Τσιτσιπάς - Γκοφέν 2-0: Ανετα ο Στέφανος και μία νίκη μακριά από την πρόκριση η Ελλάδα!

Κώστας Ευθυμιάδης
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν μια κλάση πάνω και πήρε τη νίκη με τον Γκοφέν, φέρνοντας την Ελλάδα μία ανάσα μακριά από την πρόκριση στην επόμενη φάση του United Cup.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε τη δουλειά και η Ελλάδα είναι μία νίκη μακριά από την πρόκριση στα νοκ άουτ του United Cup!

Κέρδισε τον Νταβίντ Γκοφέν με 2-0 σετ σχετικά εύκολα (6-3, 6-2 σε 1 ώρα και 18 λεπτά) και έκανε το 1-1 στη σειρά με το Βέλγιο, με την Ελλάδα να θέλει μόνο μία νίκη αύριο στα τρία ματς, ώστε να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Με 12 άσους και εξαιρετικό παιχνίδι, ο Στέφανος άνοιξε τον δρόμο για την πρόκριση, αφού αρκεί να τελειώσει αύριο τα ξημερώματα η Σάκκαρη την πρόκριση κόντρα στην Μέρτενς.

Ο Τσιτσιπάς αν υπάρχει κάτι που ξεχώρισε από το σημερινό ματς, είναι οι αντιδράσεις του στα break point του Γκοφέν, όπου έβγαλε μεγάλα σερβίς και σε καμία στιγμή δεν σάστισε, όταν του έβαλε δύσκολα ο Βέλγος, που ίσως να τον αδικεί η τελική εικόνα του σκορ ως προς την διαφορά και όχι τη νίκη φυσικά.

Κυριάρχος Τσιτσιπάς και 1-0

Με love service game άρχισε αποφασιστικά ο Τσιτσιπάς το ματς. Με τον ίδιο τρόπο απάντησε ο Γκοφέν, όμως ο Στέφανος κράτησε το σερβίς του για να προηγηθεί 2-1.

Στη συνέχεια πίεσε τον αντίπαλό του και κατάφερε να βρει το break για να πάρει προβάδισμα 3-1, όμως ο Γκοφέν απάντησε πιέζοντας τον Τσιτσιπά με τις καλές επιστροφές του και μείωσε σε 3-2.

Ο Βέλγος ισοφάρισε, σώζοντας αρχικά break point και σερβίροντας εξαιρετικά στη συνέχεια, αλλά η απάντηση του Στέφανου ήταν… τρεις άσοι, για να πάρει εκ νέου το προβάδισμα με 4-3.

Στη συνέχεια οι επιστροφές του Στέφανου έκαναν την δουλειά… Δυσκόλεψε τον Γκοφέν δύο φορές και πήρε πόντους από τις επιστροφές του για να κάνει το break και να πάει να σερβίρει για το σετ. Αν και ο Γκοφέν βρέθηκε με break point, ο Στέφανος βρήκε δύο μεγάλα σερβίς και τελικά πήρε το σετ με 6-3.

Είχε... κέφια ο Τσιτσιπάς και τρομερό σερβίς

Ο Γκοφέν σέρβιρε πρώτος στο δεύτερο σετ και με ένα οριακό χτύπημα στην βασική γραμμή, κράτησε το σερβίς του για το 1-0.

Με τρία υπέροχα σερβίς που έφεραν δύο εύκολους winners και έναν άσο, έγινε το 1-1, αλλά ο Γκοφέν με άσο έκλεισε ένα love service game για το υπέρ του 2-1.

Ο Βέλγος βρέθηκε με διπλό break point, όμως ο Τσιτσιπάς απάντησε με δύο άσους και στο τρίτο break point, πάλι με άσο το έσβησε κι αυτό! Και με έναν τέταρτο άσο έφτασε στο 2-2, δείχνοντας τρομερή αντίδραση.

Και στη συνέχεια ήρθε και το break με αδιανόητες άμυνες του Στέφανου, που χρειάστηκε μέχρι και να… πηδήξει προστατευτικό για να σώσει πόντο (και να τον κερδίσει).

Το 4-2 ήρθε με ένα πανέμορφο drop shot και αμέσως ακολούθησε break για το 5-2, που τον έστειλε να σερβίρει για το ματς. Δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και πλέον η Ελλάδα αύριο πάει από θέση ισχύος για την πρόκριση στην επόμενη φάση.