Τα μέλη της Επιτροπής που θα δώσουν τις τηλεοπτικές άδειες

Gazzetta team
Τα μέλη της Επιτροπής που θα δώσουν τις τηλεοπτικές άδειες
Ο καθηγητής από τη Νέα Υόρκη, ο νομικός του ΕΣΡ, ο προϊστάμενος τμήματος του Υπουργείου Υποδομών, κρατούν τα "κλειδιά" για την διαμόρφωση του νέου τηλεοπτικού τοπίου.

Ο κύβος ερρίφθη για την διαδικασία δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών, καθώς στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης οι εκπρόσωποι των οκτώ σχημάτων διεκδικούν μια θέση στο τοπίο των ΜΜΕ.

Την ευθύνη για να κυλήσει ομαλά η διαδικασία, έχει η Ειδική Επιτροπή Διεξαγωγής του Διαγωνισμού, η οποία θα ελέγξει και θα κρίνει τις προσφορές των ενδιαφερομένων και εν τέλει θα αποφασίσει για το ποια από τα 8 σχήματα θα αποκτήσουν τηλεοπτική άδεια πανελλαδικής εμβέλειας.

Το who is who της Επιτροπής

Τα «κλειδιά» της Επιτροπής έχει ο Δρ. Χρήστος Δουληγέρης, ο οποίος είναι Πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής. Ο κ. Δουληγέρης, είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, ενώ έλαβε το Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το ΕΜΠ και τα MS, MPhil και PhD από το Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης. Παράλληλα, κατείχε τη θέση του Αναπληρωτή Καθηγητή στο University of Miami, ΗΠΑ. Είναι επίσης αναπληρωματικό μέλος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Εθνικού Συμβουλίου του Ηλεκτρονικώς Επιχειρεί και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Τέλος, ο κ. Δουληγέρης έχει πλούσιο βιογραφικό σε ακαδημαϊκές και επιστημονικές δημοσιεύσεις, σχετικά με τον τομέα της Πληροφορικής και τον Επικοινωνιών.

Αναπληρωτής του κ. Δουληγέρη τοποθετήθηκε ο Φάνης Αναγνωστόπουλος, προϊστάμενος του Τμήματος Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής του υπουργείου Υποδομών.

Οταν έψαχναν τον Πρόεδρο

Στα παραλειπόμενα, η εφημερίδα Καθημερινή αναφέρει πως ο κ. Δουληγέρης απουσίαζε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του συστήματος της δημοπρασίας, ενώ δεν έχει προσέλθει εδώ και περίπου ένα μήνα στις διαδικασίες της Επιτροπής, με αποτέλεσμα να τον αντικαθιστά ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Στη θέση των μελών της Επιτροπής, ορίστηκαν ο Χάρης Μαρεντάκης, προϊστάμενος της Υπηρεσίας Προγραμματισμού και Αναφορών των ΕΛ.ΤΑ., ο Γιώργος Κολύβάς, προϊστάμενος του Τμήματος Ρύθμισης Τηλεπικοινωνιακών Θεμάτων της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ο Νικόλαος Αγγελής ειδικός επιστήμονας-νομικός του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και ο Γιάννης Πάγγος, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης.

Υπενθυμίζεται, ότι τον σχεδιασμό του πληροφοριακού συστήματος διεξαγωγής της δημοπρασίας έχει αναλάβει η εταιρεία Singular Logic, με κόστος 39.900 ευρώ.

Πηγή: thetoc.gr