H Kingbet πατάει χώμα και ακολουθεί τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Roland Garros

Newsroom
Οι καλύτεροι τενίστες από όλον τον κόσμο έχουν μαζευτεί στο Παρίσι και στις παρυφές του Δάσους της Βουλώνης για το 126o Roland Garros.

Το παρισινό τουρνουά, το δεύτερο χρονικά της σειράς grand slam στο καλεντάρι της ATP και της WTA, θα έχει έντονο ελληνικό άρωμα. Πριν από 12 μήνες, Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη έκαναν καταπληκτικές πορείες. Ο Στέφανος ακούμπησε τον τίτλο (προηγήθηκε 2-0 του Τζόκοβιτς στον πρώτο μεγάλο τελικό της καριέρας του, αλλά τελικά ηττήθηκε από τον Σέρβο σούπερ σταρ), ενώ η Μαρία έφτασε για πρώτη φορά σε ημιτελικό μιας τόσο μεγάλης διοργάνωσης.

Το χώμα πηγαίνει στους δύο Έλληνες πρωταθλητές, αφού είναι μια επιφάνεια που ευνοεί τη δύναμη και «κρύβει» τις όποιες αδυναμίες στην ταχύτητα. Σήμερα θα ασχοληθούμε με το εναρκτήριο παιχνίδι του Τσιτσιπά, κόντρα στον Ιταλό Λορέντσο Μουζέτι, ένα ματς που σύμφωνα με τα προγνωστικά ρολάν γκαρός είναι θεωρητικά μονόπλευρο.

Προγνωστικά Roland Garros

Η περσινή πορεία, σε συνδυασμό με τη δεύτερη σερί νίκη του στα χωμάτινα γήπεδα του Μόντε Κάρλο (αλλά και η πρόκριση στον τελικό του Όπεν της Ρώμης) έχουν ανοίξει την όρεξη του Τσιτσιπά. Το νούμερο 4 της παγκόσμιας κατάταξης κρυφοκοιτάει το Κύπελλο των Σωματοφυλάκων και φιλοδοξεί να γίνει στις 5 Ιουνίου ο πρώτος Έλληνας που κατακτά ένα τόσο μεγάλο τίτλο στο τένις. Βέβαια, για να φτάσει ως εκεί πρέπει να περάσει επτά εμπόδια Το πρώτο εξ αυτών είναι εκείνο του Μουζέτι.

Ο 20χρονος Λορέντσο Μουζέτι ανέβηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο νούμερο 51 της κατάταξης της ATP και (όπως και ο Στέφανος) αγαπά ιδιαιτέρως το χώμα. Δεν έχει, φυσικά, την ποιότητα του Τσιτσιπά, αλλά είναι αντίπαλος που δεν μπορεί να υποτιμηθεί.

Οι δυο τους έχουν βρεθεί δύο φορές στο παρελθόν και ο Τσιτσιπάς μετρά ισάριθμες νίκες με 2-0 στη σκληρή επιφάνεια του Ακαπούλκο (6-1, 6-3) και 2-1 στο χώμα του κορτ της Λυών (4-6, 6-3, 6-0).

Στη μέρα του, ο Τσιτσιπάς μπορεί να καθαρίσει με άνεση τον Ιταλό, όμως παραδοσιακά ξεκινάει τα τουρνουά μουδιασμένος, ή έστω τεστάροντας πράγματα. Για αυτό και αξίζει το ρίσκο της νίκης του Έλληνα πρωταθλητή σε τέσσερα σετ, που βρίσκουμε σε απόδοση 3.80 στο roland garros στοιχημα.

Ως δεύτερη επιλογή, πηγαίνουμε στα Over 31,5 games, στο 1.90. Αν το ματς πάει όντως στο τετράσετο, τα πράγματα είναι ήδη πολύ καλά για αυτό το bet, αλλά μπορεί να επιβεβαιωθεί ακόμα και στο τρίσετο, με ένα ή δύο γεμάτα σετ.