Ευρώπη με... ντάλα ήλιο! (vid & pics)

Ευρώπη με... ντάλα ήλιο! (vid & pics)

bet365

Σοκ για τον ΠΑΟΚ! Έχασε από τον Ατρόμητο (0-1) βγήκε 4ος και θα ξεκινήσει τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις στις 19 Ιουλίου! Τρία δοκάρια ο «δικέφαλος»!

Τα δοκάρια το έστειλαν στην 4η θέση με τον ΠΑΟΚ να ξεκινάει τον προγραμματισμό του άμεσα καθώς από τον Ιούλιο θα ξεκινήσουν οι επίσημη αγώνες για τους Θεσσαλονικείς. Ο Ατρόμητος πήρε αυτό που ήθελε κερδίζοντας τον Δικέφαλο του Βορρά για δευτερη φορά φέτος στην Τούμπα με 1-0 με γκολ του Φυτανίδη στο 12ο λεπτό.

Επιθετικό σχήμα ο ΠΑΟΚ

Ο Λάζλο Μπόλονι ξεκίνησε με το αγαπημένο του 4-2-3-1, με τον Κρέσιτς, κάτω από τα δοκάρια. Ο Έτο δεξιά και ο Λίνο αριστερά ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μαλεζάς και Κατσικάς. Αμυντικά χαφ οι Λάζαρ και Σταφυλίδης, σε ελεύθερο ρόλο ο Γιάννου. Στις πτέρυγες οι Σαλπιγγίδης και Νιμανί ενώ στην επίθεση ο Αθανασιάδης.

Στον πάγκο ο Μήτρογλου!

Ο Ατρόμητος ήρθε στην Τούμπα με έξι σημαντικές απουσίες υποχρεώνοντας τον Γιώργο Δώνη να κάνει αλλαγές στην 11αδα. Έτσι λοιπόν αποφάσισε να ξεκινήσει το παιχνίδι με τον Ιτάνζ κάτω από τα δοκάρια. Οικονόμου και Φυτανίδη στο κέντρο της άμυνας, Νάστο δεξιά και Γιαννούλη αριστερά. Ο Μπάλας αμυντικός μέσος με Σφακιανάκη – και Δημούτσο μπροστά του. Στα άκρα οι Επστάϊν και Καραμάνο ενώ στην επίθεση ο Αναστασάκος.

Προβληματικός ο ΠΑΟΚ

Νωχελικός εμφανίστηκε στο ξεκίνημα του αγώνα ο ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο να παίρνει τα ηνία του αγώνα πολύ εύκολα. Οι Περιστεριώτες εφάρμοσαν ένα πρέσινγκ σε όλο το γήπεδο αναγκάζοντας τους Θεσσαλονικείς να κάνουν το εύκολο λάθος. Πολλά ήταν τα προβλήματα που αντιμετώπισε στο χώρο του κέντρου ο Δικέφαλος του Βορρά καθώς Λάζαρ, Σταφυλίδης και Γιάννου για πρώτη φορά έπαιζαν μαζί και έδειχναν να μην έχουν και πάρα πολύ καλή συνεργασία.

Σαν σε προπόνηση το 0-1

Ο Ατρόμητος που είχε βάλει τον ΠΑΟΚ στα καρέ του είχε δύο ευκαιρίες στο 3’ με τον Αναστασάκο και με τον Σφακιανάκη στο 8ο λεπτό, αλλά και ένα γκολ στο 12’ με την καρφωτή κεφαλιά του Φυτανίδη, που δεν τον πανηγύρισε. Ο κεντρικός αμυντικός των φιλοξενούμενων χωρίς πίεση καθώς ο Αθανασιάδης που είχε το μαρκάρισμά του τον έχασε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι αποδοκιμασίες τους… ξύπνησαν

Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ βλέποντας πως η ομάδα τους να μην μπορεί ν’ αντιδράσει, άρχισαν να δυσανασχετούν και να το δείχνουν με χλιαρές αποδοκιμασίες. Οι παίκτες του Μπόλονι αποφάσισαν να δείξουν γιατί βρέθηκαν σήμερα το βράδυ στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπα και στο 26ο λεπτό έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία με τον Νιμανί. Ο Γάλλος έξω από την μεγάλη περιοχή έπιασε το δυνατό σουτ αναγκάζοντας τον Ιτάνζ να διώξει σε κόρνερ με εντυπωσιακό τρόπο αφού πρώτα η μπάλα βρήκε σε κάποια πόδια και άλλαξε πορεία.

Έγερνε από τα αριστερά

Οι Θεσσαλονικείς μπορεί να ισορρόπησαν το παιχνίδι και να έβγαιναν πιο συχνά στην επίθεση, όμως ήταν προβλέψιμος. Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε από τα αριστερά με τους Λίνο και Νιμανί να φτάσει στα αντίπαλα καρέ. Αυτή η επιλογή δεν στέφθηκε με επιτυχία καθώς τα μακρινά σουτ, αλλά και οι σέντρες για το κεφάλι του Αθανασιάδη δεν αποτέλεσαν κίνδυνο για την εστία Ιτάνζ. Ενώ προς το τέλος του ημιχρόνου στην συγκεκριμένη πλευρά υπήρχε συνωστισμός καθώς «μπερδεύονταν» και ο Σταφυλίδης.
Τον έσωσε ο Γιαννούλης
Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ χάθηκε στις καθυστερήσεις. Ο Λίνο εκτέλεσε κόρνερ ο Σταφυλλίδης έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να πηγαίνει στον Γιάννου. Ο τελευταίος επιχείρησε το γυριστό σουτ με τον Γιαννούλη πάνω στην γραμμή να σώζει και τον Ιτανζ στην συνέχεια να μπλοκάρει.

In Παπάζογλου out Γιάννου

Ο Λάζλο Μπόλονι άνοιξε με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου τον χορό των αλλαγών με τον Παπάζογλου να περνάει στη θέση του Γιάννου. Ο Αθανασιάδης άφησε την επίθεση για να παίξει στον άξονα, ενώ ο υψηλόσωμος επιθετικός έπιασε κορυφή.

Δοκάρι με τον Αθανασιάδη

Οι γηπεδούχοι που βγήκαν αποφασισμένοι να «χτυπήσουν» τον αγώνα είχαν δοκάρι με τον Αθανασιάδη στο 50ο λεπτό. Ο διεθνής επιθετικός από τις ελάχιστες προσπάθειες που είχε στο παιχνίδι έπιασε το γυριστό σουτ με τον Ιτάνζ να ακουμπάει με τα ακροδάχτυλα και να την στέλνει στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του.

Με 4-4-2 ο Ατρόμητος

Ο Γιώργος Δώνης βλέποντας τον ΠΑΟΚ να κάνει το παιχνίδι του αποφάσισε να «φορτώσει» την ομάδα του με παίκτες ανασταλτικούς προκειμένου να περιορίσει επιθετικά τους Θεσσαλονικείς. Πέρασε στο παιχνίδι τους Ιγκλέσιας και Αθανασίου. Ο Έλληνας τεχνικός πολύ σύντομα έκανε και την τρίτη του αλλαγή με τον Μήτρογλου να περνάει στο παιχνίδι και τον Ατρόμητο να παίζει για ένα 20λεπτό με 4-4-2.

Σουτάρετε και σπάστε τα δοκάρια!

Το παιχνίδι άνοιξε για τα καλά με τους παίκτες του Μπόλονι να ανεβάζουν ταχύτητα προκειμένου να φτάσουν σε πρώτη φάση στην ισοφάριση. Οι Θεσσαλονικείς που πληροφορήθηκαν το γκολ του Παναθηναϊκού είχαν δυο δοκάρια σε διάστημα 4 λεπτών. Στο 72ο λεπτό σουτ του Αθανασιάδη ο Ιτάνζ έβλεπε απλά την μπάλα να χτυπάει το δοκάρι του, ενώ στο 76’ το συρτό σουτ του Σταφυλίδη βρήκε και πάλι το κάθετο δοκάρι του Ατρομήτου.

MAN OF THE MATCH: Ο Σωκράτης Φυτανίδης, για δεύτερη φορά «σκοτώνει» τον ΠΑΟΚ. Η πρώτη ήταν στο Κύπελλο και η δεύτερη σήμερα καθώς με το γκολ που πέτυχε έβγαλε την ομάδα του τρίτη στην διαδικασία των play of.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Έτο για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν εκτός κλίματος με αποτέλεσμα ο Βραζιλιάνο να είναι πηγή κινδύνου για την ίδια του την ομάδα. Ο Βραζιλιάνος είχε αργές επιστροφές, ενώ ελάχιστες φορές ανέβηκε με επιτυχία στην επίθεση με αποτέλεσμα να τρέχουν όλοι για πάρτη του.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Κώστας Σταφυλίδης ήταν ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ. Ο νεαρός αμυντικός αγωνίστηκε σε μια διαφορετική θέση απ’ αυτήν που τον έχουμε συνηθίσει αυτή του αμυντικού χαφ. Παρότι ήταν πρωτάρης τα πήγε εξαιρετικά

Η ΓΚΑΦΑ: Για την κακή εικόνα του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο την μεγαλύτερη ευθύνη φέρνει ο Μπόλονι με τις επιλογές του.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Σιδηρόπουλος ήταν σε πολύ καλή ημέρα. Σ’ αυτό βοήθησε το γεγονός ότι δεν είχε κάποια δύσκολη φάση.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Άξιος της μοίρας του ο δικέφαλος καθώς κατόρθωσε να τερματίσει τελευταίος στα play of και να ξεκινάει το ευρωπαϊκό του ταξίδι στις 19 Ιουλίου. Ο Ατρόμητος ήρθε στην Τούμπα για να μην χάσει και τα κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο. Μάλιστα ο Δώνης που είχε πολλές απουσίες άφησε τον Μήτρογλου για 70 λεπτά στον πάγκο.

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Σταφυλίδης, Έτο, Μαλεζάς, Κατσικάς, Λάζαρ, Γιάννου(46’ Παπάζογλου), Λίνο, Νιμανί, Σαλπιγγίδης(70’ Γεωργιάδης), Αθανασιάδης.
Ατρόμητος: Ιτάνζ, Οικονόμου, Νάστος, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Μπάλλας, Σφακιανάκης(68’ Μήτρογλου), Καραμάνος, Δημούτσος(60’ Αθανασίου), Επστάιν(56’ Ιγκλέσιας), Αναστασάκος.

* Ο 2ος : Ξεκινά στα πλέι οφ του Γιουρόπα κι αγωνίζεται στις 23 και 30 Αυγούστου για να μπει στους ομίλους. Τον αντίπαλό του θα τον μάθει μάλλον στις 10 Αυγούστου.

Ο 3ος : Ξεκινά στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα κι αγωνίζεται στις 2 και 9 Αυγούστου. Τον αντίπαλό του θα τον μάθει μάλλον στις 21 Ιουλίου.

Ο 4ος : Ξεκινά στον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ κι αγωνίζεται στις 19 και 26 Ιουλίου. Τον αντίπαλό του θα τον μάθει στις 25 Ιουνίου, στις 2.30 μ.μ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα