Ιταλία – Σλοβενία 3-0: Άνετα στον τελικό του Παγκοσμίου η «σκουάντρα ατζούρα» (vid)

Φώτης Καρακούσης
Ιταλία – Σλοβενία 3-0: Άνετα στον τελικό του Παγκοσμίου η «σκουάντρα ατζούρα» (vid)

bet365

Σε ένα από τα ελάχιστα παιχνίδια που δεν ήταν ντέρμπι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, η Ιταλία επικράτησε με 3-0 της Σλοβενίας και προκρίθηκε στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει την Πολωνία.

Η αλήθεια είναι πως ειδικά στα νοκ άουτ παιχνίδια, οι ομάδες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μας είχαν συνηθίσει σε μεγάλα ντέρμπι που μας κρατούσαν σε αγωνία ως το τέλος. Αυτό δεν έγινε στον 2ο ημιτελικό, με την Ιταλία να είναι σαφώς καλύτερη από την Σλοβενία των «ερυθρόλευκων» Παγένκ και Στερν και να παίρνει την πρόκριση για τον τελικό επικρατώντας με 3-0 (25-21, 25-22, 25-21). Εκεί θα αντιμετωπίσει την οικοδέσποινα Πολωνία σε έναν τελικό που αναμένεται να μας προσφέρει πολλές συγκινήσεις.

Στα του ημιτελικού οι Ιταλοί ήταν ανώτεροι και το έδειχναν σχεδόν σε όλο το ματς. Ακόμα και όταν οι Σλοβένοι πίεζαν και έφταναν τους αντιπάλους τους, αυτοί είχαν την δύναμη να αντιδράσουν. Όπως έκαναν και στο τρίτο σετ, όταν οι τυπικά φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν, αλλά πήγε ο Λάβια στο σερβίς και εκεί τελείωσαν όλα. Η Σλοβενία από την πλευρά θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ στον μικρό τελικό, σε έναν επίσης σημαντικό αγώνα καθώς δίνει το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Λάβια με 15 πόντους και εξαιρετικό σερβίς στο τρίτο σετ, όταν οι Σλοβένοι κάλυψαν μια διαφορά 4 πόντων και τον ακολούθησε ο Ρομάνο με 12. Για τους ηττημένους ο Τσεμπούλι είχε 14 και ο Ούρναουτ 11, αλλά δεν έφτασαν για να μπορέσει η ομάδα τους να πάρει τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό.

 

Τελευταία Νέα