Χάλεπ: Ελπίζει σε αθώωσή της, «μολυσμένο» το σκεύασμα που κατανάλωσε

Newsroom
Χάλεπ: Ελπίζει σε αθώωσή της, «μολυσμένο» το σκεύασμα που κατανάλωσε
Ο οργανισμός που έχει αναλάβει να ερευνήσει την υπόθεση ντόπινγκ της Σιμόνα Χάλεπ, φέρεται να έχει ανακαλύψει πως η ουσία που βρέθηκε στον οργανισμό της, ήταν αποτέλεσμα «μόλυνσης» ενός συμπληρώματος που είχε λάβει η τενίστρια.

Σημαντικές και θετικές εξελίξεις για την Σιμόνα Χάλεπ στην υπόθεση ντόπινγκ.

Σύμφωνα με την ρουμανική ιστοσελίδα ProSport, ο γαλλικός οργανισμός τοξικολογίας και φαρμακολογίας που ανέλαβε να διαλευκάνει την υπόθεση για λογαριασμό της, εντόπισε πως η ουσία Roxadustat στην οποία ήταν θετική, βρέθηκε στον οργανισμό της εξαιτίας ενός συμπληρώματος που "μολύνθηκε" από αυτή, κατά τη διάρκεια της κατασκευής του.

Αν καταφέρει να συλλέξει και τα αντίστοιχα στοιχεία, η Χάλεπ έχει σοβαρές πιθανότητες να αθωωθεί και να μπορέσει να επιστρέψει άμεσα στους αγώνες.

Προς το παρόν παραμένει τιμωρημένη, ενώ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Australian Open καθώς βρίσκεται εκτός entry list λόγω της υπόθεσης.

«Μολυσμένο το σκεύασμα, αλλά πρέπει να αποδείξει ότι δεν γνώριζε»

«Φαίνεται πως η μέθοδος με την οποία εισήλθε στο σώμα της αθλήτριας το Roxadustat έχει εντοπιστεί και πρόκειται για μολυσμένο συμπλήρωμα διατροφής. Μολυσμένο, χαρακτηρίζεται ένα προϊόν που περιέχει την απαγορευμένη ουσία, χωρίς αυτή να αναγράφεται στην ετικέτα του ή στις προσβάσιμες πληροφορίες που μπορείς να έχεις γι' αυτό στο διαδίκτυο», τόνισε ένας από τους δικαστές του Διαιτητικού Αθλητικού Δικαστηρίου της Λοζάνης (CAS), o Κρίστιαν Τζούρα.

Σε περίπτωση που η Χάλεπ τιμωρηθεί, κινδυνεύει με αποκλεισμό ως και 4 έτη, αλλά αν αποδειχθεί πως δεν είχε ευθύνη, τότε θα επιστρέψει άμεσα στα τουρνουά.

«Θα πρέπει να παρουσιάσει ακλόνητα στοιχεία για να αποδείξει την αθωότητά της. Ίσως μπορεί να αποδείξει πως το συμπλήρωμα που πήρε έχει ακριβώς την ίδια γραμμή παραγωγής με το φάρμακο που περιέχει την ουσία Roxadustat κι πως έτσι προκλήθηκε η μόλυνσή του», είπε ο Τζούρα που πρόσθεσε ότι «η Χάλεπ πρέπει επίσης να αποδείξει πως το συμπλήρωμα που κατανάλωσε έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Υγείας και είναι πιστοποιημένο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ή έστω στη χώρα όπου το προμηθεύτηκε, καθώς και ότι έχουν γίνει προσπάθειες αναζήτησης στο διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας τις ηλεκτρονικές μηχανές αναγνώρισης που παρέχει η WADA, για εντοπισμό τυχόν απαγορευμένων ουσιών που πιθανώς να υπάρχουν στα συμπληρώματα διατροφής που χρησιμοποιεί.»

 

Τελευταία Νέα