Έτσι έχασε η Μπαρτσελόνα τη διαφορά από Ατλέτικο και Ρεάλ

Κώστας Ζάλιαρης
Για την ακρίβεια, 42 ημέρες ήταν αυτές που οδήγησαν τη Μπαρτσελόνα στο ... άγχος και την ανησυχία για τον φετινό τίτλο, που σε κάποιο σημείο έμοιαζε τελειωμένη υπόθεση! Το gazzetta.gr αναλύει...

Οι «μπλαουγκράνα» έδειξαν πως δεν συνήλθαν έπειτα από το «χαστούκι» στο clasico από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ήρθε μια ήττα από την «αιώνια» αντίπαλο, με ανατροπή στο σκορ ακόμα κι όταν η ομάδα του Λουίς Ενρίκε είχε αριθμητικό πλεονέκτημα στον αγωνιστικό χώρο. Και μπορεί μόλις πριν από μια εβδομάδα η απάντηση των οπαδών των Καταλανών σε αυτούς της «βασίλισσας» να ήταν τα ... εφτά δάχτυλα, της διαφοράς που υπήρχε ακόμα και μετά το μεταξύ τους ντέρμπι, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά πλέον, τη 10η Απριλίου.

Επιστροφή στην Premier League για τους «κόκκινους» κόντρα στον κακό τους… δαίμονα! Τοποθετώντας ένα στοίχημα στη μονομαχία Λίβερπουλ - Στόουκ, αν κερδίσεις, η Vistabet πιστώνει έως 100€ στα κέρδη σου.

Η Μπαρτσελόνα, βρέθηκε κάποτε στο +12 από τη Ρεάλ Μαδρίτης και το +8 από την Ατλέτικο. Ήταν η μεγαλύτερη διαφορά που είχε καταφέρει να πάρει μέσα στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο από τις δύο διεκδικήτριες του τίτλου. Τότε, όλοι πίστεψαν πως όλα είχαν τελειώσει. Και πως να γίνει διαφορετικά, όταν οι «MSN» ήταν... on fire, σκόραραν δίχως έλεος και διαλείμματα και έδειχναν πως τίποτα και κανείς δεν μπορούσε να τους δείξει το «stop».

Κι όμως, όποιος πει ότι πλέον δεν υπάρχει ανησυχία, μάλλον ψεύδεται...

Οι «μπλαουγκράνα», έχουν διαφορά μόλις τριών βαθμών από την Ατλέτικο και τεσσάρων από τη Ρεάλ.

Στις 28/2/2016, η Μπαρτσελόνα είχε συγκομιδή 66 πόντων, έναντι 58 των «ροχιμπλάνκος» και 54 των «μερένχες».

Από τις τρεις τους, την πιο σταθερή απόδοση και την καλύτερη συγκέντρωση βαθμών, την έχει παρουσιάσει η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν, αφού και αυτή του Ντιέγκο Σιμεόνε είχε ένα... πισωγύρισμα. Η Ατλέτικο υπέστη ήττα – σοκ από τη Σπόρτινγκ Χιχόν στις 19 Μαρτίου, τότε που ο κόουτς της ομάδας είχε ισχυριστεί πως η υπόθεση διεκδίκησης του τίτλου, είχε πλέον τελειώσει για τον σύλλογο... Πού να 'ξερε κι εκείνος...

Οι Καταλανοί, έχουν παρουσιάσει το 2-2 με τη Βιγιαρεάλ στο «Μαδριγάλ», σ' ένα ματς που πέταξαν προβάδισμα δύο τερμάτων και είδαν τον Μπακαμπού να σκοράρει και τον Ματιέ να πετυχαίνει αυτογκόλ για να διαμορφωθεί το ισόπαλο σκορ και να έρθει η πρώτη «στραβή».

Ακολούθησε η ήττα από τη Ρεάλ στο «Καμπ Νου» και ήρθε πλέον και το ηχηρό «χαστούκι» από τη Σοσιεδάδ, για λογαριασμό της οποίας πέτυχε γκολ ο Οργιαθάμπαλ μόλις στο 5ο λεπτό.

Ανάμεσα στα άσχημα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, μεσολάβησε μια πολύ δύσκολη νίκη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης για το Τσάμπιονς Λιγκ, όμως και πάλι όλα είναι ανοιχτά από τη στιγμή που το 2-1, σ' ένα τέτοιο ζευγάρι, δεν μπορεί να υποσχεθεί απολύτως τίποτα.

Από το 66, 58, 54, φτάσαμε στο 76, 73, 72... Και με έξι αγωνιστικές ν' απομένουν, αν και δίχως ντέρμπι μεταξύ τους, οι τρεις διεκδικητές θα φέρουν και πάλι... περισσότερα μάτια στο γήπεδο και τις τηλεοράσεις τις ώρες διεξαγωγής των αγώνων της Primera Division.