Μοράντ-Βαλαντσιούνας: Το πιο υποτιμημένο δίδυμο του ΝΒΑ! (pics & vids)

Μοράντ-Βαλαντσιούνας: Το πιο υποτιμημένο δίδυμο του ΝΒΑ! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Μοράντ-Βαλαντσιούνας: Το πιο υποτιμημένο δίδυμο του ΝΒΑ! (pics & vids)

bet365

Τζα Μοράντ και Γιόνας Βαλαντσιούνας συνεχίζουν τις εντυπωσιακές εμφανίσεις και το gazzetta.gr γράφει για ένα δίδυμο που δεν παίρνει τα credits που του αναλογούν.

Πέρυσι οι Γκρίζλις έφτασαν μια ανάσα από τα playoffs, όμως έχασαν στο τελευταίο ματς του play in τουρνουά από τους Μπλέιζερς.

Φέτος δίνουν και πάλι τη μάχη τους για να βρεθούν στην postseason κόντρα σε όλα τα προγνωστικά. Και σε αυτές τι 2 πορείες, οι κύριοι Μοράντ και Βαλαντσιούνας στέκονται στο ύψος τους και δίνουν και την ψυχή τους για να δώσουν στους φιλάθλους του Μέμφις την χαρά των playoffs.

Οι... αρκούδες δεν ήταν ποτέ εμπορικές στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη, όμως το παραπάνω δίδυμο θέλει να τους κάνει να συζητηθούν πολύ περισσότερο.

Ένα από τα πιο υποτιμημένα δίδυμα της λίγκας

Ja Morant & Jonas Valanciunas have become one of the best PG/C duos in the NBA this season Ja: 19.6 PPG, 7.3 APG, 4.0...

Δημοσιεύτηκε από NBA Buzz στις Κυριακή, 25 Απριλίου 2021

Δεν έχουν την λάμψη άλλων διδύμων, ούτε κάνουν τόσο γκελ στον κόσμο όπως ας πούμε το Ντέιβις-ΛεΜπρόν, Λέοναρντ-Τζορτζ, Ντουράντ-Χάρντεν ή Ίρβινγκ. Όμως πραγματοποιούν εντυπωσιακές εμφανίσεις για άλλη μια σεζόν, θέλοντας να κλείσουν στόματα.

Τζα Μοράντ και Γιόνας Βαλαντσιούνας έχουν πάρει από το χεράκι το Μέμφις και θέλουν να το πάνε στα playoffs. Ελάχιστοι τους έδιναν ελπίδα στην αρχή της σεζόν, ωστόσο οι Γκρίζλις δείχνουν φαβορί για το play-in τουρνουά και εκεί θέλουν να κάνουν ότι δεν κατάφεραν πέρυσι, δηλαδή να μπουν στα playoffs.

Oι 2 τους είναι σίγουρα ένα από τα πιο υποτιμημένα δίδυμα του ΝΒΑ αυτή τη σεζόν και σίγουρα σε αυτό δεν βοηθά που παίζουν στο συμπαθητικό αλλά αντιεμπορικό Μέμφις.

Ο Τζα που έδειξε από πέρυσι τα διαπιστευτήρια του στη rookie season, μετρά φέτος 19.6 πόντους, 7.3 ασίστ και 4 ριμπάουντ μέσο όρο. Εκ των πιο εκρηκτικών, θεαματικών και γρήγορων παικτών της λίγκας.

Από την άλλη ο Λιθουανός πύργος μετρά 17.2 πόντους, 12.5 ριμπάουντ και 58% εντός πεδιάς σε 28 λεπτά που μένει στο παρκέ. Μια μηχανή double double

Ο ένας εκτιμά τον άλλο και δεν σταματά να το δείχνει με τις δηλώσεις του. «Ο Γιόνας είναι μια μηχανή double double» τόνισε ο Τζα, ενώ ο Λιθουανός είπε για τον ταλαντούχο γκαρντ. «Ο Τζαζ γεννήθηκε για να γίνει σπουδαίος παίκτης. Είναι αληθινός πολεμιστής και μαχητής».

Δεν έχουν την απαραίτητη βοήθεια

Το ρόστερ των Γκρίζλις είναι τίμιο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν συγκαταλέγεται στα 8-9 κορυφαία της Δύσης. Εκτός του Μοράντ και του Βαλαντσιούνας δεν υπάρχει κανείς άλλος στο επίπεδο του.

Ο Τζάρεν Τζάκσον που δείχνει να είναι ικανός για μεγάλα πράγματα, έχασε ένα μεγάλο μέρος της σεζόν και έχει αγωνιστεί μόλις σε 2 ματς.

Ο Μπρουκς σίγουρα πολλές φορές το παρακάνει και δείχνει ατομιστής, σουτάροντας με περίπου 40% εντός πεδιάς, ενώ οι Άντερσον, Κλαρκ, Μέλτον και Άλεν προσφέρουν πράγματα, αλλά δεν μπορούν να θεωρηθούν επιπέδου σταρ ή να πλησιάσουν σε καμία περίπτωση αυτόν τον όρο.

Οι Γκρίζλις δεν έχουν βγάλει τους θρύλους άλλων ομάδων. Και μάλλον αυτό θα συνεχίζει να ισχύει. Κορυφαίο παίκτες στην ιστορία τους είναι τα αδέρφια Γκασόλ, ο Κόνλεϊ, ο Τόνι Άλεν, ο Ράντολφ και ο Ρούντι Γκέι. Ποτέ δεν είχαν το μεγάλο σταρ. Πάντα δημιουργούσαν ομάδες που δουλεύουν σκληρά και έκαναν εκπλήξεις όπως το 2011 που η παρέα του Ράντολφ, του Γκασόλ και το Κόνλεϊ πέταξε εκτός τους Σπερς που έμπαιναν στα playoffs ως το Νο.1.

Μοράντ και Βαλαντσιούνας ξέρουν πως είναι πολύ δύσκολο να οδηγήσουν την ομάδα σε υπέρβαση, ωστόσο από πέρυσι δείχνουν ικανοί να παλέψουν για την επιτυχία των αρκούδων, πολεμώντας με όλες τους τις δυνάμεις.

Διαβάστε ακόμα

 

NBA Τελευταία Νέα