Ο Σίνερ έσωσε match point και πέρασε στα προημιτελικά του Μόντε Κάρλο

Newsroom
Ο Γιάνικ Σίνερ χρειάστηκε να σώσει match point στο tie break του δεύτερου σετ, για να προκριθεί στους «8» (με 3-6, 7-6, 6-1) όπου... περιμένει τον Τζόκοβιτς.

Αφού γλίτωσε από match point του Χούμπερτ Χουρκάτζ, ο Γιάνικ Σίνερ έκανε μεγάλη ανατροπή και πέρασε στα προημιτελικά του Μόντε Κάρλο (3-7, 7-6 (6), 6-1).

O Πολωνός, υπό το βλέμμα του… Γιουσέιν Μπολτ (που έγινε και ball boy σε ένα χτύπημα του Χουρκάτζ που κατέληξε στη κερκίδα) ξεκίνησε εντυπωσιακά έχοντας προβάδισμα με 5-2 και στο 5-3 είχε στο δικό του σερβίς δύο set points. Ο Σίνερ τα έσβησε, αλλά ο Πολωνός με δύο εξαιρετικά σερβίς έκανε το 1-0.

Στο δεύτερο, τα χτυπήματα ακριβείας του Χουρκάτζ έφεραν το πρώτο break στο 2-1, όμως η απάντηση του Σίνερ ήταν άμεση…

Αμφότεροι κράτησαν το σερβίς τους, αλλά στο υπέρ του 6-5 ο Σίνερ βρήκε break point και match point στο σερβίς του Χουρκάτζ. Εκανε αβίαστο λάθος ωστόσο ο Χουρκάτζ οδήγησε το σετ σε tie break.

Αμφότεροι κράτησαν το σερβίς τους, με τον Πολωνό να φτάνει πρώτος σε match point (6-5) στο σερβίς του Σίνερ, αλλά μετά από ένα μεγάλο ράλι 22 χτυπημάτων, δεν κατάφερε να τελειώσει το ματς. Αντιθέτως, ο Σίνερ ήταν αυτός που ισοφάρισε σε 1-1, αφού κράτησε το σερβίς του και εκμεταλλεύτηκε στη συνέχεια ένα αβίαστο λάθος του αντιπάλου του.

Με την ψυχολογία στα ύψη, ο Ιταλός άρχισε με break το τρίτο σετ και κράτησε το σερβίς του, διατηρώντας ένα σημαντικό προβάδισμα των δύο games. Ακολούθησε και δεύτερο break στο 4-1, με τον Σίνερ να κλείνει το ματς στο 6-1.

Στον επόμενο γύρο θα παίξει είτε με Τζόκοβιτς ή Μουζέτι.

Ο Στρουφ απέκλεισε τον Ρουντ με θρίλερ στο δεύτερο σετ

Τεράστια νίκη για τον Γιαν Λέναρντ Στρουφ o οποίος απέκλεισε τον Κάσπερ Ρουντ με 2-0 σετ (6-1, 7-6 (6)).

Ο Ρουντ δεν μπήκε ποτέ στο πρώτο σετ, δέχτηκε δύο γρήγορα break και ουσιαστικά εγκατέλειψε την προσπάθεια να το διεκδικήσει, κρατώντας δυνάμεις για το δεύτερο. Το έχασε με 6-1, όμως στο 2-2 του δεύτερου σετ, ο Στρουφ ήταν αυτός που κατάφερε να κάνει πρώτος το break και στο υπέρ του 4-2, κατάφερε να κάνει και δεύτερο break μετά από 5 ευκαιρίες!

Πήγε να σερβίρει για το ματς, με τον Νορβηγό όμως να φτάνει σε δύο break point! Ο Στρουφ τα έσωσε, έφτασε σε match point, αλλά ο Ρουντ μετά από άλλες δύο ευκαιρίες, μείωσε σε 5-3 και κρατώντας το σερβίς του, πλησίασε στο 5-4. Ο Γερμανός είχε άλλη μία ευκαιρία να τελειώσει το ματς σε δικό του service game, αλλά βρέθηκε πίσω με 0-40! Ο Ρουντ τα κατάφερε και από 5-1, ισοφάρισε σε 5-5, αλλάζοντας την ροή του αγώνα.

To επόμενο game ήταν το απόλυτο θρίλερ, με τον Στρουφ να έχει δύο break point, αλλά ο Ρουντ έπειτα από 7 ισοπαλίες και τρεις δικές του ευκαιρίες να το κλείσει, βρήκε δύο συνεχόμενους άσους και πέρασε μπροστά με 6-5, έπειτα από 18 λεπτά! Τελικά το σετ οδηγήθηκε στο tie break όπου ο Στρουφ έφτασε σε match point το οποίο δεν αξιοποίησε στο υπέρ του 6-5, όμως έκανε μίνι break στο σερβίς του Νορβηγού (στο 7-6) και αμέσως μετά έκλεισε στο 8-6 το tie break και το παιχνίδι.

Επόμενος αντίπαλος στα προημιτελικά ο Ρούμπλεφ ή ο Χατσάνοφ.

Στον επόμενο γύρο πέρασε άνευ αγώνα και ο Χόλγκερ Ρούνε, αφού ο Ματέο Μπερετίνι αποσύρθηκε λόγω τραυματισμού και περιμένει Ζβέρεφ ή Μεντβέντεφ.