Ντελόντε Ουέστ: Η σχέση του με τη μητέρα του ΛεΜπρόν, τα χαμένα εκατομμύρια και το σκοτάδι στη ζωή του (vids)

Ντελόντε Ουέστ: Η σχέση του με τη μητέρα του ΛεΜπρόν, τα χαμένα εκατομμύρια και το σκοτάδι στη ζωή του (vids)

Αντωνία Σπανού
Ντελόντε Ουέστ: Η σχέση του με τη μητέρα του ΛεΜπρόν, τα χαμένα εκατομμύρια και το σκοτάδι στη ζωή του (vids)

bet365

Η καριέρα στους Καβαλίερς, η σχέση με την μητέρα του ΛεΜπρόν, τα ψυχολογικά προβλήματα και από εκεί στην εξαθλίωση. Ο Ντελόντε Ουέστ βρίσκεται στον πάτο και αυτή είναι η ιστορία του.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός με Live Streaming* & σούπερ προσφορά* | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Έχει πιάσει πάτο και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Το ταλέντο του τον έφερε στο ΝΒΑ, πήρε χρήματα, πήρε δόξα, κατάφερε να βάλει το όνομα του δίπλα σε εκείνα των κορυφαίων, αλλά μερικές φορές η μοίρα παίζει τα δικά της παιχνίδια και για να ξεφύγεις από αυτήν πρέπει να βρεις την δύναμη να τα βάλεις με τον ίδιο σου τον εαυτό.

Ο Ντελόντε Ουέστ φαίνεται να κοιτάζει την κλεψύδρα να αδειάζει και να μην μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα. Οι δαίμονες του τον έχουν καταβάλει και τα βίντεο από το ξύλο που τρώει στην μέση του δρόμου προκαλούν μόνο συναισθήματα λύπης. Όταν η λάμψη των φλας των φωτογράφων του ΝΒΑ αρχίζει να ξεθωριάζει, μαζί ξεθωριάζουν και τα όνειρα για μια ζωή πέρα από την προδιεγραμμένη.

Η είδηση έσκασε σαν βόμβα και ακολούθησε άλλη μια φωτογραφία που είχε κυκλοφορήσει μερικούς μήνες πριν...

Ο άλλοτε ΝΒΑer βρίσκεται σε άθλια κατάσταση και παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της καριέρας του είχε κερδίσει 16 εκατομμύρια δολάρια, αυτή τη στιγμή κυκλοφορεί άστεγος στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ. Βγήκαν στο φως της δημοσιότητας δύο βίντεο που δείχνουν την άθλια κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει.

Στο πρώτο φαίνεται να τον χτυπούν μέσα στη μέση του δρόμου, ενώ κάποιος που πλησίασε να του μιλήσει, μετά βίας καταλάβαινε τι απαντούσε. Μόνο ότι κάποιος τον απείλησε με όπλο, χωρίς να διευκρινίζει τους ακριβείς λόγους.

Τα χρήματα αντί να τον βοηθήσουν, μάλλον τον έσπρωξαν παρακάτω και η ζωή του Ντελόντε Ουέστ πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Γεννημένος στις 26 Ιουλίου του 1983 στην Ουάσινγκτον, ο Ουέστ γεννήθηκε και μεγάλωσε μέσα στην φτώχεια, ενώ από πολύ νωρίς αντιμετώπισε ψυχολογικά προβλήματα. Στα 14 του είχε ήδη βαριά κατάθλιψη, ενώ είχε αποπειραθεί να βάλει τέλος στην ζωή του αρκετές φορές. Το μπάσκετ ήταν πάντα το καταφύγιο του, αλλά είχε πάρα πολλά προβλήματα στην ζωή του και πήγαινε πολύ συχνά στο νοσοκομείο εξαιτίας των προσπαθειών που έκανε να βάλει τέλος στην ζωή του, πριν ανακαλύψει τον Θεό και αλλάξει πολλά εξαιτίας της πίστης του.

Πήγε σχολείο στο Maryland και εκεί ξεχώρισε κατευθείαν για το ταλέντο του, πριν τον ζητήσουν Saint Joseph’s University της Φιλαντέλφια, όπου εκεί έφτιαξε το όνομα του και άρχισε να κερδίζει πόντους στον... δρόμο του ΝΒΑ.

Μαζί με τον Νέλσον έκαναν σπουδαία πράγματα το 2003 και οδήγησαν την ομάδα τους σε μια ιστορική ανίκητη σεζόν στο NCAA. Οι αριθμοί του εκτοξεύτηκαν και έδειξε ότι είναι ικανός να είναι στο υψηλότερο επίπεδο. Κάπου εκεί ήρθε το ντραφτ του 2004, όπου επιλέχθηκε από τους Σέλτικς στο Νο.24., ενώ τρία χρόνια αργότερα βρέθηκε στο πλευρό του ΛεΜπρον Τζέιμς στους Καβαλίερς.

Εκεί ο Ουέστ έβγαλε τα καλά λεφτά της καριέρας του και υπέγραψε συμβόλαιο τριών χρόνων αξίας περίπου 10 εκατομμυρίων δολαρίων. Μπορεί εκεί να έπαιξε το καλύτερο του μπάσκετ, να βοήθησε την ομάδα του να φτάσει στα playoffs με πολύ σημαντικό ρόλο, αλλά κάπου εκεί ήταν η αρχή του τέλους για εκείνον.

  • Η ΦΗΜΗ ΓΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΛΕΜΠΡΟΝ ΤΑ ΔΙΕΛΥΣΕ ΟΛΑ

Όλος ο μπασκετικός πλανήτης έγινε μάρτυρας της κατάρρευσης του ΛεΜπρον Τζέιμς στους ημιτελικούς της Ανατολής το 2010, στην τελευταία του σεζόν με τους Καβαλίερς, όπου ο «Βασιλιάς» πέρασε μια τεράστια κρίση στα τελευταία τρία παιχνίδια και κανείς δεν ήξερε τον λόγο. Λίγο αργότερα αποκαλύφθηκε σε όλο τον Τύπο ότι ο Ντελόντε Ουέστ, συμπαίκτης του ΛεΜπρον, είχε ερωτική σχέση με την Γκλόρια Τζέιμς και αυτό, σύμφωνα με τον Τύπο, κλόνισε τον ηγέτη της ομάδας και ίσως να ήταν ο λόγος για τις δραματικές αλλαγές στο ΝΒΑ και την απόφαση του ΛεΜπρον να αλλάξει προορισμό.

Η χημεία της ομάδας χάλασε και όλα τα Μέσα «τρελάθηκαν» με το συγκεκριμένο θέμα. Επιβεβαίωση, σύμφωνα πάντα με τους Αμερικάνους, έχει έρθει κατά καιρούς και κυρίως όταν μίλησε για το όνομα του παιδιού του και τον τρόπο που του έδωσε, ενώ η επόμενη κίνηση του Ουέστ ήταν να βρεθεί στους Σέλτικς με συμβόλαιο ενός έτους αξίας 1.069.509 εκατομμυρίων δολαρίων, για να παίξει με την ψυχολογία του «Βασιλιά» και να κερδίσουν κάτι από αυτό.

Ο Τύπος για ακόμα μια φορά δεν... λυπήθηκε τον «Βασιλιά» ο οποίος φαίνεται ότι ήταν ο μοναδικός που δεν το ήξερε και το θέμα είχε πάρει τεράστιες διαστάσεις, με την ψυχολογία του να κλονίζεται από το γεγονός.

Το 2012 έπαιξε το τελευταίο του παιχνίδι στο ΝΒΑ, με την φανέλα των Ντάλας Μάβερικς, ενώ μάζεψε μπόλικες τιμωρίες από την ομάδα για κακή συμπεριφορά και καυγάδες πριν τον διώξουν οριστικά στον Οκτώβριο. Προσπάθησε να παίξει στην D-League και την Κίνα, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να βρεθεί σε ένα καλό επίπεδο.

Ο χρόνος πέρασε και ο Ουέστ βυθίζεται στα σκοτάδια του. Λίγους μήνες πριν είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας μια φωτογραφία που τον έδειχνε σε άθλια κατάσταση, πριν ακολουθήσει το βίντεο με τον πρώην παίκτη να είναι και πάλι σε άθλια κατάσταση. Είναι το τέλειο παράδειγμα του ανθρώπου που δεν μπορεί να κερδίσει μόνος του τις «μάχες» και χρειάζεται βοήθεια να επιβιώσει.

Πλέον, υπάρχουν πρωτοβουλίες από ανθρώπους να σταθούν στο πλευρό του, ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα και ο ΛεΜπρον ένιωσε άσχημα με την εικόνα που βγήκε και είπε να μεταφερθεί ο πρώην συμπαίκτης του στο Λος Άντζελες για να μπορέσει να τον βοηθήσει να ορθοποδήσει στην «μάχη» που δίνει.

 

NBA Τελευταία Νέα