Για 4η φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Τζόκοβιτς

Για 4η φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Τζόκοβιτς
Οι Σέρβοι επιβεβαιώνουν ότι το όνομα του Νο1 τενίστα του κόσμου είναι στη λίστα της Ολυμπιακής Επιτροπής για το Τόκιο.

Το Νο1 κόσμου, ο Νόβακ Τζόκοβιτς, θα είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Το Sportski Zurnal δημοσίευσε την επιβεβαιωμένη πληροφορία ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς δήλωσε πως θέλει να είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το όνομα του είναι ήδη στις λίστες της Ολυμπιακής Επιτροπής της Σερβίας.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είχε τονίσει πως θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες εάν υπάρχουν θεατές και αυτό θα γίνει αφού η οργανωτική επιτροπή έδωσε το πράσινο φως για 10.000 θεατές από την Ιαπωνία.

Ο Σέρβος θα συμμετάσχει για 4η φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ξεκίνησε το 2008 με ένα χάλκινο μετάλλιο στο Πεκίκο αλλά δεν πήρε μετάλλιο το 2012 στο Λονδίνο (4ος) και το 2016 στο Ρίο Ντε Τζανέϊρο.

Ο μοναδικός τίτλος

Το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο είναι το μοναδικό που λείπει από την συλλογή του Νόβακ Τζόκοβιτς. Έχει κατακτήσει και τα 4 Grand Slam, όλα τα Masters, τίτλους σε ATP 500 και ATP 250.

Έχει κερδίσει και το ATP Finals.

Επιπλέον με την Σερβία έχει πάρει το Davis Cup.

Το μεγάλο ρεκόρ

Κανείς στην ιστορία του τένις στους άνδρες δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει σε μια χρονιά τα 4 Grand Slam και το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Ροντ Λέιβερ το 1962 και το 1969 πήρε τα 4 Grand Slam σε μη Ολυμπιακές χρονιές.

Αυτή που τα έχει καταφέρει είναι η Στέφι Γκραφ το 1988.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς φέτος έχει ήδη κατακτήσει το Australian Open και το Roland Garros και είναι 1ο φαβορί για το Wimbledon.

Ακολουθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες όπου δεν θα έχουμε τους Ναδάλ, Τιμ από το top-10 ενώ η συμμετοχή του Ρότζερ Φέντερερ θα κριθεί μετά από το Wimbledon.

Τον Σεπτέμβριο θα διεξαχθεί το US Open που ο Σέρβος δεν έχει τόσο καλή παράδοση αλλά είναι πάντα μέσα στα μεγάλα φαβορί.

Ο Τζόκοβιτς κυνηγάει κάτι μοναδικό το 2021 και μένει να δούμε εάν θα το πετύχει.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα