Ψηφίσατε: Ο Ντουράντ είναι δίκαια MVP των Τελικών του ΝΒΑ! (pics & vids)

Αντωνία Σπανού
Ψηφίσατε: Ο Ντουράντ είναι δίκαια MVP των Τελικών του ΝΒΑ! (pics & vids)

bet365

O Κέβιν Ντουράντ αναδείχτηκε και πάλι MVP των Τελικών και πολλοί ήταν εκείνοι που αναρωτήθηκαν γιατί δεν ήταν ο Κάρι. Το gazzetta.gr σας κάλεσε να πείτε την δική σας γνώμη και εσείς επιλέξατε τον Κέβιν Ντουράντ ως δίκαιο ΜVP των Τελικών.

Για παιχνίδι επιπέδου και στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας επιβιβαστείτε στη Sportingbet. SportingBet.gr Όχι τυχαία επιλογή. (21+)

Μεγάλη κουβέντα άνοιξε σε ολόκληρο τον κόσμο για τον MVP των Τελικών του ΝΒΑ, αφού η επιλογή του Κέβιν Ντουράντ ξένισε αρκετούς, με τον Στεφ Κάρι να είναι εκείνος που διεκδικούσε τον τίτλο.

Οι δύο πρωταγωνιστές δεν έχουν και πολλά να χωρίσουν, αφού χαίρονται τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο τους, γιορτάζοντας σαν μην υπάρχει αύριο αλλά εμείς οι υπόλοιποι έχουμε μείνει να συζητάμε.

Το gazzetta.gr σας έδωσε την δυνατότητα να επιλέξετε και να πείτε την γνώμη σας και εσείς το κάνατε επιλέγοντας τον Κέβιν Ντουράντ ως δίκαιο νικητή.

Κάτι παραπάνω από 2000 άτομα ψήφισαν δίνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα στον KD με 1116 ψήφους και 54%, ενώ ο Στεφ Κάρι ακολούθησε με 969 ψήφους και 46%.

Ο KD και η εμφάνιση του ειδικά στον τρίτο Τελικό έγειρε την πλάστιγγα προς το μέρος του, ενώ ο εντυπωσιακός Στεφ Κάρι θα μείνει με την χαρά του Πρωταθλήματος.

Πολλά ειπώθηκαν, αλλά όπως όλα δείχνουν ο κόσμος αποφάσισε ότι συνολικά ο ρόλος του Ντουράντ στους φετινούς Τελικούς ήταν κομβικός και ήταν εκείνος που βοήθησε πιο αποτελεσματικά την ομάδα του να πάρει το Πρωτάθλημα.

Bet royale* Ποιος θα επιβιώσει; Έπαθλο 10,000€! *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις

Πάντως όπως είναι λογικό και οι δύο παίκτες δεν είχαν κάτι να μοιράσουν, χάρηκαν με την καρδιά τους τον τίτλο της ομάδας τους και άφησαν σε δεύτερη μοίρα τα προσωπικά βραβεία.

Χαρακτηριστικά ο ΚD σχολίασε σε ερώτηση δημοσιογράφου: «Έχει σημασία ποιος πήρε τον τίτλο; Μόλις κάναμε το back to back σε πρωταθλήματα στο ΝΒΑ. Είμαστε χαρούμενοι που καθαρίσαμε την σειρά απόψε και μόνο αυτό μετράει».

Ο... λαός μίλησε και ο Ντουράντ μπορεί να... κοιμάται ήσυχος αγκαλιά με το τρόπαιο του.

ΤΟ GAME 3 ΕΓΕΙΡΕ ΤΗΝ ΖΥΓΑΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΝΤΟΥΡΑΝΤ

O Ντουράντ έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις και στο Game 2 και στο Game 3 και αν στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς βοήθησε τον Κάρι που βγήκε μπροστά, στο τρίτο παιχνίδι ήταν ασταμάτητος.

Σκόραρε 43 πόντους με 15/23 σουτ, πήγε κοντά στο καλάθι, σκόραρε από απόσταση, με άμυνα πάνω του και ελεύθερος. Σκόραρε απέναντι σε κάθε αμυντικό που βρήκε απέναντι του, εκτός από το Τόμπσον και αυτό γιατί απλά δεν πήρε κάποια προσπάθεια με εκείνον στην άμυνα.

Συνολικά στα 4 παιχνίδια των Τελικών ο Κέβιν Ντουράντ είχε 32 πόντους κατά μέσο όρο, με 56% στο σουτ και 47% στα τρίποντα, 11 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Αυτοί οι αριθμοί αποκτούν ξεχωριστό ενδιαφέρον αν συνυπολογίσει κανείς ότι κατάφερε να κάνει τέτοιες εμφανίσεις σε μια ομάδα με 3 ακόμα All Stars, αλλά εκείνος το κατάφερε και πραγματικά βγήκε μπροστά για ακόμα μια φορά για την ομάδα του, ίσως υπενθυμίζοντας σε όλους πόσο απαραίτητος είναι ακόμα και σε αυτούς τους πανίσχυρους Ουόριορς.

«ΥΠΕΓΡΑΨΕ» ΦΑΡΔΙΑ ΠΛΑΤΙΑ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ Ο ΚΑΡΙ

Ο Κάρι ήταν χάρμα ίδεσθαι στους Τελικούς, είχε ξεπεράσει εντελώς τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε στην αρχή των playoffs και παρουσιάστηκε πανέτοιμος κόντρα στους Καβαλίερς.

Το δεύτερο παιχνίδι είχε την δική του υπογραφή πάνω, κάνοντας πάρτι τρίποντων, με 9 στα 17, κάνοντας ρεκόρ και στα πετυχημένα αλλά και στις προσπάθειες, δείχνοντας για ακόμα μια φορά τα... δολοφονικά του ένστικτα.

Όταν ο Κάρι συνδέθηκε, οι Ουόριορς μπορούσαν πλέον να αισθάνονται πιο άνετα. Υπήρξε λιγότερη απομόνωση και αποφάσισαν να αλλάξουν γρήγορες πάσες και να θυμίσουν λίγο την ομάδα που ήταν πριν βρεθεί σε αυτήν ο Ντουράντ. Ο Κάρι έβαλε όλα τα δύσκολα, έκανε τα γνωστά πολύ εντυπωσιακά του κόλπα, αλλά στο Game 3 χρειάστηκε την πολύτιμη βοήθεια του Ντουράντ για να «ξεκολλήσει». Αυτό ήταν κάτι που ίσως έκρινε και τα χέρια που πήγε τελικά το βραβείο του MVP. Tέλειωσε το ματς με μόλις 11 πόντους και αυτό ήταν κάτι που προφανώς δεν τους συγχώρεσαν.

Ο Κάρι... επέστρεψε στο τέταρτο παιχνίδι, δεν χρειάστηκε πολύ για να βρει τον καλό τρελό του εαυτό. Ξεκίνησε με 4/6 σουτ και τέλειωσε το παιχνίδι με 37 πόντους, σε μια εξαιρετική ακόμα εμφάνιση. Από την πλευρά του ο Ντουράντ δεν έκανε κάτι εντυπωσιακό για στα γνωστά του στάνταρτ, πέτυχε 20 πόντους και πήρε σπίτι του τον τίτλο του MVP.

Και οι δύο έπαιξαν τον ρόλο τους και πήραν παιχνίδι με το ταλέντο τους. Η τελική απόφαση φέρνει στον Ντουράντ ακόμα έναν ατομικό τίτλο και τον Κάρι να χαίρεται το τρίτο του πρωτάθλημα. Και οι δύο χαρούμενοι θα είναι, αλλά... MVP για το 2018 είναι ο Κέβιν Ντουράντ και εσείς εσείς δείξατε ότι συμφωνείτε με αυτό.

 

NBA Τελευταία Νέα