Τιμ: «Δεν βλέπω το λόγο να δώσω χρήματα σε παίκτες»

Gazzetta team
Τιμ: «Δεν βλέπω το λόγο να δώσω χρήματα σε παίκτες»
Ο Αυστριακός τενίστας που είναι στο Νο3 στον κόσμο εξηγεί γιατί θέλει να δώσει χρήματα στους παίκτες που είναι χαμηλά στην κατάταξη.

Την ώρα του ο Φέντερερ, ο Ναδάλ και ο Τζόκοβιτς καταστρώνουν πλάνα για να συγκεντρώσουν χρήματα για τους παίκτες που είναι εκτός top-100 οι οποίοι έχουν πάθει τη μεγαλύτερη ζημιά λόγω του κορονοϊού, ο Ντομινίκ Τιμ είναι εντελώς αντίθετος σ' αυτή την προοπτική.

Το Big-3 προτείνει να μαζευτούν χρήματα ανάλογα με την θέση που έχει ο κάθε παίκτης στο top-100 αλλά να δοθεί μέρος των επάθλων όταν θα ξεκινήσει το τένις στους τενίστες που έχουν ανάγκη το Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης υπογραμμίζει πως δεν βλέπει το λόγο να δώσει χρήματα αφού πολλοί παίκτες δεν είναι επαγγελματίες.

Ο Αυστριακός που ήταν φιναλίστ στο Australian Open 2020 είπε στο krone sport: «Κανείς από τους παίκτες που βρίσκονται χαμηλά στην κατάταξη δεν είναι βιοπαλαιστής. Έχω δει παίκτες στο ITF Tour να μην είναι αφοσιωμένοι 100% στο άθλημα. Πολλοί απ' αυτούς είναι δεν είναι επαγγελματίαες. Δεν βλέπω τον λόγο για να τους δώσω χρήματα».

Όπως εξήγησε στη συνέχεια δεν είναι οικονομικό το θέμα αφού προτείνει να δοθούν χρήματα σε ιδρύματα. Θεωρεί όμως πως κανένα επάγγελμα στον κόσμο δεν εξασφαλίζει υψηλό εισόδημα τα πρώτα χρόνια: «Προτιμώ να δωρίσω σε ανθρώπους και ιδρύματα, που στ' αλήθεια έχουν ανάγκη.

Δεν υπάρχει κανένα επάγγελμα στον κόσμο που να σου εξασφαλίζει επιτυχία και υψηλό εισόδημα στο ξεκίνημα της καριέρας σου. Κανείς από τους κορυφαίους παίκτες του κόσμου δεν πήραν τίποτα σαν δεδομένο. Όλοι έπρεπε να παλέψουμε για να σκαρφαλώσουμε στην κατάταξη».

 

Τελευταία Νέα