Ανατροπή: Με καραντίνα οι ανεμβολίαστοι στο Australian Open

Κώστας Ευθυμιάδης
Ανατροπή: Με καραντίνα οι ανεμβολίαστοι στο Australian Open
Με ένα e-mail ενημερώθηκαν οι τενίστες πως θα μπορούν να αγωνιστούν κανονικά είτε έχουν εμβολιαστεί είτε όχι, αλλά οι ανεμβολίαστοι θα μπουν σε καραντίνα.

Ανατροπή φαίνεται πως έχουμε για την συμμετοχή των ανεμβολίαστων τενιστών για το Australian Open.

Η Tennis Australia ενημέρωσε τους παίκτες με ένα email πως θα τους επιτραπεί η είσοδος στην Αυστραλία και χωρίς να κάνουν το εμβόλιο, ωστόσο θα πρέπει να περάσουν από καθεστώς αυστηρής καραντίνας.

Αν και η κυβέρνηση της Βικτόρια πριν λίγες ημέρες ξεκαθάριζε ότι δεν θα δοθεί βίζα στους ανεμβολίαστους τενίστες, φαίνεται πως οι πιέσεις από τους διοργανωτές έπιασαν τόπο.

Μία τενίστρια από το WTA που κράτησε την ανωνυμία της, έστειλε το επίμαχο email στον δημοσιογράφο των New York Times, Μπεν Ρότενμπεργκ και εκτιμάται πως το μήνυμα αυτό έχει πάει σε όλους τους παίκτες.

Σε αυτό γράφουν οι διοργανωτές πως ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός για να αγωνιστούν, ωστόσο αν δε το κάνουν θα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες (όπως και πέρυσι) με την είσοδό τους στη χώρα.

«Το ποσοστό εμβολιασμένων στη Βικτώρια αναμένεται να φτάσει στο 80% αυτή την εβδομάδα και στο 90% τον επόμενο μήνα, επομένως είναι επιβεβαιωμένο πως οι συνθήκες για τους παίκτες στο Australian Open θα είναι βελτιωμένες», αναφέρει επίσης το e-mail.

Ακόμη, εξηγεί πως οι εμβολιασμένοι παίκτες μπορούν να ταξιδέψουν στην Αυστραλία μετά την 1η Δεκεμβρίου όποια ημερομηνία θέλουν, αρκεί να έχουν ένα αρνητικό τεστ 72 ωρών μαζί τους και να έχουν ακόμα ένα αρνητικό τεστ 24 ώρες μετά την άφιξή τους. Εφόσον τα έχουν αυτά, θα έχουν πλήρη ελευθερία κινήσεων και δεν θα χρειαστεί να κάνουν καραντίνα ή να μείνουν σε bubble.

Οι ανεμβολίαστοι, θα μπορούν να κλείσουν την πτήση τους για όποια ημερομηνία θέλουν μετά την 1η Δεκέμβρη, αλλά θα πρέπει να περάσουν 2 εβδομάδες αυστηρής καραντίνας. Και αυτοί θα πρέπει να έχουν μαζί τους αρνητικό τεστ 72 ωρών, ενώ μετά την άφιξή τους θα υποβάλλονται σε τακτικά τεστ από τη διοργάνωση.

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα