Aλέξανδρος Νικολαΐδης: Η συγκλονιστική συνέντευξη της συζύγου του για το θάνατό του

Newsroom
Aλέξανδρος Νικολαΐδης: Η συγκλονιστική συνέντευξη της συζύγου του για το θάνατό του

bet365

Η Δώρα Τσαμπάζη αποκάλυψε στο Mega λεπτομέρειες για το πώς ο Αλέξανδρος Νικολαίδης αντιμετώπισε τον καρκίνο και το θάνατό του.

Συγκλονιστική περιγραφή για το πώς έζησε τους τελευταίους μήνες της ζωής του ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, έδωσε η Δώρα Τσαμπάζη.

Η σύζυγος του αδικοχαμένου ολυμπιονίκη, μιλώντας στο Mega περιέγραψε τις πρώτες στιγμές που αντιλήφθηκαν πως κάτι συμβαίνει.

«Ο Αλέξανδρος άρχισε να έχει μούδιασμα στο πόδι από τότε που ο μικρός μας ήταν τριών μηνών, το καλοκαίρι του 2021. Ήταν μεταστατικός καρκίνος από τον πνεύμονα. Μέχρι που τα Χριστούγεννα του '20 προς το '21 κάναμε μία μαγνητική και είδαμε ότι ένας όγκος πιέζει το νεύρο της αισθητικότητας. Η βιοψία έδειξε ότι ο καρκίνος ήταν μεταστατικός και εκεί ήταν το σοκ. Ήταν σε στάδιο 4 ο καρκίνος. Έπρεπε να φύγουμε για την Αθήνα» είπε αρχικά.

«Εκεί συνειδητοποιήσαμε και οι δύο τι είναι οικογένεια. Τι είναι οικογένεια; Ότι αγωνίζομαι για την οικογένεια που αγαπάω. Όλη αυτή η ιστορία χημειοθεραπειών, θηλασμού δικού μου για τον γιο μου, πήγαινε ταυτόχρονα. Στην αρχή ήμασταν πολύ δυνατοί αλλά πιο προσγειωμένος ήταν ο ίδιος ο Αλέξανδρος. Εμείς είχαμε μία βεβαιότητα ότι θα τα καταφέρει. Εκείνος έλεγε "χαλαρώστε, δεν έχω γρίπη, έχω καρκίνο". Τον αντιμετώπιζε όμως όπως ακριβώς τους αντιπάλους του. Έμπαινε σ' έναν αγώνα με το δεδομένο ότι μπορεί να χάσει από τον πρώτο κιόλας αγώνα. Ήθελε να είναι έτοιμος και για το χειρότερο σενάριο» πρόσθεσε.

«Την κίνηση με τα μετάλλια την είχε αποφασίσει από νωρίς»

Η Τσαμπάζη αναφέρθηκε και στις τελευταίες στιγμές του πρωταθλητή του τάε κβον ντο, σημειώνοντας πως όταν είχε συνειδητοποιήσει ότι έρχεται το τέλος, τότε άρχισαν να το συζητούν.

«Αρκετά προς το τέλος κάναμε την πρώτη συζήτηση για το φευγιό. Ωστόσο την επιθυμία για τη δημοπράτηση των μεταλλίων του, την είχε εκφράσει από πολύ νωρίς. Οι κουβέντες που ανταλλάξαμε ως ζευγάρι και η δική του εξομολόγηση πως πιστεύει ότι δεν θα τα καταφέρει, έγινε προς το τέλος» είπε.

Στη συνέχεια περιέγραψε την στιγμή που ο Νικολαΐδης αποφάσισε να γράψει εκείνο το γράμμα που δημοσιεύτηκε, όταν έφυγε από τη ζωή.

«Κάποια στιγμή μέσα στον Σεπτέμβριο αισθάνθηκε ότι θέλει να τελειώσει το μήνυμα που ήθελε να ανεβάσει. Μου είχε πει ότι σκεφτόταν να γράψει κάτι και του είχα πει ότι δεν θα χρειαστεί. Όμως τελικά έκλεισε όλες τις υποθέσεις του πριν φύγει» τόνισε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι παρά το διαφαινόμενο τέλος, συνέχισε να είναι αισιόδοξος.

«Δεν είχε χάσει το χαμόγελό του μέχρι το τέλος, έκανε πλάκα, όμως ήταν συνειδητοποιημένος ότι δεν θα τα καταφέρει. Ήταν πολύ γενναίος απέναντί μου στο τέλος. Δικαίωσε την επιλογή του να μην πει για τον καρκίνο που περνούσε. Ήταν συγκλονιστικό αυτό που έγινε στην κηδεία του».

 

Τελευταία Νέα