Σβιόντεκ: Έφθασε στις 32 σερί νίκες

Newsroom
Η Ίγκα Σβιόντεκ χρειάστηκε τρία σετ για να αποκλείσει την Κινέζα, Κινβέν Ζενγκ και με την 32η διαδοχική της νίκη να προκριθεί στα προημιτελικά του Roland Garros.

Η Ίγκα Σβιόντεκ έπειτα από πολύ καιρό τα βρήκε σκούρα, με την εκπληκτική Κινβέν Ζενγκ από την Κίνα να βάζει δύσκολα στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης. Στο τέλος η 21χρονη Πολωνή επικράτησε με 6-7(5), 6-0, 6-2 για την 32η σερί νίκη της και την πρόκριση στα προημιτελικά.

Η 19χρονη Κινέζα μετά την τεράστια ανατροπή που πέτυχε στο 1ο σετ και ενώ βρισκόταν πίσω 3-0 στο 2ο σετ, πήρε ιατρικό τάιμ άουτ, και επέστρεψε έχοντας δεμένο το δεξιό μηρό.

Η Σβιόντεκ εκμεταλλεύτηκε την περίσταση, τελείωσε το σετ στο άψε σβήσε 6-0 και πριν από την έναρξη του 3ου σετ, η Ζενγκ πέταξε τον επίδεσμο. Προσπάθησε να κρατηθεί στον αγώνα, μείωσε σε 2-1, μετά έχασε δυο ευκαιρίες για break στο 4ο game, μείωσε πάλι σε 3-2, αλλά από εκεί και μετά η Σβιόντεκ με τέσσερα σερί game έφθασε στο 6-2 και στην τελική νίκη.

Το 1ο σετ ίσως να είναι το κορυφαίο που έχει παιχθεί μέχρι τώρα στο απλό γυναικών. Η Σβιόντεκ με κεκτημένη ταχύτητα προηγήθηκε 3-0, η Ζενγκ μείωσε σε 3-2, η Σβιόντεκ ξέφυγε και πάλι με 5-2, όμως το σετ δεν είχε τελειώσει. Η Ζενγκ ισοφάρισε σε 5-5 και 6-6 οδηγώντας το στο tie break, εκεί υπήρξαν κι άλλες συγκινήσεις: Η Ζανγκ πήγε στο 2-0, η Σβιόντεκ έφθασε στο 5-2, με την Κινέζα να εξαπολύει νέα αντεπίθεση και με πέντε σερί πόντους να παίρνει τη διαδικασία με 7-5 και μαζί το σετ.

Η Σβιόντεκ έπειτα από εννέα σερί νίκες στο 2-0, έχασε σετ, αλλά τελικά δεν της στοίχισε. Το προηγούμενο χαμένο σετ ήταν από τη Λιουντμίλα Σαμσόνοβα στον ημιτελικό του τουρνουά της Στουτγάρδης, πριν από ένα μήνα. Η Ζενγκ στη δεύτερη μόλις παρουσία της σε Grand Slam έκανε ένα τεράστιο άλμα και από το Νο.74 θα βρεθεί στο Νο.55 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η Σβιόντεκ στα προημιτελικά θα παίξει με την Τζέσικα Πεγκούλα, η Αμερικανίδα (Νο.11) νίκησε τη Ρουμάνα, Ιρίνα-Καμέλια Μπέγκου με 4-6, 6-3, 6-3.