Το μυστικό του Φιλαθλητικού!

Φάνης Παναγιώτου
Το μυστικό του Φιλαθλητικού!

bet365

Ο Φιλαθλητικός εξασφάλισε την άνοδο του από την Β' Εθνική στην Α2 κατηγορία και ο προπονητής της ομάδας, Τάκης Ζήβας, μίλησε στο gazzetta.gr για την σημαντική αυτή επιτυχία, τονίζοντας ότι από την αρχή σκεφτόντουσαν την άνοδο.

Ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα κατάφερε να πετύχει ο Φιλαθλητικός καθώς για 3η συνεχόμενη χρονιά κατάφερε να κερδίσει την άνοδο. Συγκεκριμένα, από την Α' ΕΣΚΑ ανέβηκε στην Γ' Εθνική και αμέσως στην Β' Εθνική. Στο ίδιο έργο θεατές και φέτος με τον Φιλαθλητικό αν και νεοφώτιστος να κερδίζει την άνοδο στην Α2 και μάλιστα εύκολα. Ο τεχνικός της ομάδας Τάκης Ζήβας εξηγεί στο gazzetta.gr για το σημαντικό αυτό επίτευγμα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Τάκης Ζήβας στο gazzetta.gr:


Όταν ξεκίνησε η χρονιά υπήρχε στο μυαλό σας η άνοδος;

«Δεν θα κρυφτούμε. Ναι, την είχαμε στο μυαλό μας από την αρχή της σεζόν. Ξέραμε καλά ότι ήταν λίγες οι ομάδες που ενισχύθηκαν. Δηλαδή με εξαίρεση τα Τρίκαλα οι υπόλοιπες ήταν μέσα στις δυνατότητες μας»


Ποιο ήταν το «κλειδί» που σας έδωσε την άνοδο και μάλιστα τόσο εύκολα (4 αγωνιστικές δηλαδή πριν το φινάλε);

«Η ποιότητα της ομάδας ήταν αυτή που έκρινε πολλά. Από κει και πέρα σημαντική ήταν και η σοβαρότητα που έδειξαν τα παιδιά και μας επέτρεψαν να μην κάνουμε γκέλες που θα μας στοίχιζαν. Το γεγονός δηλαδή ότι εκτός έδρας έχουμε χάσει μόνο ένα ματς είναι κάτι πολύ σημαντικό ειδικά για ένα πρωτάθλημα όπως η Β' Εθνική»


Μέσα σε τρία χρόνια έχεις ζήσει τρεις ανόδους με τον Φιλαθλητικό. Ποια ήταν η πιο δύσκολη;

«Κάθε άνοδος είχε τις ιδιαιτερότητες της. Στην Α' ΕΣΚΑ δηλαδή, επειδή τα παιδιά που στηριζόμαστε τώρα ήταν πιο μικρά, έγιναν λάθη απειρίας. Αυτά τα λάθη ευτυχώς δεν μας στοίχισαν. Πέρσι στην Γ Εθνική το γεγονός ότι ανέβαινε μόνο μια ομάδα -άσχετα αν τελικά ανέβηκε και το Ηράκλειο- έκανε από μόνο του δύσκολο το πρωτάθλημα. Πόσο μάλλον όταν φτάνεις να παίζεις την χρονιάς στο τελευταίο ματς (σ.σ. Ο Φιλαθλητικός βγήκε πρώτος με νίκη μέσα στο Ηράκλειο την τελευταία αγωνιστική) αλλά όλα πήγαν καλά και πλέον είμαστε χαρούμενοι»

Είστε 14 χρόνια στην ομάδα. Τι έχει να πείτε για τη διοίκηση;

«Δεν έχω να πω κάτι εγώ. Τα αποτελέσματα και οι πράξεις τα λένε όλα. Το γεγονός ότι συνεργάζομαι 14 χρόνια με την διοίκηση δείχνει το πόσο καλή δουλειά γίνεται. Αυτή συνεργασία έχει πολλά πλεονεκτήματα και για μένα σαν προπονητή αλλά και για την ομάδα γιατί υπάρχει η κατάλληλη συνοχή και προγραμματισμός»


Ποιος έχει το προβάδισμα για την 3η θέση;

«Το προβάδισμα θεωρητικά και πρακτικά το έχει η Νίκη Βόλου. Πρακτικά γιατί είναι ένα βαθμό πάνω από την Αγία Παρασκευή και το Ηράκλειο και θεωρητικά γιατί έχει να παίξει με την ΚΑΠ εντός έδρας. Όλα επομένως εξαρτώνται από την ίδια τη Νίκη και αυτό που μένει είναι να αποδείξει στο παρκέ ότι έχει το προβάδισμα»

 

Τελευταία Νέα