Και τυπικά τέλος οι... Πόντιοι

Φώτης Καρακούσης
Και τυπικά τέλος οι... Πόντιοι

bet365

Με σημερινή της απόφαση η ΕΣΑΠ απέβαλε και τυπικά από το πρωτάθλημα τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Αντιδράσεις από ΠΑΣΑΠ που ζητάει από την διοργανώτρια αρχή να δώσει παράταση μεταγραφών για τους παίκτες των ποντίων και να πληρώσει τα συμβόλαια σε όσους δεν βρουν ομάδες.

Με τον χειρότερο τρόπο για το δύσμοιρο ελληνικό βόλεϊ μπήκε το 2012, καθώς και τυπικά ο Απόλλωνας Καλαμαριάς αποτελεί παρελθόν από την Α1 Ανδρών, με την ΕΣΑΠ με σημερινή της απόφαση να αποβάλει τους... πόντιους. Η απόφαση αυτή αλλάζει εκ νέου τον βαθμολογικό χάρτη, μιας και οι πόντοι που είχαν κερδίσει οι ομάδες κόντρα στον Απόλλωνα δεν ισχύουν, κάτι που αναφέρεται και στην απόφαση, μιας και οι αγώνες είναι σαν να μην έγιναν ουσιαστικά ποτέ.

Όπως αναφέραμε το Δ.Σ της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος πραγματοποίησε έκτακτο Δ.Σ στο οποίο αποφάσισε τα εξής: «Η ΕΣΑΠ ανακοινώνει τα παρακάτω:
Μετά την επιστολή του ΜΓΣ Απόλλων Καλαμαριάς και την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου, το ΤΑΑ Απόλλων Καλαμαριάς αποχωρεί από τη διοργάνωση της Volleyleague ΟΠΑΠ 2011-2012.
-Με βάση την απόφαση αυτή, η ΕΣΑΠ θα προχωρήσει στην εκκαθάριση των εκκρεμοτήτων που έχουν προκύψει από τη συμμετοχή του ΤΑΑ Απόλλων Καλαμαριάς στη Volleyleague ΟΠΑΠ 2011-2012.
-Με βάση το άρθρο 1.1.5 της προκήρυξης της Volleyleague ΟΠΑΠ 2011-2012: "T.A.A. που αποσύρεται με έγγραφη δήλωση από το πρωτάθλημα αποκλείεται από τους υπόλοιπους αγώνες του Πρωταθλήματος. Τα αποτελέσματα που σημειώθηκαν στους αγώνες του T.A.A. που στο μεταξύ έχουν γίνει, δεν ισχύουν. Στο T.A.A. αυτό θα επιβληθεί επιπλέον ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών, από την A2 Εθνική Κατηγορία."
-Με βάση την προκήρυξη της Volleyleague ΟΠΑΠ 2011-2012 η νέα βαθμολογία (που προκύπτει μετά την αποχώρηση του ΤΑΑ Απόλλων Καλαμαριάς) θα επικυρωθεί στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΑΠ».


Η λογική βαθμολογίας

Με δεδομένο το ότι τα παιχνίδια του Απόλλωνα ήταν σαν να μην έχουν γίνει, η λογική βαθμολογία και αν δεν αλλάξει κάτι την τελευταία στιγμή θα έχει ως εξής:

BAΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 9 αγώνες)

1.Ηρακλής 21 (24-8)
2.Ολυμπιακός 21 (23-6)
3.Παμβοχαϊκός 16 (21-12)
4.Φοίνικας Σ. 15 (18-11)
5.Εθνικός Αλ. 11 (16-18)
6.Κηφισιά 11 (16-22)
7.ΕΑΠ 11 (15-20)
8.Άρης 10 (16-20)
9.Λαμία 8 (10-19)
10.ΠΑΟΚ 7 (12-21)
11.Παναθηναϊκός 4 (7-21)

ΠΑΣΑΠ κατά ΕΣΑΠ


Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμοιβομένων Πετοσφαιριστών με ανακοίνωσή του εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για την εξέλιξη αυτή και μίλησε κατά της διοργανώτριας αρχής, από την οποία ζήτησε να υπάρξει παραταθεί η μεταγραφική περίοδος για τους παίκτες του Απόλλωνα και όσοι δεν βρουν τελικά ομάδα να πληρωθούν από την ΕΣΑΠ τα συμβόλαιά τους. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΑΠ έχει ως εξής: «Δυστυχώς για ακόμα μια φορά γινόμαστε μάρτυρες μιας ακόμα δυσλειτουργίας του, επαγγελματικού κατά τα άλλα, πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας των Ανδρών, με την αποχώρηση του Απόλλωνα Καλαμαριάς, με ότι αυτό συνεπάγεται για το κύρος και την αξιοπιστία του Πρωταθλήματος, και για την τύχη των αθλητών.

Όλα αυτά θα είχαν αποφευχθεί αν είχαν εισακουστεί οι προτάσεις του ΠΑ.Σ.Α.Π., ο οποίος εδώ και καιρό μιλάει για θεσμοθέτηση σταθερών και αυστηρών κανόνων αδειοδότησης των ΤΑΑ, έτσι ώστε να μην καλούμαστε να δώσουμε λύσεις εκ των υστέρων, ενώ αυτό θα μπορούσε να είχε προβλεφθεί.

Έστω και την ύστατη τούτη ώρα, ο ΠΑ.Σ.Α.Π. πιστεύει ότι υπάρχει χρόνος αν επιθυμούμε, να βάλουμε τα θεμέλια για ένα πρωτάθλημα που θα βασίζεται στην αξιοπιστία, τον ανταγωνισμό, την παραγωγή Ελλήνων αθλητών, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την προσέλευση του φίλαθλου κόσμου, ξένων αθλητών υψηλού αγωνιστικού επιπέδου και χορηγών.

Ο ΠΑ.Σ.Α.Π. δηλώνει παρών σε οποιαδήποτε τέτοια ζύμωση γίνει, έτοιμος να καταθέσει τις προτάσεις του για ακόμα μια φορά.

Τέλος, ο ΠΑ.Σ.Α.Π. προτείνει:

1.Την παράταση της μεταγραφικής περιόδου για τους αθλητές του Απόλλων Καλαμαριάς κατά 20 ημέρες.

2.Την κάλυψη του υπολοίπου των συμβολαίων – μέχρι 31.5.2012 – από την ΕΣΑΠ, για όσους αθλητές του Απόλλωνα Καλαμαριάς δεν απορροφηθούν στην μεταγραφική περίοδο.

Αναμένουμε με αγωνία την τοποθέτηση επί των θεμάτων τόσο της ΕΣΑΠ, όσο και της Ε.Ο.ΠΕ. η οποία δυστυχώς κωφεύει για άλλη μια φορά σε θέματα που αφορούν στους αθλητές».

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα