Παπαμιχαήλ: Πρόκριση στο κυρίως ταμπλό και στο Μοναστίρ

Newsroom
Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ νικώντας την Κριστίνα Μλαντένοβιτς με 2-1 σετ προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά στο Μοναστίρ της Τυνησίας.

Μετά το 500άρι τουρνουπά στο Τόκιο, η Δέσποινα Παπαμιχαήλ εξασφάλισε την παρουσία της και στο 250άρι τουρνουά στο Μοναστίρ της Τυνησίας. Η 29χρονη παίκτρια νικώντας την Κριστίνα Μλαντένοβιτς από τη Γαλλία με 2-6, 6-2, 6-4 πέρασε και το 2ο γύρο των προκριματικών και θα αγωνιστεί στο κυρίως ταμπλό στο Jasmio Open στην παραλιακή πόλη Μοναστίρ.

Η Μλαντένοβιτς, Νο.130 και πρώην Νο.10, κατακτώντας τα τέσσερα πρώτα games, πήρε με 6-2 το 1ο σετ. Με διαδοχικά μπρέικ άρχισε το 2ο σετ (2-2), όμως στη συνέχεια η Παπαμιχαήλ πήρε τους 16 από τους 19 πόντους για να απαντήσει με το ίδιο νόμισμα.

Στο 3ο σετ η Μλαντένοβιτς προσπέρασε με 2-1, η Παπαμιχαήλ διατηρώντας το σερβίς της, με break προηγήθηκε 4-3, έφθασε στο 5-4 και στο 10ο game παρότι έχασε τρία match points από το 40-0, είχε την ψυχραιμία στην 5η ευκαιρία της πήρε το σετ 6-4, τη νίκη και την πρόκριση.

Πλέον η Παπαμιχαήλ, Νο.175, περιμένει να μάθει την αντίπαλό της στον 1ο γύρο του τουρνουά (φάση των «32»), όπου δεσπόζει η Όνς Τζαμπέρ. Η Κουντερμέτοβα είναι το Νο2, η Κορνέ Νο.3, ενώ ακόμα στο ταμπλό υπάρχουν οι Μέρτενς, Ποτάποβα, Μάρτιτς και Σινιάκοβα.

Παράλληλα, η Παπαμιχαήλ με συμπαίκτρια την Ιταλίδα, Λουκρετζία Στεφανίνι θα παίξει στο διπλό, με αντιπάλους στον 1ο γύρο με τις Λαμένς (Ολλανδία)/ Ρόντινα (Ρωσία).