Η πιο κρίσιμη στην ιστορία της Λίγκας!

Αντώνης Σαούλης
Η πιο κρίσιμη στην ιστορία της Λίγκας!

bet365

Το Gazzetta.gr συγκέντρωσε το ρεπορτάζ από όλες τις ομάδες ενόψει της πιο ιστορικής συνεδρίασης της Λίγκας! Η επιθετική στάση των τριών, τι θα προτείνουν οι άλλες ομάδες, οι ουδέτεροι και όλα όσα είναι πιθανόν να γίνουν...

Τελευταία φορά που μια συνάντηση στην Αστροναυτών 1-3 (στο Μαρούσι) είχε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον ήταν σχεδόν εννιά χρόνια πριν. Οταν οι τότε... μεγάλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου είχαν συναντηθεί με σκοπό την βελτίωση και την (τεράστια) αλλαγή της Λίγκας. Ηταν οι Πέτρος Κόκκαλης, Τζίγγερ και Ντέμης Νικολαϊδης που έφταναν στα γραφεία μέσα από δεκάδες κάμερες για να δώσουν λύσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τότε στην ίδια συνεδρίαση ήταν μεταξύ άλλων και οι Θοδωρής Ζαγοράκης (ΠΑΟΚ), Γιώργος Σπανός (Ατρόμητος), Κώστας Πηλαδάκης (Λάρισα), Κώστας Τσακίρης (Πανιώνιος). Μια γενιά 40άρηδων που είχαν ένα κοινό (;) όραμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και πιο συγκεκριμένα την Σούπερ Λίγκα η οποία ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2006.

Σχεδόν δέκα χρόνια μετά πολλά έχουν αλλάξει. Οι περισσότεροι από τους παράγοντες του 2006 και του 2007 έχουν αλλάξει και το μεσημέρι της Τρίτης (16:00) πάμε σε μια κρίσιμη (άτυπη) συνάντηση των παραγόντων της Λίγκας. Πιθανότατα να είναι η πιο κρίσιμη στην ιστορία του Συνεταιρισμού! Οπως και να 'χει μετά από αρκετά μεγάλο διάστημα η Αστροναυτών στο Μαρούσι θα γεμίσει από κάμερες, πολυτελή αμάξια αλλά και ισχυρούς παράγοντες.

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΜΠΟΡΟΒΗΛΟΥ
Η αφορμή (και όχι η αιτία) για να φτάσουμε στην συνεδρίαση της Τρίτης (16:00) ήταν τα όλα όσα έγιναν στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Οι δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη μετά το τέλος του αγώνα και η απόφαση του Κοντονή να σταματήσει τον συγκεκριμένο θεσμό ήταν το πρώτο ντόμινο που έπεσε για να ακολουθήσει μια σειρά εξελίξεων.

Και η πρώτη αντίδραση ήρθε από την Ξάνθη και τον Χρήστο Πανόπουλο. Ο οποίος μέσω επίσημης ανακοίνωσης ζητούσε από όλους τους παράγοντες να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και να αποφασίσουν για το «αν θα κλείσουν το μαγαζί ή όχι». Πάνω σε αυτή την ανακοίνωση πάτησε και ο πρόεδρος της Λίγκας, Γιώργος Μποροβήλος και κάλεσε τους ιδιοκτήτες (και όχι τους προέδρους) σε μια άτυπη συνεδρίαση.

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ «ΨΑΡΙΑ»
Οπως προκύπτει από τα ρεπορτάζ θα έχουμε δεδομένα την παρουσία των Ιβάν Σαββίδη και Γιάννη Αλαφούζου. Προφανώς ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ θα είναι εκ των πρωταγωνιστών. Ο Σαββίδης θα μεταβεί απευθείας από το Ροστόφ στην Αθήνα (και γι' αυτό άλλαξε και η ώρα της συνεδρίασης από τις 14:00 στις 16:00) και για πρώτη φορά θα δει τα γραφεία της Λίγκας! Αυτό από μόνο του δείχνει πόσο σημαντική θα είναι η συνεδρίαση και για τα θέματα που θα συζητηθούν.

Τι θα πει ο Σαββίδης (μαζί του θα είναι ο Λούμπος Μίχελ); Δεν έχει ανοίξε την ατζέντα του ακόμα και πιθανότατα δεν θα το κάνει. Μπορούμε να ερμηνεύσουμε όμως με τις κινήσεις του τις τελευταίες μέρες ότι μόνο... ήρεμος δεν θα είναι. Τα όσα είπε μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, τα όσα τόνισε στην ομάδα τις επόμενες δείχνουν πως θα είναι εξίσου... επιθετικός και στη συνεδρίαση της Τρίτης.

Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ
Οπως γράψαμε δεδομένα θα είναι και ο Γιάννης Αλαφούζος. Πιθανότατα μαζί με τον Χρήστο Παναγόπουλο και την Αθηνά Μπαλωμένου και σίγουρα με την ίδια στάση με αυτή του Ιβάν Σαββίδη. Αλλωστε την Παρασκευή οι τρεις συζήτησαν και πάλι την στάση που θα κρατήσουν τις επόμενες μέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες στην συζήτηση με τον Μποροβήλο και τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες, ο Αλαφούζος αναμένεται να ζητήσει την κάθαρση της ΕΠΟ που συνοδεύεται με το τέλος Γκιρτζίκη, την ουσιαστική αλλαγή στην ΚΕΔ και την βοήθεια του συνεταιρισμού στο να γυρίσει σελίδα το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Όχι στα λόγια αλλά στις πράξεις. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού θα ξεκαθαρίσει πως σε καμία περίπτωση δεν θέλει να γίνει ο χαλίφης στην θέση του χαλίφη και το ζητούμενο είναι η αξιοπιστία του προϊόντος, η ισονομία και η αναβάθμιση. Η θέση του Παναθηναϊκού αναμένεται να έχει αρκετά κοινά με εκείνη της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ (όπως αναμενόταν), καθώς οι τρεις μεγάλες ομάδες έχουν συνταχθεί η μία στο πλευρό της άλλης, προσδοκώντας καλύτερες μέρες στην Σούπερ Λίγκα.

ΠΡΟΣ ΤΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ
Αποτελεί αίνιγμα η παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη. Είναι εύκολα κατανοητό πως εάν δώσει το παρών και ο «Τίγρης» τότε θα μιλάμε σίγουρα για τη πιο κρίσιμη συνεδρίαση στην ιστορία του Συνεταιρισμού. Την ΑΕΚ θα εκπροσωπήσει σίγουρα ο Αλέξης Δέδες αλλά σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα είναι και ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Δίχως να προκύπτει κάτι περισσότερο από το ρεπορτάζ προφανώς και η στάση της ΑΕΚ θα είναι επιθετική προς τους εκπροσώπους του Ολυμπιακού και θα είναι κοντά στη στάση που θα έχουν οι Σαββίδης και Αλαφούζος. Γενικά όμως από μόνη της η στάση της ΑΕΚ και του Μελισσανίδη θα έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ, ΒΡΕΝΤΖΟΣ
Απέναντι στο... κοινό μέτωπο των τριών θα είναι ο Ολυμπιακός και οι εκπρόσωποί του. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης όπως όλα δείχνουν δεν θα δώσει το παρών (σ.σ. επρόκειτο να βρεθεί στο εξωτερικό). Θα τον εκπροσωπήσει ο Θόδωρος Γιαννίκος και ο Σάββας Θεοδωρίδης ενώ υπάρχει και ο Τάκης Αγραφιώτης. Αρχικά ήταν... σίγουρος και ο Γιάννης Βρέντζος αλλά αργότερα το βράδυ υπήρχε διαρροή πως μπορεί να μην δώσει το παρών (σ.σ. λόγω ταξιδιού του στο εξωτερικό). Επίσης με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον θα περιμένουμε τα όσα θα έχει πει η «ερυθρόλευκη» πλευρά στην -δεδομένα- επιθετικά στάση των τριών. Σίγουρα αυτή του Ιβάν Σαββίδη, σίγουρα αυτή του Δημήτρη Μελισσανίδη (εάν δώσει το παρών) και στην στάση του Γιάννη Αλαφούζου.

Η συγκεκριμένη (άτυπη επαναλαμβάνουμε) συνεδρίαση θα έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον γιατί δεν θα έχει να κάνει με ψηφοφορία (άρα και συμμάχους σε μέτωπα) αλλά με θέσεις για την αλλαγή του ποδοσφαίρου. Οπότε θα έχει ενδιαφέρον (όχι τόσο όσο για τους τέσσερις ισχυρούς) η θέση των... μικρών.

«ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ»
Είπαμε πως φτάσαμε στην συνεδρίαση της Τρίτης ουσιαστικά μετά από μια ανακοίνωση του Πανόπουλου. Και η Ξάνθη θα δώσει το παρών και ο Γιώργος Σπανός που θα εκπροσωπεί τον Ατρόμητο αλλά και οι Ζαμάνης-Δάρας από τον Πανιώνιο.

Προφανώς παρών θα είναι και ο Γιώργος Μποροβήλος με την διπλή ιδιότητα που έχει (σε Αστέρα και Λίγκα) αλλά με την ενημέρωση που υπάρχει στην Αστροναυτών θα είναι και οι Χριστοβασίλης (ΠΑΣ Γιάννινα), Κωστούλας (Παναιτωλικός), Καρυπίδης (Βέροια), Παπαθανασάκης (Ηρακλής), Μαθιουλάκης (Πλατανιάς), Τζελέπης (Πανθρακικός).

Ποια θα είναι η θέση των περισσότερων; Σίγουρα όχι τόσο επιθετική όσο των τριών. Σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι ιδιοκτήτες θα ζητήσουν να πέσουν λίγο οι τόνοι και να προσπαθήσουν να φτιάξουν το κλίμα που υπάρχει τις τελευταίες μέρες. Οπως χαρακτηριστικά έλεγαν «υπάρχουν μερικές ομάδες που έχουν αντιπαράθεση μεταξύ τους και την πληρώνουν αυτοί που δεν πρέπει».

Επίσης υπάρχει η άποψη από αρκετές ομάδες πως «δεν μπορεί να υπάρχουν 12 ομάδες που να είναι σαν... θεατές στην μεγάλη... κόντρα των τεσσάρων στο πρωτάθλημα. Κάτι πρέπει να γίνει με αυτό».

Ταυτόχρονα θα τεθεί και το ερώτημα εάν μπορεί να συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Γιατί με αυτές τις συνθήκες και με την ένταση που επικρατεί δεν πρόκειται ν' αλλάξει κάτι.

Φυσικά υπάρχουν και οι πιο... ουδέτερες ομάδες. Αυτές που λένε πως «δεν έχουμε να χωρίσουμε εμείς με κάποιον. Το θέμα είναι να τα βρουν οι τέσσερις τους».

Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
Ειδική στάση θα έχει και ο Ατρόμητος. Κυρίως για το θέμα του Κυπέλλου. Ο Γιώργος Σπανός θα το βάλει στο τραπέζι και θα παρουσιάσει τις θέσεις του για τον θεσμό, μιας και είναι σίγουρα η ομάδα που έχει... πληγεί περισσότερο από τις άλλες τρεις μιας και ήταν η μοναδική του πιθανότητα για να βγει στην Ευρώπη.

Η ΞΑΝΘΗ
Ο Χρήστος Πανόπουλος προφανώς και δε θα μείνει στην ανακοίνωση που εξέδωσε. Είναι από τους παλιούς παράγοντες στην Λίγκα (αν όχι ο πιο παλιός) και έχει πρόθεση να δώσει το παρών στην συνεδρίαση μόνο με μια προϋπόθεση. Εάν μάθει δηλαδή ότι θα δώσουν το παρών και οι τέσσερις μεγάλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οπως χαρακτηριστικά έλεγαν άνθρωποι της ομάδας «αλλιώς δεν θα έχει νόημα να γίνει η συνεδρίαση».

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ
Ολοι οι εμπλεκόμενοι φαίνεται πως θα πάνε αρκετά οργανωμένοι στην συνεδρίαση με τον ισχυρό άντρα του Ηρακλή, Σπύρο Παπαθανασάκη να στέλνει και επιστολή προς τον Μποροβήλο ενώ θα δώσει και το παρών στην συνεδρίαση μαζί με τον Θόδωρο Παπαδόπουλο.

Η μοναδική ΠΑΕ που δεν θα δώσει το παρών για την ώρα είναι η Καλλονή η οποία θα στείλει γραπτή επιστολή μιας και ο Μιχαλάκης είναι στο εξωτερικό. Αγνωστη παραμένει για την ώρα και η στάση του Λεβαδειακού και για το ποιοι θα δώσουν το παρών αν και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα είναι ο Κομπότης μαζί με τον Μπαλόκα.

ΕΚΠΛΗΞΗ ΜΕ ΕΠΟ;
Δεν αποκλείεται να υπάρχει και άνθρωπος της ΕΠΟ στην άτυπη συνεδρίαση της Λίγκας. Σίγουρα δεν θα είναι ο Γκιρτζίκης αλλά δεν αποκλείεται να είναι άλλος άνθρωπος της ΕΠΟ στα γραφεία της Λίγκας. Αν και αυτό το σενάριο συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες δε το απέκλειαν κάποιοι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα