«Χρυσή» στο Τόκιο η Μπελίντα Μπέντσιτς (vid)

«Χρυσή» στο Τόκιο η Μπελίντα Μπέντσιτς (vid)
H Μπελίντα Μπέντσιτς επικράτησε με 7-5, 2-6, 6-3 της Μαρκέτα Βοντρούσοβα στον τελικό και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο απλό γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Αυτό που δεν έχει καταφέρει ο Ρότζερ Φέντερερ στους Ολυμπιακούς Αγώνες το πέτυχε για την Ελβετία η Μπελίντα Μπέντσιτς.

Η 24χρονη Ελβετίδα που είναι στο Νο12 και έχει φτάσει στο Νο4 μετά από 2.30' επικράτησε στον τελικό στο απλό με 7-5, 2-6, 6-3 της Τσέχας Μαρκέτα Βοντρούσοβα και έγινε η πρώτη από την χώρα της που κερδίζει χρυσό.

Η Μπένσιτς θα διεκδικήσει άλλο ένα χρυσό στο διπλό την Κυριακή!

Το καθοριστικό 3ο σετ

Στο 3ο σετ, η Βοντρούσοβα ξεκινάει με μπρέικ, η Μπέντσιτς θα το πάρει πίσω για το 1-1 και θα φτάσει με νέο μπρέικ στο 3-1! Η Βοντρούσοβα θα μειώσει σε 3-2 με μπρέικ και θα ισοφαρίσει σε 3-3.

H Ελβετίδα θα σβήσει μπρέικ πόιντ για να προηγηθεί με 4-3 και με μπρέικ θα πάει στο 5-3. Η Βοντρούσοβα θα έχει διπλό μπρέικ πόιντ στο 9ο γκέιμ όμως η Μπέντσιτς θα το σβήσει. Η Τσέχα θα σβήσει ματς πόιντ, η Ελβετίδα θα σβήσει μπρέικ πόιντ (3ο) και θα κερδίσει το σετ (6-3) και το παινχίδι.

Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στην Ελίνα Σβιτολίνα (Ουκρανία) η οποία στον μικρό τελικό επικράτησε με 1-6, 7-6 (5), 6-4 της Έλενα Ριμπάκινα (Καζακστάν). Οι Πιγκόσι/Στεφάνι (Βραζιλία) με 4-6, 6-4, 11-9 επί των Ρωσίδων Κουντερμέτοβα/Βεσνίνα κέρδισαν το χρυσό στο διπλό.

Οι τελικοί της Κυριακής

Την Κυριακή, που είναι και τελευταία ημέρα του τένις το πρόγραμμα έχει τρεις τελικούς:
09:00 (Τελικός διπλό γυναικών): Κρεϊτσίκοβα/Σινιάκοβα (Τσεχία)-Μπέντσιτς/Γκόλουμπιτς (Ελβετία)
11:00 (Τελικός απλό ανδρών): Ζβέρεφ (Γερμανία)-Κατσάνοφ (Ρωσία)
13:00 (Τελικός διπλό μικτό): Καράτσεφ/Βένσινα-Ρούμπλεφ/Παβλιουτσένκοβα (Ρωσία)

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα