Λαμία: Από τον... Μαστούρ στο ξενέρωμα

Δημήτρης Ρούσσος
Λαμία: Από τον... Μαστούρ στο ξενέρωμα

bet365

Ο Χακίμ Μαστούρ αποτελεί παρελθόν για τη Λαμία, που ελάχιστες στιγμές πίστεψε πως διαθέτει έναν παίκτη απαλλαγμένο από το μικρόβιο της ελαφρότητας με την οποία αντιμετωπίζει την καριέρα του και το gazzetta.gr καταγράφει τον «δραματικό» τρόπο με τον οποίο έχασε ακόμα μια ποδοσφαιρική ευκαιρία.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου το όνομά του έσκασε σαν βόμβα στις τάξεις του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η Λαμία ετοιμαζόταν για μια οικονομική υπέρβαση, με την οποία θα ενέτασσε στο ρόστερ της το σπουδαιότερο «όνομα» της ιστορίας της, ενώ παράλληλα θα τραβούσε πάνω της τα βλέμματα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Φυσικά όλα αυτά για λόγους… viral, που αποτελεί και τη μοναδική αιτία για να ασχοληθεί κανείς με τον Χακίμ Μαστούρ.

Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός πως ο καλύτερος νέος παίκτης του κόσμου για το 2014, ένα wondekid του YouTube, με παρουσία στο Μιλανέλο, αλλά και στον πάγκο του Σαν Σίρο, καθώς και εμπειρίες, έστω λιγοστές, από τη La Liga και την Eredivisie, παραήταν μεγάλη υπόθεση για τη Λαμία. Ο Μπάμπης Τεννές, έστω κι αν δεν πρόλαβε, αφού σχεδόν ταυτόχρονα απολύθηκε και ο Μάκης Χάβος θα κοίταζαν το «κυανόλευκο» ρόστερ κι από άποψη εντυπώσεων θα «κέντραραν» σε ένα όνομα.

ΑΝ ΕΙΧΕ ΜΥΑΛΟ…

Κόντρα στη συνήθη κατάληξη αντίστοιχων μεταγραφικών ιστοριών, ο Μαροκινός κατέφθασε στη Φθιώτιδα, ελπίζοντας πως θα βρει το περιβάλλον για να πατήσει «επανεκκίνηση» στην καριέρα του. Αυτό θα περίμενε τουλάχιστον κάποιος από έναν 20χρονο ποδοσφαιριστή, τον οποίο όλοι «χάζευαν» και περίμεναν να τον δουν να κάνει κόλπα σε κανονική ροή παιχνιδιού. Η απομονωμένη σε ευρωπαϊκό επίπεδο Super League και η ήσυχη Λαμία έδινε την ευκαιρία στον Μαστούρ να βρει τον εαυτό του σε μια οργανωμένη ομάδα, που αποδείχθηκε πως φέτος είχε τις δυνατότητες να τα καταφέρει εξαιρετικά μέσα στη σεζόν.

«Διαθέτει καλό χαρακτήρα, αλλά χρειάζεται χρόνο. Τώρα αρχίζει να καταλαβαίνει το ποδόσφαιρο και θεωρώ πως η μετακίνηση του στην Ελλάδα είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Έχασε κάπου τον δρόμο του γιατί ένιωσε μεγάλη πίεση, όμως δεν χρειάζεται να δείξει ότι είναι σταρ. Είναι ακόμη 20 ετών και όλο το μέλλον βρίσκεται μπροστά του», έλεγε στο gazzetta.gr ο προπονητής του στην Primavera της Μίλαν, Φιλίπο Γκάλι, όταν έμαθε τη μετακίνησή του στη Λαμία. Φευ. Τίποτα από τα παραπάνω δεν επιβεβαιώθηκε στην πράξη από τον πελάτη του Μίνο Ραϊόλα, που ίσως κάποτε πίστεψε πως χτύπησε «φλέβα χρυσού» με την περίπτωσή του.

ΜΕ ΤΟ… ΚΑΛΗΜΕΡΑ Ο ΦΑΚΟΣ ΠΑΝΩ ΤΟΥ

Εξαρχής φάνηκε πως δεν ήταν έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης, όμως μπήκε κανονικά στο ροτέισον της Λαμίας, με τον Μάκη Χάβο να του δίνει χρόνο συμμετοχής ήδη από το δεύτερο παιχνίδι του στον πάγκο. Στην ισοπαλία με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο για την 4η αγωνιστική (2-2) στις 24 Σεπτεμβρίου μπήκε στο 59’ αντί του Καραμάνου και πρόλαβε να τραβήξει τα βλέμματα πάνω του. Με ατομικές ενέργειες γεμάτες στυλ επιχείρησε να βοηθήσει την ομάδα του, ώστε να αποδείξει το ταλέντο του.

Η εξέλιξη του αγώνα λίγο έλειψε να τον αναδείξει σε ήρωα, αλλά φάνηκε πως δεν ήταν έτοιμος για κάτι τέτοιο. Στο 94’ οι Φθιωτοί κέρδισαν πέναλτι και την εκτέλεση ανέλαβε ο Μαροκινός. Ο Κυριακίδης τον «ψάρωσε» κι απέκρουσε την εκτέλεσή του, με τον Αντέτζο να σκοράρει στην επαναφορά και τη Λαμία να κερδίζει τον πρώτο της βαθμό στη Super League. Ο Μαστούρ έχασε την ευκαιρία του, αλλά μπήκε στο ραντάρ.

Η ομάδα τον στήριξε, παρέχοντάς του κάθε μέσο ώστε να αισθάνεται άνετα, ενώ η φιλική του σχέση με τον πρώην συμπαίκτη του στην Τσβόλε, Θανάση Καραγκούνη, τον οποίο ξανασυνάντησε στην ελληνική «εμπειρία» του δημιουργούσαν ένα αίσθημα ασφάλειας, ως προς τη σταδιακή ένταξή του στις πλήρεις δραστηριότητες του συλλόγου. Μια εβδομάδα μετά βρήκε ξανά χρόνο συμμετοχής κόντρα στην Ξάνθη στο ΔΑΚ (0-0), παίζοντας ως αλλαγή για 14’.

Πλέον ήταν μέλος του ροτέισον και κόντρα στον ΟΦΗ επιλέχθηκε ως αλλαγή από το 70’ για τον Χάβο, που έψαχνε τρόπο να αντιδράσει στο 0-1 του Πλατέλλα. Ο Μαστούρ μπήκε κεφάτος, ανατάραξε την αμυντική ισορροπία των Κρητικών και κατάφερε να διακριθεί, κερδίζοντας πέναλτι από τον Κοροβέση στο 79’! Αυτή τη φορά δεν ανέλαβε αυτός την εκτέλεση, αλλά η ισοφάριση από τον Μπαράλες έκλεισε θετικά το παιχνίδι και κατέγραψε με απτά στοιχεία τον 20χρονο εξτρέμ ως διακριθέντα.

OΛΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΚΑΛΑ, ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ… ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ

Η Super League διακόπηκε λόγω Εθνικών ομάδων και το παιχνίδι με την ΑΕΚ για την πρώτη αγωνιστική των Κυπέλλων ακολουθούσε. Εκεί ο Μαστούρ πήρε θέση βασικού, για πρώτη φορά με τη Λαμία, ένεκα και του εκτεταμένου ροτέισον για το παιχνίδι. Δίχως να καταφέρει κάτι σημαντικό απέναντι σε έναν αντίπαλο ανώτερο, αντικαταστάθηκε στο 67’ από τον Μπουλούλη δίχως να καταφέρει κάτι αξιοπρόσεκτο. Η πρόοδός του πάντως άρχισε να καταγράφεται με αισθητό τρόπο και όλοι περίμεναν τη συνέχεια.

Αυτά όμως δεν ήρθαν ποτέ. Αφού βρέθηκε εκτός αποστολής με ΑΕΛ και Λεβαδειακό, έπαιξε ξανά ως βασικός σε «δευτεροκλασάτη» 11αδα κόντρα στον Βόλο για το Κύπελλο. Ούτε εκεί κατάφερε να διακριθεί, περνώντας εκτός ως αλλαγή στο 60’, δίνοντας τη θέση του στον «κολλητό» του, Καραγκούνη κι ουσιαστικά βάζοντας «τίτλους τέλους» στην παρουσία του με τα κυανόλευκα. Ακολούθησε το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Ήπειρο για την 9η αγωνιστική, όπου επίσης βρέθηκε εκτός αποστολής και ουσιαστικά έκτοτε βρέθηκε πνευματικά εκτός ομάδας.

Ποτέ δεν δημιούργησε φασαρίες, ποτέ δεν αντιμίλησε σε κάποιον, δεν επέδειξε προβληματική συμπεριφορά, δεν γκρίνιαξε. Απλά σταμάτησε να «συμμετέχει». Τα πέντε λεπτά που έπαιξε κόντρα στον ΠΑΟΚ στις 3 Δεκεμβρίου ολοκλήρωσαν την εν Ελλάδι παρουσία του, με τα Χριστούγεννα να ακολουθούν, τους παίκτες να φεύγουν για διακοπές κι άπαντες να επιστρέφουν, εκτός από εκείνον. Στην αρχή η ομάδα δικαιολόγησε την απουσία του, όμως οι μέρες πέρασαν, ο Ιανουάριος παρήλθε και οι μεταγραφές των Πίτι και Τομάς έδειξαν πως η αναφορά του Μαστούρ στο ρόστερ της Λαμίας για τη σεζόν 2018/19 θα γινόταν για λόγους τυπικότητας και τίποτα παραπάνω.

Ο ίδιος ανέφερε σε συνεντεύξεις του στο Μιλάνο, απ’ όπου ανέβαζε βίντεο στο Instagram με την ατομική του προπόνηση, πως βρέθηκε στην Ιταλία για να αποθεραπευτεί από τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε, με ανώνυμο στέλεχος της Λαμίας να αναφέρει στη «Le Matin» πως την περίπτωσή του έχουν αναλάβει δικηγόροι, διαψεύδοντας ουσιαστικά πως δικαιολογημένα απουσίαζε από την Ελλάδα. Λίγες μέρες αργότερα, στις 22 Φεβρουαρίου, όταν οι Φθιωτοί κατέθεσαν προσφυγή, ώστε να λυθεί το συμβόλαιό του, με νέα εμφάνισή του στον ιταλικό τύπο δήλωσε διαθέσιμος, καθώς και ότι ο σύλλογος είναι εκείνος που αρνείται την επανένταξή του στις τάξεις του!

Τελικά το κεφάλαιο «Ελλάδα» για τον Μαστούρ έλαβε τέλος σήμερα 12 Μαρτίου, όταν η ΕΠΟ ανακοίνωσε τη λύση του συμβολαίου του, παρά την «έκπληξη», τη «λύπη» και το αίσθημα «αδικίας» που δήλωνε πως ένιωσε, απέχοντας ήδη από την καθημερινότητα της Λαμίας για σχεδόν δυο μήνες.

«ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ, ΑΠΛΑ ΔΕΝ… ΚΟΛΛΗΣΕ»

Κι όμως πηγές από την ομάδα ξεκαθαρίζουν πως δεν πρόκειται για κακό χαρακτήρα. Η Λαμία τον φρόντισε σαν μικρό παιδί, του παρείχε τα πάντα, ενώ και ο Χάβος τον ανέλαβε προσωπικά, ώστε να τον εντάξει ψυχολογικά και αγωνιστικά, ώστε να δει απ’ αυτόν τη διαφορά. Ουδείς ήθελε να δει το ακριβότερο συμβόλαιο στην ιστορία του συλλόγου, που οι σχετικές πληροφορίες το θέλουν στο ύψος των 180.000 ευρώ, που με μπόνους δυνητικά έφτανε τις 200.000, να χαρακτηρίζεται ως αποτυχία.

Άπαντες, διοίκηση και τεχνικό τιμ «έπεσαν» πάνω του, ώστε να τον κάνουν να αισθανθεί άνετα. Από την πλευρά του, ο ίδιος ποτέ δεν φάνηκε αγνώμων, ούτε προβληματικός. Προπονούταν κανονικά, εκτελούσε πιστά το επιπλέον πρόγραμμα κι άκουγε με προσοχή. Αυτή όμως, η προσοχή του, αποδείχθηκε πως διασπάται εύκολα. Έτσι επιβεβαίωσε τον κανόνα που φαίνεται πως χαρακτηρίζει την περίπτωσή του.

Στα 14 του ο Μαστούρ ουσιαστικά «κάηκε», βλέποντας τον εαυτό του σε viral βίντεο στο YouTube και τη φήμη του να γιγαντώνεται εντελώς δυσανάλογα με τα κατορθώματά του στο χορτάρι. Ήδη στα 20 μοιάζει «τελειωμένη» υπόθεση κι αποδεικνύει πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η συγκέντρωση ενός επαγγελματία στη δουλειά του. Οι «Σειρήνες» του Μαροκινού τραγούδησαν πανέμορφα κι εκείνος δεν κατάφερε να βρει τις ωτοασπίδες που θα τον κρατούσαν στο γήπεδο, μακριά από το κυνήγι των εντυπώσεων. Η «ταινία» της ζωής του φαίνεται πως τελικά έχει εκείνον για χαμένο, αφού άπαντες γύρω του συνέχισαν την πορεία τους.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα