Η χυδαιότητα της «κλειδαρότρυπας»

Η χυδαιότητα της «κλειδαρότρυπας»

bet365

Μια ανακοίνωση που περνά στην Ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου για το ύφος της και τα υπονοούμενά της, σε μια κοινωνία που «τρελαίνεται» για «κλειδαρότρυπες» εδώ και πολλά χρόνια...

Δεν γνωρίζω την κυρία Ελένη Λαμπαδαρίου, ούτε τον νέο αρχιδιαιτητή του ελληνικού ποδοσφαίρου Στιβ Μπένετ. Αν γνωρίζω κάτι είναι πως, αν θέλεις να πεις κάτι πρέπει να έχεις την εντιμότητα να το λες καθαρά και ξάστερα. Αν δεν το κάνεις, τότε είσαι διπλά ανέντιμος. Περισσότερο από αυτόν που καταγγέλεις και σίγουρα πολλαπλάσια πιο χυδαίος, από αυτά τα οποία απλά τα υπονοείς.


Είναι δεδομένο ότι σε αυτό το πρωτάθλημα το οποίο τρέχει μόλις δύο αγωνιστικές θα μας χαρίσει νέες μοναδικές στιγμές “μαχαιρωμάτων”. Και μακάρι να μείνουμε στα “εισαγωγικά” γιατί με το κλίμα που θα καλλιεργείται κάθε εβδομάδα, νομοτελειακά, πάμε προς πολύ χειρότερα.


Το παιχνίδι του ελέγχου της διαιτησίας είναι η κορυφαία μάχη σε αυτό το μέτωπο. Και σε ετούτη τη σάπια χώρα είναι σαφές ότι οι πάντες θα χρησιμοποιήσουν τα πάντα για να το πετύχουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κάτι που -επειδή το βιώνουμε χρόνια τώρα- πρέπει και να μας αρέσει. Είναι απλά πολλές φορές που πάμε παρακάτω, για να μη μας βρουν κάτω από σπίτι μας με ανάγκη για ράμματα (στο καλό σενάριο). Αυτό όμως δεν σημαίνει, ότι πρέπει να μην λέμε κουβέντα όταν η χυδαιότητα περνάει σε άλλο επίπεδο.


Η ελληνική κοινωνία γουστάρει εδώ και δεκαετίες να κοιτάει από την κλειδαρότρυπα, να ενημερώνεται για το τι -υποτίθεται ότι- συμβαίνει από την άλλη πλευρά αυτής και να φαντασιώνεται πολλά και διάφορα. Θα ρουφήξει μέχρι το μεδούλι, στην πλειοψηφία της, ότι σχετικό της προσφέρεται. Σε όποιον τομέα κοινωνικής δραστηριότητας της προσφέρεται.


Ειλικρινά δεν ξέρω αν στην ΕΠΣ Πειραιά έχουν γνώσεις της «σωστής»... διασποράς ειδήσεων ή κάποιος τους βοήθησε να εντρυφήσουν στη διαδικασία, αλλά η ανακοίνωσή τους κατά της κυρίας Λαμπαδαρίου περνάει στο πάνθεον των χυδαίων ανακοινώσεων, όχι μόνο στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Χωρίς μάλιστα να θέλω να χρησιμοποιήσω εκφράσεις που απεχθάνομαι περί... "αντρικής συμπεριφοράς", για “παντελόνια” κ.λ.π, θα πω απλά ότι πρόκειται για μεγάλο αυτογκόλ και στο πρακτικό σκέλος. Γιατί ακόμα και να έχεις δίκιο, όταν υπονοείς σημεία και τέρατα και καταθέτεις έναν εμετό, γιατί δεν έχεις τα άντερα να γράψεις καθαρά και ξάστερα αυτό που θέλεις να πεις, τότε είσαι ένα σκετσάκι χαμηλού επιπέδου ακόμα και στο Δελφινάριο.


Για να πάρετε μια γεύση αν δεν το έχετε κάνει ήδη μπορείτε να διαβάσετε εδώ τη σχετική ανακοίνωση αν και ντρέπομαι που την αναπαράγω. Αν μάλιστα μέσα στα όσα υπονοούνται βρείτε τελικά γιατί κατηγορείται, πρακτικά, η κυρία Λαμπαδαρίου ενημερώστε με και εμένα. Τι καταγγέλει τελικά με τέτοια οργή η ΕΠΣ Πειραιά; Δεν είναι καλό να το ξέρουμε;


Βέβαια το ίδιο άσχημο με αυτό τον οχετό, είναι το γεγονός πως αν κάποια στιγμή ο συντάκτης βρεθεί κάποια στιγμή ενώπιον της Δικαιοσύνης ασφαλώς και θα κρυφτεί πίσω από τα υπονοούμενα της ανακοίνωσης, γιατί είναι σαφές ότι δεν θα έχει την λεβεντιά να πει αυτά που...δεν λέει.


Αυτό λοιπόν είναι όπως καταλαβαίνετε το πρωτάθλημα που θα δούμε και φέτος. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο μας. Όχι ότι δεν το ξέραμε, αλλά θα έχει αξία να δούμε αν σε μια χώρα που έχουμε αρχίσει να μιλάμε για ισότητα, #metoo και μάχη με τη διαφθορά, υπάρχει κάποιος να ασχοληθεί και με τους “βλαχοπροέδρους” ή θα τα κάνει όλα γαργάρα.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Κωνσταντινίδης
Δημήτρης Κωνσταντινίδης

Ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης βρίσκεται στην αθλητική δημοσιογραφία από το 1984, επί σειρά ετών συντάκτης, αρχισυντάκτης και διευθυντής σύνταξης σε αθλητικές και πολιτικές εφημερίδες, ραδιοφωνικός παραγωγός (εντός και εκτός αθλητικών) από το 1989 και...υπήρετης του digital και των αθλητικών sites από τις αρχές των... '00s στα πρώτα τους βήματα. Αρθρογράφος και podcaster πλέον του κορυφαίου αθλητικού μέσου της χώρας που τον φιλοξενεί (και τον...ανέχεται) από το 2020.