Η Ντάνιελ Κόλινς μίλησε για την μάχη της με την ενδομητρίωση

Κώστας Ευθυμιάδης
Η Ντάνιελ Κόλινς μίλησε για την μάχη της με την ενδομητρίωση
Το Νο31 του κόσμου στο τένις, η Ντάνιελ Κόλινς, παλεύει με την ενδομητρίωση σε όλη την ενήλικη ζωή της.

Τα δύσκολα βράδια που έχει περάσει εξαιτίας της ενδομητρίωσης, η οποία την ταλαιπωρεί από τότε που ενηλικιώθηκε, περιέγραψε η Ντάνιελ Κόλινς.

Η Αμερικανίδα τενίστρια, Νο31 στην παγκόσμια κατάταξη, μιλώντας στο Eurosport, περιέγραψε περιστατικά τα οποία την έκαναν να υποφέρει εξαιτίας της χρόνιας αυτής νόσου. Μάλιστα, αποκάλυψε πως αυτός είναι και ο λόγος που σε αρκετά ματς στην καριέρα της αναγκάστηκε να αποσυρθεί καθώς δεν άντεχε τον πόνο.

«Πάντα υπάρχουν περίοδοι που υποφέρω, αλλά θυμάμαι πριν δύο χρόνια να έχω ξυπνήσει στον ύπνο μου και να πηγαίνω οδηγώντας σε φαρμακείο για να πάρω αντιφλεγμονώδη ώστε να βγάλω τη νύχτα. Έχει υπάρξει φορά που δεν μπορούσα να ανέβω τα σκαλιά για να μπω στο αεροπλάνο για το επόμενο τουρνουά» είπε αρχικά η Κόλινς.

«Άλλες φορές αναγκάστηκα να αποσυρθώ την ώρα του αγώνα γιατί ένοιωθα μαχαιριές από την πλάτη ως τα πόδια γιατί η μήτρα μου είχε γυρίσει πίσω και πίεζε το ισχιακό μου νεύρο. Ηξερα ότι θα πρέπει να αποσύρομαι συχνά από αγώνες γιατί το σώμα μου δεν μου επιτρέπει να προπονούμαι πάντα όπως θέλω για να είμαι ανταγωνιστική» πρόσθεσε.

Τον Απρίλιο η Αμερικανίδα τενίστρια υποβλήθηκε σε λαπαροσκοπηκή επέμβαση και αφού επέστρεψε κατέκτησε δύο τίτλους σε Παλέρμο και Σαν Χοσέ. Για πρώτη φορά ένιωσε καλύτερα μετά από καιρό και πλέον έχει πάρει τα πάνω της.

«Εντελώς ξαφνικά άρχισα να νιώθω υπέροχα και δεν είχα τους ίδιους πόνους που αισθανόμουν στο σώμα μου. Κέρδισε και τον πρώτο μου τίτλο WTA και λίγο μετά και έναν δεύτερο στο Σαν Χοσέ. Η επέμβαση έκανε την διαφορά στη ζωή μου. Όχι μόνο δεν ανησυχώ για θέματα όπως η περίοδος, αλλά δεν ανησυχώ για το αν θα επηρεαστεί η απόδοσή μου εξαιτίας των πόνων που είχα. Πλέον ξέρω ότι σωματικά και πνευματικά μπορώ να αφοσιωθώ σ’ αυτό που κάνω, χωρίς να ανησυχώ μήπως με πιάσουν πάλι συμπτώματα. Εχω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση από ποτέ» ανέφερε χαρακτηριστικά η Κόλινς.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα