Η βραδιά που ο Τζαμπάρ έγινε πρώτος σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ! (vid)

Η βραδιά που ο Τζαμπάρ έγινε πρώτος σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ! (vid)

Γιώργος Κούβαρης
Η βραδιά που ο Τζαμπάρ έγινε πρώτος σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ! (vid)

bet365

Πριν από 36 χρόνια, ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ έγραφε ιστορία στο ΝΒΑ αφού σκαρφάλωνε στην κορυφή των καλύτερων σκόρερ όπου παραμένει μέχρι και σήμερα...

Στις 5 Απριλίου 1984, όλο το ΝΒΑ είχε στραμμένη τη προσοχή του στο «Thomas and Mack Center» του Πανεπιστημίου Νεβάδα στο Λας Βέγκας. Ο λόγος δεν ήταν άλλος από το διαφαινόμενο ρεκόρ του Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ!

Πριν από το τζάμπολ του αγώνα Γιούτα Τζαζ-Λος Άντζελες Λέικερς, ο 37χρονος -τότε- Καρίμ ήθελε 21 πόντους προκειμένου να ξεπεράσει τον Ουίλτ Τσάμπερλεϊν στην πρώτη θέση των καλύτερων σκόρερ όλων των εποχών.

Λογικό και επόμενο κάθε φορά που έπιανε τη μπάλα στα χέρια του, οι φίλαθλοι στις εξέδρες να σηκώνονται από τις θέσεις τους και να τον παροτρύνουν να σουτάρει.

Ο Καρίμ ξεκίνησε πολύ καλά αφού μέτρησε στο πρώτο ημίχρονο 16 πόντους. Και μάλιστα... σβηστά, αφού ούτε πίεσε τις καταστάσεις και ούτε εκβίαζε προσπάθειες. Το αντίθετο. Του άρεσε να βρίσκει τους ελεύθερους συμπαίκτες του και να «φτιάχνει» παιχνίδι για εκείνους.

Βέβαια στο δεύτερο μισό του αγώνα ήταν διαφορετικό αφού πρόλαβε να σημειώσει δύο πόντους όλους και όλους στην 3η περίοδο, Ηθελε άλλους δύο προκειμένου να ισοφαρίσει τον Τσάμπερλεϊν και πέντε να τον ξεπεράσει. Ο Πατ Ράιλι θεώρησε καλύτερο να σημειώσει το ρεκόρ στο επόμενο που θα διεξάγονταν στο «Forum» του Λος Άντζελες απέναντι στους Κάνσας Σίτι Κινγκς (σ.σ. νυν Σακραμέντο), ώστε να αποθεωθεί από το κοινό της ομάδας.

Ο ίδιος του έβαλε φρένο. Του ζήτησε να παραμείνει στο παρκέ για να... τελειώσει τη δουλειά. Όπερ και εγένετο. Με δύο συνεχόμενα sky hooks τα οποία ήταν «λεφτά στην τράπεζα» κάθε φορά που έπαιρνε τη μπάλα στα χέρια του, ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ έγινε ο πρώτο σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ.

Μάλιστα το παιχνίδι διακόπηκε προκειμένου να γνωρίσει την αποθέωση και να ευχαριστήσει τους πάντες από το μικρόφωνο. Ήταν μια στιγμή μπασκετικής μαγείας, με τον θρύλο του ΝΒΑ να ολοκληρώνει την καριέρα του με 38.387 πόντους.

 

NBA Τελευταία Νέα