Ολυμπιακοί Αγωνές: Ιρανός τζουντόκα που αγωνίζεται με τη Μογγολία, ευχαρίστησε το Ισραήλ!

Ολυμπιακοί Αγωνές: Ιρανός τζουντόκα που αγωνίζεται με τη Μογγολία, ευχαρίστησε το Ισραήλ!

bet365

Η ιστορία του τζουντόκα Σαίντ Μολάι είναι απίθανη. Αυτομόλησε από το Ιράν, έγινε ασημένιος Ολυμπιονίκης και ευχαρίστησε το Ισραήλ! Πηγαίνοντας κόντρα στις αντιδράσεις συναθλητών του κατά των Ισραηλινών. Όλα ξεκίνησαν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2019, όταν οι Ιρανοί του ζήτησαν να χάσει στον ημιτελικό!

Οι Ισρααηλινοί αντιμετωπίζονται ως... μίασμα από τους τζουντόκα. Τα παραδείγματα άρνησης συμμετοχής σε αγώνες στο Τόκιο είναι αρκετά. Ο Σαίντ Μολάι ήρθε για να προσθέσει μία διαφορετική νότα. Να αποτελέσει την εξαίρεση σε ένα απίθανο γαϊτανάκι εμπλεκόμενων χωρών.

Η ιστορία του είναι ξεχωριστή. Και απίθανη. Ο Μολάι είναι Ιρανός. Έχει αγωνιστεί με τη σημαία της (πρώην) πατρίδας του σε αρκετές διοργανώσεις. Όμως το 2019 αποφάσισε να αυτομολήσει!

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο αγωνίζεται με τη σημαία της Μογγολίας κατακτώντας και το ασημένιο μετάλλιο στο τζούντο στην κατηγορία των 81 κιλών. Μετά την απονομή του μεταλλίου, δήλωσε (φυσιολογικά) χαρούμενος και ευχαρίστησε το Ισραήλ, μιλώντας και εβραϊκά!

Το... αμαρτωλό 2019!

Η σχέση του με τη χώρα του Ισραήλ κρατάει από το 2019. Ο Μολάι έχει δηλώσει αρκετές φορές πως η ομάδα της πάλης του Ιράν του είχε ζητήσει να χάσει στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2019, το οποίο έγινε επίσης στο Τόκιο, έτσι ώστε να μη χρειαστεί να αντιμετωπίσει τον Ισραηλινό Σάγκι Μούκι στον τελικό!

«Ευχαριστώ το Ισραήλ για την καλή ενέργεια. Αφιερώνω αυτό το μετάλλιο και στο Ισραήλ. Ελπίζω οι Ισραηλινοί να είναι χαρούμενοι με αυτή τη νίκη», ήταν τα λόγια του στο Τόκιο.

Ανάμεσα στα πολλά συγχαρητήρια που έλαβε ο Μολάι ήταν και από τον Μούκι. Τον αντίπαλο που δεν ήθελαν οι Ιρανοί το 2019!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα