Έτσι χάθηκε η ευκαιρία να γίνουν συμπαίκτες Γιάννης και Λεμπρόν!

Έτσι χάθηκε η ευκαιρία να γίνουν συμπαίκτες Γιάννης και Λεμπρόν!

bet365

Φέτος γίνεται συνέχεια λόγος για τον MVP της φετινής σεζόν μεταξύ Αντετοκούνμπο και Τζέιμς, αλλά στο παρελθόν θα μπορούσαν οι δύο παίκτες να βρεθούν στην ίδια ομάδα!

Αλήθεια, έχετε σκεφτεί ποτέ στην ίδια ομάδα τους Γιάννη Αντετοκούνμπο και Λεμπρόν Τζέιμς;

Για να ακριβολογούμε είχαμε την ευκαιρία να τους δούμε μαζί σε δύο All Star Games και πιο συγκεκριμένα στην ομάδα της Ανατολής. Το 2017 στη Νέα Ορλεάνη και δη στην παρθενική παρουσία του Έλληνα σούπερ σταρ στην γιορτή του μπάσκετ, όπως επίσης και έναν χρόνο αργότερα στο «STAPLES Center» του Λος Άντζελες.

Όμως πώς θα σας φαινόταν να ήταν συμπαίκτες και σε ομάδα του ΝΒΑ; Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσε να συμβεί. Αρκεί οι Κλίβελαντ Καβαλίερς να είχαν τη διορατικότητα στο draft του 2013 και να επέλεγαν στο νούμερο «1» τον Έλληνα σούπερ σταρ. Τώρα θα πείτε: «μ.Χ. Προφήτες;» Δεκτόν. Και αυτό διότι σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να προβλέψει κάποιος την εξέλιξη που θα είχε το ψιλόλιγνο παιδί από τα Σεπόλια πριν από επτά χρόνια.

Όμως το ρίσκο θα ήταν σαφώς μικρότερο από τη στιγμή που είχαν επιλέξει τον Άντονι Μπένετ. Ένας παίκτης που ισοδυναμεί με ένα από τα μεγαλύτερα «fail» στην ιστορία του draft (αν όχι το μεγαλύτερο) ενώ οπουδήποτε και αν αγωνίστηκε... πέρασε και ούτε καν που ακούμπησε. Φανταστείτε, λοιπόν, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να βρισκόταν το καλοκαίρι του 2013 στους Κλίβελαντ Καβαλίερς! Και να είχε συμπαίκτες στη rookie χρονιά του, τον Κάιρι Ίρβινγκ και τον Τρίσταν Τόμπσον, δύο παίκτες που πρωταγωνίστησαν στα χρόνια που ακολούθησαν.

Και φτάνουμε στο καλοκαίρι του 2014. Ο Λεμπρόν Τζέιμς υπέγραψε ως free agent στους Καβαλίερς και θα μπορούσε να βρει στην ομάδα τον Έλληνα μπασκετμπολίστα! Εδώ βέβαια μπαίνει ένας αστερίσκος. Την ίδια περίοδο, το Κλίβελαντ απέκτησε με τη μορφή trade τον Κέβιν Λοβ από τους Τίμπεργουλβς, δίνοντας στην Μινεσότα τον Αντριου Ουίγκινς που είχαν επιλέξει στο νούμερο «1» του draft του 2014 αλλά και τον Άντονι Μπένετ!

Λέτε στην πιθανότητα ενός τέτοιου «trade» να είχαν «θυσιάσει» τον Γιάννη Αντετοκούνμπο; Ή μήπως κάποιον άλλον; Σίγουρα δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά εάν και εφόσον θα έβρισκε χρόνο από τον -τότε προπονητή- Μάικ Μπράουν ώστε να αναπτύξει το ταλέντο του μέσα από τους Καβαλίερς. Το σίγουρο είναι ότι θα δούλευε σκληρά. Όμως υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία παίζουν ρόλο για την ανάδειξη ενός παίκτη. Και ίσως -αν είχε συμβεί τελικά κάτι τέτοιο- ο Γιάννης να μην ήταν ο ίδιος παίκτης που είναι σήμερα.

Παρόλα αυτά πρόκειται για ένα μεγάλο «what if» εάν και εφόσον μπορούσε να προβλέψει κάποιος την εξέλιξη των παικτών πριν από το draft του 2013.

 

NBA Τελευταία Νέα