Η ανάλυση των κινήσεων του Λιβάια και της νίκης της ΑΕΚ! (pics & vids)

Gazzetta team
Η ανάλυση των κινήσεων του Λιβάια και της νίκης της ΑΕΚ! (pics & vids)

bet365

Το gazzetta.gr αναλύει μέσω του InstatScout την αναμέτρηση του Αγρινίου, όπου η ΑΕΚ κέρδισε τον Παναιτωλικό με 1-0.
Το Gazzetta.gr σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Αθλητικής Ανάλυσης και το InstatScout, αναλύει τον αγώνα του Αγρινίου, όπου η ΑΕΚ κέρδισε τον Παναιτωλικό με 1-0.
Για να δείτε τους πίνακες σε μεγάλη ανάλυση, κάντε click πάνω τους
Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε και τελείωσε το ματς με 4-4-2, καθώς οι Ντάλσιο και Μοράρ έπαιζαν στην ίδια ευθεία. Ομως αμφότεροι γυρνούσαν πολύ πίσω για να πάρουν τη μπάλα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται συνωστισμός στο χώρο του κέντρου και να μένει κενή η επίθεση.
Η ΑΕΚ από την πλευρά της είχε διάταξη 3-5-2 και οι παίκτες της ΑΕΚ είχαν τις γραμμές τους πιο ψηλά στο γήπεδο σε σχέση με των γηπεδούχων. Ο Μάνταλος κινούνταν πιο πολύ στο χώρο της επίθεσης, δημιουργώντας τριάδα μπροστά με τους Αλμπάνη, Λιβάια.
ΟΜΑΔΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
Ο Παναιτωλικός ήταν η ομάδα που είχε την κατοχή της μπάλας στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού (53%- 47%) και συνολικά τις περισσότερες πάσες (442 – 327), όμως η ΑΕΚ ήταν πολύ πιο επιθετική και αποτελεσματική.
Οι γηπεδούχοι είχαν 7 τελικές εκ των οποίων μόνο οι 2 ήταν εντός στόχου, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που είχαν 22 (οι 15 στο 2ο ημίχρονο) και οι 7 βρήκαν στόχο.
Η μεγαλύτερη διαφορά παρατηρείται στις επιθετικές μεταβιβάσεις των 2 ομάδων. Η ΑΕΚ ήταν πολύ πιο αποτελεσματική από τον Παναιτωλικό καθώς είχε περισσότερες πάσες στο επιθετικό τρίτο (141 έναντι 78), στην αντίπαλη περιοχή (32 έναντι 19), ενώ είχε και 7/14 πάσες κλειδιά, έναντι 0/6 του Παναιτωλικού.
Οι φιλοξενούμενοι κατέγραψαν πολλές κλεμμένες μπάλες στο μισό του αντιπάλου τους (28, έναντι 10 των γηπεδούχων) που τους έδωσαν τη δυνατότητα να απειλήσουν. Η δεξιά τους πλευρά ήταν αποτελεσματική, καθώς επιχείρησαν 27 επιθέσεις εκ των οποίων οι 10 ήταν πετυχημένες, σε αντίθεση με την αντίστοιχη του Παναιτωλικού (0/28).
ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
Οι Μπάλμπι (239) και Μαλης (235) ήταν οι παίκτες που πήραν την υψηλότερη βαθμολογία για τον Παναιτωλικό. Ο πρώτος ξεχώρισε αμυντικά (7/7 μονομαχίες και 4/4 τάκλιν), ενώ βοήθησε πολύ και στην επίθεση (10/14 πάσες στο επιθετικό τρίτο, 2/3 πάσες στην αντίπαλη περιοχή). Ο Μαλης είχε για τους γηπεδούχους τα περισσότερα κλεψίματα (9), οι περισσότερες επιθετικές ενέργειες ξεκίνησαν από τα πόδια του (93), ενώ όσες φορές προωθήθηκε ήταν πολύ απειλητικός έχοντας 4/7 ενέργειες στην αντίπαλη περιοχή.
Για την ΑΕΚ ο Λιβάια συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία (283). Ο Κροάτης που αναδείχθηκε MVP σημείωσε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, είχε 8 τελικές, 5/7 πετυχημένες ντρίμπλες, 6/11 πετυχημένες ενέργειες στην αντίπαλη περιοχή, 3/3 τάκλιν και γενικά ήταν ο πιο απειλητικός παίκτης της ΑΕΚ, έχοντας 0,82 στον δείκτη των Expected Goals. Πολύ καλός ήταν και ο Παουλίνιο, ο οποίος συγκέντρωσε βαθμολογία 276. Είχε 3/3 πάσες κλειδιά, και υψηλά ποσοστά στις μεταβιβάσεις του στην επίθεση (15/20 στο επιθετικό τρίτο, 8/9 στην αντίπαλη περιοχή και 4/5 σέντρες).
ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟ ΛΙΒΑΪΑ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
1) Αφήνει τη μπάλα να περάσει πάνω από το κεφάλι του και κάνοντας ένα βήμα προς τα πίσω, βρίσκει τον ελεύθερο χώρο που χρειάζεται για να απειλήσει.

2) Στην αρχή της φάσης βρίσκεται κοντά στον αμυντικό, γι αυτό το λόγο κάνει διαγώνια κίνηση και την ώρα που δέχεται την πάσα, έχει κερδίσει τα μέτρα που χρειάζεται.

3) Πάσα με τη μία και κάθετη κίνηση στην πλάτη του αμυντικού που τον μαρκάρει (έτσι αυτός πρέπει να επιλέξει αν θα ακολουθήσει τον παίκτη ή τη μπάλα), προς την καρδιά της άμυνας και ανάμεσα στους δύο αμυντικούς.

4) Παίζει στα όρια του οφσάιντ, για να εκμεταλλευτεί την ταχύτητά του.

5) Η φάση του γκολ. Στην αρχή έχουμε την ίδια διαγώνια κίνηση όπως στο (2) για να βρει τα μέτρα που χρειάζεται και στη συνέχεια εκμεταλλεύεται το σωστό ανέβασμα του Λόπες (ξέρει ότι ο αμυντικός θα πρέπει να προσέξει την πάσα) για να φέρει τη μπάλα στο καλό δεξί, έχοντας όλο το τέρμα μπροστά του.

6) Κίνηση προς τον αμυντικό, ενώ ταυτόχρονα δείχνει με το χέρι το 2ο δοκάρι και με αλλαγή κατεύθυνσης, μένει ξεμαρκάριστος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα