Βέσελι - Τσιτσιπάς 1-3: Δυσκολεύτηκε, έβγαλε αντίδραση και προκρίθηκε ο Τσιτσιπάς

Newsroom
Μπορεί να δυσκολεύτηκε από τον Γίρι Βέσελι, ωστόσο ο Στέφανος Τσιτσιπάς έβγαλε αντίδραση στα δύσκολα, επικράτησε με 3-1 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Roland Garros.

Παίζοντας κόντρα στον Γίρι Βέσελι που είναι νούμερο 452 στην παγκόσμια κατάταξη έχοντας μάλιστα να παίξει 8 μήνες λόγω τραυματισμού, ο Στέφανος Τσιτσιπάς φαινόταν να έχει εύκολο έργο όσον αφορά την πρόκριση στον 2ο γύρο του Roland Garros.

Όταν μάλιστα έκανε και το 2-0 όλα έδειχναν ακόμα πιο εύκολα. Ο Τσέχος ωστόσο αντέδρασε, έβαλε δύσκολα στον Έλληνα τενίστα που όμως έβγαλε αντίδραση και παρότι βρέθηκε 4 φορές με την πλάτη στον τοίχο (ο Βέσελι είχε 4 σετ μπολ για το 2-2), κατάφερε να επικρατήσει με 3-1 (5-7, 3-6, 6-4, 6-7) παίρνοντας έτσι το εισιτήριο για την επόμενη φάση του σπουδαίου αυτού τουρνουά.

Όπλο το σερβίς για τον Τσιτσιπά

Πριν πάμε στα του αγώνα, ας δούμε λίγο τα στατιστικά. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό στο σερβίς του, όπου εκτός από το 12 άσους, έναντι 11 του Τσέχου, είχε 83% στο πρώτο σερβίς, έχοντας μάλιστα φτάσει ακόμα και στο 88% με τον Βέσελι να έχει 75%. Ουσιαστικά σε αυτό το σημείο κρίθηκε κατά μεγάλο ποσοστό η αναμέτρηση, όπως και στους winners με τον Τσιτσιπά να έχει 57 και τον Τσέχο 31.

Αντέδρασε μετά το 5-3 και έκανε το 0-1

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο σετ. Ένα σετ στο οποίο ο Τσιτσιπάς βρέθηκε πίσω μετά από σπάσιμο του Βέσελι στο σερβίς του με 2-1 και αντέδρασε. Συγκεκριμένα ο Τσέχος κατάφερε να προηγηθεί με 5-3 δείχνοντας έτοιμος για το 1-0. Στο σημείο εκείνο όμως εμφανίστηκε στο κεντρικό κορτ ο Τσιτσιπάς που μέχρι εκείνο το σημείο ήταν μουδιασμένος. Ο Έλληνας τενίστας με ένα εντυπωσιακό 4-0 έκανε το 5-7 και πήρε έτσι το πρώτο σετ.

Άνετα το δεύτερο

Μετά την ανατροπή στο πρώτο, δεν γινόταν ο Τσιτσιπάς να χάσει το δεύτερο, όπως και έγινε. Με «όπλο» το δυνατό σερβίς και κυρίως το ποσοστό κερδισμένων πόντων από το πρώτο σερβίς που στο σετ αυτό έφτασε το 88%, ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε άνετα το 3-6 και το 0-2 παίρνοντας μεγάλο προβάδισμα για τη νίκη.

Μεγάλη αντίδραση από τον Βέσελι

Εκεί όμως που όλα έδειχναν πως ο Τσιτσιπάς θα έφτανε με άνεση στο 3-0, υπήρξε η απάντηση του Βέσελι. Ο Τσέχος όσο έβρισκε ρυθμό που του έλειπε καθώς έμεινε εκτός για 8 μήνες, έδειχνε πως είναι σκληρό καρύδι. Οι δύο τενίστες πήγαιναν μαζί μέχρι και το 4-4, με τον Βέσελι να παίρνει τα δύο επόμενα να μειώνει σε 2-1 και να μπαίνει και πάλι στο ματς.

«Έσπασε» 4 σετ μπολ και πήρε το ματς ο Τσιτσιπάς

Στο τέταρτο και τελευταίο όπως αποδείχθηκε σετ, ο Βέσελι έβακλε δύσκολα στον Τσιτσιπά που με την σειρά του ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο τρόπο παίρνοντας τη νίκη στο τάι μπρέικ. Εκεί μάλιστα ο Τσέχος προηγήθηκε με 6-3 και όλα έδειχναν πως θα ισοφάριζε, αλλά ο Έλληνας τενίστας κατάφερε να αντιδράσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο παίρνοντας τη νίκη και την μεγάλη πρόκριση.