτο πρωτάθλημα και κύπελλο του ΠΑΟΚ και κυρίως τον τρίτο τελικό με τον Ολυμπιακό και το κατάμεστο Παλατάκι. Επίσης στο πρωτάθλημα της Volley League κρατάνε και την καλή πορεία του Παναθηναϊκού, την σταθερότητα του Φοίνικα και την άνοδο της Κηφισιάς που χρόνο με τον χρόνο δείχνει ακόμα καλύτερη.

Τι αφήνουν: Όπως κάθε χρόνο, έτσι και αυτόν που μας πέρασε στον χώρο του βόλεϊ αφήνουν ή για την ακρίβεια θέλουν να αφήσουν πίσω τους τα προβλήματα που υπάρχουν. Η αλήθεια είναι πως γίνονται προσπάθειες από όλες τις ομάδες και υπάρχει αισιοδοξία πως όλα θα πάνε καλά τα επόμενα χρόνια.

Παίκτης που ξεχώρισε: Τον γνωρίσαμε στην Ελλάδα όταν φορώντας τις φανέλες των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού κατέκτησε τίτλους όντας ο ηγέτης τους. Μετά από χρόνια επέστρεψε στην χώρα μας για λογαριασμό του ΠΑΟΚ και τον οδήγησε στο πρώτο του νταμπλ. Ο λόγος για τον Ερνάντο Γκόμεζ, τον διαγώνιο από την Βενεζουέλα ο οποίος ήταν ο παίκτης που ξεχώρισε, όχι μόνο για τις επιδόσεις του εντός γηπέδων, αλλά γιατί ήταν ο ηγέτης του ΠΑΟΚ και στα αποδυτήρια και παντού.

Η καλύτερη στιγμή: Το να βλέπεις σε έναν αγώνα πρωταθλήματος πάνω από 10.000 κόσμο στις εξέδρες, από μόνο του γίνεται αυτομάτως η καλύτερη στιγμή της χρονιάς. Ο τρίτος τελικός του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, εκτός από το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία του «δικεφάλου» θα μείνει στις μνήμες των φίλων του βόλεϊ και για το κατάμεστο Παλατάκι.

Η χειρότερη στιγμή: Δεν είναι πρώτη φορά που η ΑΕΚ υποβιβάζεται, αλλά όταν μια ομάδα με τόσο κόσμο δεν καταφέρνει να μένει στην μεγάλη κατηγορία, σίγουρα από μόνη της αποτελεί την χειρότερη στιγμή της χρονιάς.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα