Barcelona Open: Ο Σίνερ απέκλεισε τον Ρούμπλεφ και είναι στους "4" (vids)

Αντώνης Πατσούρας
O 19χρονος Γιανίκ Σίνερ απέκλεισε με 6-2, 7-6 (6) το Νο7 κόσμου Αντρέι Ρούμπλεφ προκρίθηκε στους "4" στο Barcelona Open και περιμένει τον αντίπαλο του από το παιχνίδι του Τσιτσιπά με τον Αλιασίμ.

Στα ημιτελικά του Barcelona Open προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Γιανίκ Σίνερ.

Ο 19χρονος Ιταλός απέκλεισε με 6-2, 7-6 (6) το Νο7 κόσμου τον Αντρέι Ρούμπλεφ στον προημιτελικό και θα παίξει στον ημιτελικό του Σαββάτου με τον Στέφανο Τσιτσιπά ή τον Φελίξ Οζε Αλιασίμ.

Ο αγώνας

Στο 1ο σετ, ο Σίνερ θα σβήσει μπρέικ πόιντ του Ρούμπλεφ για το 1-1 και με μπρέικ θα προηγηθεί με 2-1. Ο Ιταλός θα το υπερασπιστεί για το 3-1 και με νέο μπρέικ θα φτάσει στο 5-2 και εν συνεχεία στην επικράτηση με 6-2.

Πρώτος σε μπρέικ θα φτάσει και πάλι στο 2ο ο Γιανίκ Σίνερ αφού θα το πετύχει στο 7ο (4-3). Ο Αντρέι Ρούμπλεφ θα έχει τριπλό μπρέικ πόιντ στο 8ο γκέιμ και με την πρώτη του ευκαιρία θα "σπάσει" το σερβίς και θα ισοφαρίσει σε 4-4.

Θα κρατήσει το σερβίς του ο Ρώσος για το 5-4 και θα σβήσει τριπλό μπρέικ πόιντ για να πάει στο 6-5! Ο Ιταλός θα στείλει το σετ στο τάι μπρέικ. Εκεί θα προηγηθεί με 4-1 αλλά θα ισοφαρίσει σε 4-4 ο Ρούμπλεφ.

Ο Σίνερ θα σβήσει σετ πόιντ (6-6) και με το 1ο ματς πόιντ του θα κλείσει το παιχνίδι.

Ο Ρούμπλεφ είχε 11 winners και 19 αβίαστα και ο Σίνερ 20-24.