Η Σβιτόλινα αντίπαλος της Σάκκαρη στην φάση των «16»

Η Σβιτόλινα αντίπαλος της Σάκκαρη στην φάση των «16»
Με ανατροπή η Ελίνα Σβιτόλινα ξεπέρασε το εμπόδιο της Τομλγιάνοβιτς και θα βρει την Σάκκαρη στον επόμενο γύρο.

Τα… χρειάστηκε η Ελίνα Σβιτόλινα, αλλά πήρε το εισιτήριο για την φάση των «16» στο τουρνουά του απλού γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Ουκρανή βρέθηκε να χάνει το πρώτο σετ από την Αϊλα Τομλγιάνοβιτς, όμως έκανε την ανατροπή και πήρε την πρόκριση με 2-1 σετ (4-6, 6-3, 6-4) και θα βρεθεί στον δρόμο της Μαρίας Σάκκαρη στην επόμενη φάση.

Η Αυστραλέζα αιφνιδίασε την Σβιτόλινα και πήρε το πρώτο σετ παρά τα κακά ποσοστά στο σερβίς της. Οι δύο αντίπαλες έκαναν το ένα μπρέικ μετά το άλλο, με την Τομλγιάνοβιτς να σημειώνει το τρίτο στο 4-4 και να σερβίρει στη συνέχεια κερδίζοντας το σετ.

Η Σβιτόλινα στο δεύτερο βελτίωσε αισθητά το πρώτο σερβίς της, αλλά το σετ κρίθηκε στο ποια θα έκανε τα λιγότερα λάθη. Αυτή ήταν η Ουκρανή που έκανε συνολικά 20 έναντι 25 της αντιπάλου της, με την Σβιτόλινα να κάνει κρίσιμο μπρέικ στο υπέρ της 4-3 και να τελειώνει το σετ με 6-3.

Η εικόνα στο τρίτο σετ ήταν παρόμοια με το πρώτο. Στα πρώτα γκέιμς δεν μπορούσαν να κρατήσουν το σερβίς τους οι δύο τενίστριες με την Σβιτόλινα, που πρόσφατα παντρεύτηκε τον Γάλλο τενίστα Γκαέλ Μονφίς, να το πετυχαίνει πρώτη και να παίρνει προβάδισμα με 3-1. Στη συνέχεια κράτησε το σερβίς της και με το σκορ 4-2 είχε διπλή ευκαιρία για νέο μπρέικ, αλλά δεν κατάφερε να το πετύχει. Σαν να μην έφτανε αυτό, δέχτηκε μπρέικ από την Αυστραλή, αλλά απάντησε με τον ίδιο τρόπο και στη συνέχεια σέρβιρε για το ματς! Βρήκε ματς πόιντ στο 40-30 και με άσο πήρε το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο.

Ετσι, μετά από ένα ματς με 13 συνολικά μπρέικ (7-6 η Σβιτόλινα), η Ουκρανή θα βρεθεί στον δρόμο της Σάκκαρη, με την οποία έχει αναμετρηθεί τρεις φορές στο παρελθόν. Τις δύο κέρδισε η Σάκκαρη: το 2019 στο Σαν Χοσέ και το 2020 στην Οστράβα, ενώ η Σβιτόλινα κέρδισε την προσεχή αντίπαλό της το 2019 στο Wimbledon με 2-1 σετ.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα