Roland Garros: Πρόκριση για Σαμπαλένκα, αποκλεισμός για Χάλεπ

Newsroom
H Αρίνα Σαμπαλένκα συνεχίζει την πορεία της στο Roland Garros, σε αντίθεση με την πρωταθλήτρια του 2018, Σιμόνα Χάλεπ.

Η Αρίνα Σαμπαλένκα χρειάστηκε μόλις 62 λεπτά για να εξασφαλίσει την παρουσία της στον 3ο γύρο του Roland Garros. H παίκτρια από τη Λευκορωσία επικράτησε της Αμερικανίδας, Μάντισον Μπρενγκλ με 6-1, 6-3 και συνεχίζει την πορεία της, απειλώντας πλέον άμεσα να ξεπεράσει τη Μαρία Σάκκαρη από το Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης. Tώρα η Σαμπαλένκα θα παίξει με την Καμίλα Τζόρτζι (Νο.28), καθώς η Ιταλίδα με τη σειρά της νίκησε την Γιούλια Πουντίντσεβα με 6-3, 7-5.

Αντίθετα εκτός συνέχειας έμεινε η Σιμόνα Χάλεπ. Η Ρουμάνα, πρωταθλήτρια στο Roland Garros το 2018, επέστρεψε με υψηλές προσδοκίες στο γαλλικό Όπεν, όμως η πορεία της σταμάτησε από τη 19χρονη Κινέζα, Κινβέν Ζενγκ (Νο 74) που έφθασε στη νίκη με 2-6, 6-2, 6-1 κατακτώντας τα 11 από τα 12 τελευταία games του παιχνιδιού.

Τέλος, η Ντάνιελ Κόλινς έγινε η 7η συνολικά παίτρια από το Τop10 που δεν συνεχίζει στο τουρνουά, καθώς η Αμερικανίδα έχασε από τη συμπατριώτισσά της Σέλμπι Ρότζερς με 6-4, 6-3. Οι τρεις παίκτριες που έχουν απομείνει είναι από το Top10 είναι η Ίγκα Σβιόντεκ, η Πάουλα Μπαντόσα και η Αρίνα Σαμπαλένκα, όλες τους βρίσκονται στο πάνω μέρος του ταμπλό.