Σάκκαρη - Μάρτιτς 1-2: Αλλη μία χαμένη ευκαιρία για την Μαρία...

Newsroom
Η Μαρία Σάκκαρη ηττήθηκε με 2-1 σετ (3-6, 6-3, 6-4) από την Πέτρα Μάρτιτς και δεν κατάφερε να προκριθεί στον 8ο τελικό της καριέρας της.

Η Μαρία Σάκκαρη έχασε μία μεγάλη ευκαιρία να πάει στον 8ο τελικό της καριέρας της και να διεκδικήσει τον δεύτερο τίτλο της καριέρας της.

Η Πέτρα Μάρτιτς έκανε μεγάλη ανατροπή και κέρδισε την Ελληνίδα στο Λινζ, επικρατώντας με 2-1 σετ (3-6, 6-3, 6-4), σε ένα παιχνίδι που η Σάκκαρη έδειχνε πως ήταν καλύτερη, αλλά έκανε εύκολα λάθη, σε σημεία που... έκαιγε το ματς.

Η Μαρία έκλεισε πιο δύσκολα απ' ότι δείχνει το τελικό 6-3 στο πρώτο σετ, καθώς χρειάστηκε να κερδίσει πολλά «γεμάτα» games και να σώσει πέντε break points της αντιπάλου της, πριν κάνει η ίδια το break στο υπέρ της 4-3.

Το δεύτερο σετ αποδείχθηκε καταστροφικό για την Σάκκαρη, καθώς όταν προσπάθησε να αντιδράσει, ήταν ήδη αργά και η πρόκριση θα κρίνονταν στο τρίτο σετ. Εκεί, όποια έκανε το λάθος στο σερβίς της θα το «πλήρωνε» και τελικά η Ελληνίδα τενίστρια ήταν αυτή που το έκανε και μάλιστα στο 4-4 του σετ, στέλνοντας την Μάρτιτς να σερβίρει για την πρόκριση την οποία και πήρε, για να παίξει αύριο στον τελικό με την Αναστασία Ποτάποβα (16:00 ώρα Ελλάδος).

Με υπομονή σε «γεμάτο» σετ, το 1-0 η Σάκκαρη

Πολύ κλειστό ήταν το πρώτο σετ με εξαίρεση τα πρώτα δύο game. Εκεί η Σάκκαρη το έκλεισε με απώλεια ενός μόλις πόντου, με την Μάρτιτς να την δυσκολεύει στις επιστροφές της στο επόμενο game και να ισοφαρίζει. Στο επόμενο game βρέθηκε με τρία break point από λάθη της Σάκκαρη κυρίως, όμως η Ελληνίδα τενίστρια όχι μόνο άντεξε, αλλά με τρία πανέμορφα μπάκχαντ στην ευθεία, κράτησε και το σερβίς της για το 2-1.

Στη συνέχεια έχασε κι αυτή δύο break point, με την αντίπαλό της να κάνει το 2-2 (με δύο λάθη της Μαρίας), ωστόσο η Σάκκαρη κράτησε το σερβίς της και με έναν winner έφτασε στο 3-2.

Στο επόμενο game η Μαρία έχασε άλλα τρία break point (το τρίτο με λόμπα της Μάρτιτς), με την αντίπαλό της να ισοφαρίζει σε 3-3 με άσο. Η Σάκκαρη βρέθηκε πίσω με 15-40 στο επόμενο game όμως με δύο πολύ δύσκολα χτυπήματα βγήκε από την δύσκολη θέση και έφτασε στη συνέχεια στο 4-3.

Το πολυπόθητο break ήρθε την κατάλληλη στιγμή για την Σάκκαρη καθώς σε διπλό break point είδε το μπαλάκι να χτυπάει στο φιλέ και να παίρνει ύψος, για να της… στρωθεί ιδανικά και να κάνει με winner το 5-3 και να πηγαίνει να σερβίρει για το σετ. Εφτασε σε διπλό set point το οποίο η Μάρτιτς έσβησε, αλλά στην τρίτη της ευκαιρία η Σάκκαρη έβγαλε μεγάλο πρώτο σερβίς και έκανε το 1-0 στα σετ.

Καταστροφικό ξεκίνημα στο δεύτερο σετ και 1-1 η Μάρτιτς

Η Μάρτιτς ξεκίνησε με love game το δεύτερο σετ και από δύο συνεχόμενα αβίαστα λάθη της Σάκκαρη, κατάφερε να σπάσει το σερβίς της για πρώτη φορά και να προηγηθεί με 2-0 και να φτάσει σχετικά άνετα στο 3-0 στη συνέχεια.

Η Μαρία… αυτοκτόνησε στο επόμενο game καθώς ήταν μπροστά με 40-0 στο σερβίς της και δέχτηκε πέντε συνεχόμενους πόντους από την Μάρτιτς, με την Κροάτισσα να φτάνει στο 4-0. Παρ΄ όλη την απογοήτευση, η Σάκκαρη έφτασε σε τριπλό break point στη συνέχεια (0-40) και πήρε με επιστροφή winner πίσω το ένα από τα δύο break (1-4).

H Μάρτιτς με μία από τις πολλές πετυχημένες λόμπες της στο ματς, έφτασε δύο ευκαιρίες μακριά από το 1-5 στο σερβίς της Μαρίας και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Σέρβιρε για το σετ, ωστόσο η Μαρία κατάφερε να την αναγκάσει σε λάθη και να πάρει πάλι πίσω το ένα από τα δύο break , μειώνοντας σε 5-2.

Το 5-3 έγινε με ένα πολύ δύσκολο πέρασμα της Σάκκαρη με το μπάκχαντ,όμως η Μάρτιτς από λάθος της Μαρίας, έφτασε στην ισοφάριση.

Λάθη σε λάθος σημείο και αποκλεισμός για Σάκκαρη

Με love game από τέσσερα λάθη της Μάρτιτς, άρχισε το τρίτο σετ η Σάκκαρη. Η Μάρτιτς άρχισε να τρέχει την Μαρία αριστερά και δεξιά για να φτάσει στην ισοφάριση, όμως το Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης με το δεύτερο συνεχόμενο love game έφτασε στο 2-1.

Η Κροάτισσα, Νο34 στον κόσμο, ισοφάρισε σε 2-2, αλλά η Μαρία έφτασε στο 3-2 χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Η Μάρτιτς έκανε το 3-3 παρά την προσπάθεια της Σάκκαρη να παίξει με διαγώνια χτυπήματα, ωστόσο η Ελληνίδα τενίστρια με ένα πολύ δύσκολο μπάκχαντ στην ευθεία -κι ενώ η Μάρτιτς ανέβαινε στο φιλέ - έκανε το 4-3 και έβαλε σε πίεση την αντίπαλό της. Ωστόσο η Μάρτιτς αντέδρασε άψογα και ισοφάρισε σε 4-4. Δύο λάθη της Σάκκαρη έφεραν την Μάρτιτς με break point και ένα τρίτο έστειλαν την αντίπαλό της να σερβίρει για το ματς και την πρόκριση στον τελικό, κάτι που τελικά κατάφερε.