Stevie G-oals (vids)!

Γιώργος Βροντάκης
Stevie G-oals (vids)!

bet365

Ο Στίβεν Τζέραρντ δήλωσε πως το κορυφαίο γκολ της καριέρας του είναι κόντρα στον Ολυμπιακό και το gazzetta.gr παρουσιάζει τις 8 καλύτερες εκτελέσεις του!

Ο μεγάλος αρχηγός της Λίβερπουλ περιμένει με ανυπομονησία το αυριανό φιλικό προς τιμήν του στο «Άνφιλντ» με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Το νούμερο 8 των «κόκκινων» μίλησε για το παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στους Πειραιώτες και αποκάλυψε πως το 3-1 που... έγραψε στο 86' είναι το καλύτερο γκολ της καριέρας του.

«Αν έπρεπε να διαλέξω το αγαπημένο μου γκολ με κριτήρια την σημασία του αγώνα, την στιγμή που μπήκε το γκολ και την αντίδραση του κόσμου θα επέλεγα αυτό εναντίον του Ολυμπιακού. Ήταν ανακούφιση για μένα που είδα την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα. Ο πανηγυρισμός του σχολιαστή Άντι Γκρέι έκανε ακόμα καλύτερο το γκολ. Μετά από αυτό το ματς αποκτήσαμε αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε να φθάσουμε μέχρι την Κωνσταντινούπολη», είπε ο Στίβεν Τζέραρντ.

Με αφορμή αυτή τη δήλωση του «Stevie G», το gazzetta.gr παρουσιάζει τα 8 (όπως και ο αριθμός στη φανέλα του) καλύτερα γκολ του Captain της Λίβερπουλ.

629 συμμετοχές, 159 γκολ

Ο Στίβεν Τζέραρντ είναι γέννημα θρέμμα της Λίβερπουλ κάνοντας το ντεμπούτο το με την πρώτη ομάδα στις 29 Νοεμβρίου 1998 σε ένα παιχνίδι της Πρέμιερ Λιγκ με την Μπλάκμπερν μπαίνοντας αλλαγή στο τελευταίο λεπτός της αναμέτρησης στη θέση του Βέγκαρντ Χέγκεμ.

Από τότε πέρασε πολλά. Χαρές, λύπες. Σήκωσε το Τσάμπιονς Λιγκ, έμεινε εκτός τετράδας στην Πρέμιερ Λιγκ, , άλλαξε προπονητές, άλλαξε συμπαίκτες, αλλά ποτέ δεν άφησε το «Άνφιλντ».

Ο διεθνής Άγγλος μέσος έχει φορέσει την κόκκινη φανέλα 629 φορές και έχει σημειώσει 159 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, όμως, ψήφισε μόνος του πως το καλύτερο του είναι κόντρα στον Ολυμπιακό.

1. Στην κορυφή το γκολ με τον Ολυμπιακό

Ετσι και εμείς δεν μπορούμε να του χαλάσουμε το χατίρι και στην κορυφή επιλέξαμε το τέρμα που σημείωσε απέναντι στον Ολυμπιακό στο «Άνφιλντ» για το Τσάμπιονς Λιγκ, ανατρέποντας το 0-1 κάνοντας το 3-1 και δίνοντας την πρόκριση στην Λίβερπουλ. Όπως θα δείτε και στο video ζητάει συνεχώς την μπάλα, ξέροντας ότι θα τη στείλει στα δίχτυα.

2. Φωτοβολίδα από τα 32 μέτρα

Στο νούμερο 2 των best goals του Στίβεν Τζέραρντ είναι αυτό που πέτυχε στη Μίντλεσμπρο το 2005. Ο Τζέραρντ είδε την ομάδα του να βρίσκεται πίσω στο σκορ και με έναν κεραυνό από τα πλάγια αριστερά, σχεδόν 32 μέτρα μακριά από την εστία έστειλε την μπάλα να αναπαυτεί στο δεξιό παραθυράκι.

3. «Κεραυνός» και τίτλος

Το 2006, ο Στίβεν Τζέραρντ οδήγησε την Λίβερπουλ στην κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας, αφού στον τελικό με την Γουέστ Χαμ σημείωσε δύο τέρματα (3-1). Το δεύτερο γκολ του αρχηγού ήταν χάρμα ιδέσθαι. Μπήκε στο τέταρτο λεπτό της παράτασης και ήταν κεραυνός από τα 40 μέτρα.

4. Γκολάρα στον Μπαρτέζ

Τα γκολ πάντα απέναντι στον μεγαλύτερο εχθρό είναι πάντα πιο γλυκά. Ο Στίβεν Τζέραρντ το 2001 πανηγύρισε δεόντως την γκολάρα από τα 20 μέτρα που έβαλε στον Φαμπιάν Μπαρτέζ στο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Άνφιλντ» (2-0).

5. Όπλισε και... σκότωσε!

Ο Στίβεν Τζέραρντ κάνει το γκολ να φαίνεται πολύ απλό. Στο ματς του 2011, πάλι στο «Άνφιλντ» με τη Σαουθάμπτον (2-1) απλά πήρε την μπάλα στο κέντρο, έκανε μερικά βήματα και έριξε τη... σφαίρα του από τα 40 μέτρα στην εστία των «αγίων»!

6. Αριστοτεχνική εκτέλεση στη Μασσαλία

Η Λίβερπουλ τη σεζόν 2008-09 φιλοξενήθηκε για το Τσάμπιονς Λιγκ στη Μασσαλία και ο αρχηγός έβαλε την σφραγίδα του. Στο 26' και ενώ οι κόκκινοι ήταν πίσω στο σκορ (0-1), δέχτηκε την πάσα λίγο έξω από την περιοχή γης Μαρσέιγ και χωρίς να κάνει κοντρόλ κρέμασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

7. Φάουλ – μπανάνα

Ο Τζέραρντ διακρίνεται για τα δυνατά του σουτ, την προσωπικότητα του, αλλά και τις εκτελέσεις φάουλ. Σε ένα ματς με την Άστον Βίλα στο «Βίλα Παρκ» έδωσε τη νίκη στη Λίβερπουλ (1-2) με απευθείας εκτέλεση φάουλ που θα ζήλευε και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ.

8. Το πρώτο γκολ

Τον πρώτο σου έρωτα λένε πως δεν τον ξεχνάς ποτέ. Το ίδιο ισχύει και για το πρώτο γκολ. Ο Στίβεν Τζέραρντ το σημείωσε σε ηλικία 19 ετών κόντρα στη Σέφιλντ Γουένσντεϊ (4-1) στο «Άνφιλντ» το 1999. Ο φιλόδοξος πιτσιρικάς με το νούμερο 28 τότε τρύπησε όλη την αντίπαλη άμυνα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Δείτε παρακάτω τα καλύτερα 8 γκολ του Στίβεν Τζέραρντ ξεκινώντας από το κορυφαίο...

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα