Δημοσιογραφικός κανιβαλισμός

Δημοσιογραφικός κανιβαλισμός

bet365

Ο κανιβαλισμός των ΜΜΕ υπερίσχυσε για μία ακόμη φορά: η αθώωση δεν «πουλάει».
Η ζωή μας, καθημερινά, γίνεται ολοένα και πιο γρήγορη χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας. Η ροή των γεγονότων είναι τεράστια και ο όγκος ειδησεογραφίας που έχεις να χειριστείς καθημερινά, ό,τι ρεπορτάζ κι αν κάνεις, γιγαντώνεται μέρα με τη μέρα.
Ευλόγως, ο αναγνώστης δεν δύναται να διαβάζει… τα πάντα. Δεν προλαβαίνει. Τη σήμερον ημέρα, ο μέσος Ελληνας ενημερώνεται ως επί το πλείστον, βάσει πρόσφατης έρευνας, από τίτλους ειδήσεων την ώρα που χαζεύει τη ροή αναρτήσεων στο… Facebook και στο Twitter. Κατάντια ή μη, this is technology.
Το χειρότερο είναι ότι ο «κιτρινισμός» συνεχίζει πουλάει και, μεταξύ μας, όλοι μπαίνουμε στο τριπάκι να κάνουμε κλικ στην είδηση με τίτλο «τα πέταξε έξω η τάδε».
Προς επίρρωση τούτου, περνούν στα ψιλά οι πραγματικές ειδήσεις. Και επειδή η δημοσιογραφία δεν είναι ούτε δικαστής ούτε εισαγγελέας, οφείλει να προβάλει κάθε πλευρά μιας διαμάχης. Εσχατο παράδειγμα, η δεύτερη δικαστική αθώωση της μητέρας του τέως πρωθυπουργού Μαργαρίτας Παπανδρέου για τη φερόμενη εμπλοκή της στη λίστα Λαγκάρντ με λογαριασμό 550 εκατ. ευρώ: τα περιβόητα αρχικά «Μ.Π.», που αποδείχθηκαν ότι ανήκαν στη Μαρία Παντελή και τα διαχειριζόταν για λογαριασμό του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, γόνος οικογένειας με σημαντική θέση στην ελληνοεβραϊκή κοινότητα.
Η οικογένεια Παπανδρέου κέρδισε δύο αγωγές εναντίον εφημερίδων για τα δημοσιεύματα ωστόσο η είδηση πέρασε στα ψιλά, στα… μονόστηλα που λέγαμε παλιά.
Χρειάζεται να γίνει και γκάλοπ αν 9 στους 10 Ελληνες (ίσως λέω και λίγους) πιστεύουν ότι η Μάργκαρετ ήταν στη λίστα; Περιττό. Ισχύει. Βάσει δικαστικής απόφασης, όχι. Ωστόσο ο δημοσιογραφικός κανιβαλισμός υπερίσχυσε για μία ακόμη φορά (όπως και στις πολλές ανάλογες αποφάσεις για το Βατοπέδι): η αθώωση δεν «πουλάει».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα