Η Ζιλ Τίχμαν απέκλεισε την Οσάκα και… συστήθηκε στον κόσμο

Κώστας Ευθυμιάδης
Η Ζιλ Τίχμαν απέκλεισε την Οσάκα και… συστήθηκε στον κόσμο
Με wild card μπήκε στο τουρνουά του Σινσινάτι η Ζιλ Τίχμαν και έχει καταφέρει να βρεθεί στα προημιτελικά.

Σε πρόσωπο των αγώνων στο Σινσινάτι έχει εξελιχθεί η Ζιλ Τίχμαν.

Η 24χρονη Ελβετίδα, Νο76 στην παγκόσμια κατάταξη, μπήκε με wild card στο ταμπλό και έχει καταφέρει να φτάσει ως τα προημιτελικά, με τελευταίο επίτευγμά της τη νίκη επί της Ναόμι Οσάκα!

Η Ελβετίδα αν και έχασε με 6-3 το πρώτο σετ από την σπουδαία Γιαπωνέζα, πήρε με το ίδιο σκορ τα επόμενα δύο και σημείωσε την σημαντικότερη νίκη της καριέρας της, η οποία αναμένεται να την «εκτοξεύσει» στην παγκόσμια κατάταξη.

Μια παίκτρια με αμυντικό στυλ παιχνιδιού, αλλά πολύ αθλητική, κατάφερε να πάει σε μεγάλα rally την Οσάκα και να κάνει την ανατροπή.

«Ηξερα ποια είχα να αντιμετωπίσω. Εχει κατακτήσει Grand Slam οπότε ήμουν το αουτσάιντερ. Κινιόμουν καλά στο court, άλλαζα συνεχώς κατευθύνσεις και μικρά πράγματα που την έκαναν να νιώσει λίγο άβολα. Σέρβιρα και καλά στο ματς» είπε η Τίχμαν η οποία έγινε μόλις η 4η παίκτρια στην καριέρα της Οσάκα που την κερδίζει ενώ η Γιαπωνέζα έχει πάρει το πρώτο σετ. Το ρεκόρ της Οσάκα με κερδισμένο το πρώτο σετ, ήταν 118-3 πριν από αυτό το ματς.

Αυτή είναι η τρίτη νίκη της Τίχμαν σε παίκτρια του Top10. Η πρώτη ήταν το 2019 στο Παλέρμο απέναντι στην Κίκι Μπέρτενς και η άλλη φέτος κόντρα στην Σβιτόλινα, στην Μαδρίτη.

Κατάφερε να αναγκάσει την Οσάκα σε πολλά αβίαστα λάθη (41) και έκανε 6 μπρέικ στο ματς, νούμερο ασυνήθιστα μεγάλο για αντίπαλο της Γιαπωνέζας.
Το εντυπωσιακό είναι πως η Τίχμαν είχε να αγωνιστεί από τον Μάιο καθώς προέρχεται από τραυματισμό στον αστράγαλο, αλλά στο Σινσινάτι έχει αποκλείσει τις Κιρστέα, Πέρα και Οσάκα.

Στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει την συμπατριώτισσά της, Μπελίντα Μπένσιτς, η οποία στο Τόκιο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο απλό.

 

Τελευταία Νέα