Ποιος πρόεδρος και ποια ψηφοφορία; Εχει… φουλ μπάλα!

Νίκος Μποζιονέλος
Ποιος πρόεδρος και ποια ψηφοφορία; Εχει… φουλ μπάλα!

bet365

Φουλ της… μπάλας την Τετάρτη με επτά ματς Super League, ΑΕΚ και Αρη στο πρόγραμμα καθώς και Κύπελλα Πορτογαλίας και Ισπανίας αλλά και εμβόλιμη Bundesliga! Ο απόηχος της χθεσινής «Δίκης» με Μπέο και Κακέτση, επί… ποδός τα κανάλια για την πρώτη ψηφοφορία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Και ρετρό με τον… Καλπογιάννη από το 1985!
Η 15η αγωνιστική της Super League στα κανάλια Novasports. Οι συνδρομητές των αθλητικών καναλιών της Nova, το διήμερο Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου και την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε ζωντανή και αποκλειστική μετάδοση και τους 9 αγώνες της εμβόλιμης 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.
Στις 16:30 θα ξεκινήσει στα Novasports 1 και Novasports 1 HD η εκπομπή «Παίζουμε Ελλάδα! – Λεπτό προς λεπτό», με παρουσιαστές τους Λίλα Κουντουριώτη, Γιαννίκο Δούσκα και Χρήστο Καούρη. Η εκπομπή θα μεταφέρει λεπτό προς λεπτό τους τέσσερις αγώνες των 17:15 ενώ στις 21:30 τη σκυτάλη παίρνουν οι Αντώνης Πανούτσος, Αντώνης Καρπετόπουλος και Δημήτρης Παπανικολάου στην εκπομπή «Παίζουμε Ελλάδα», με όλο το ρεπορτάζ από τους αγώνες. Επίσης, στις 21:30 στο Novasports 24 HD, όλοι οι συνδρομητές της Nova θα παρακολουθήσουν τη νέα εκπομπή «Best of Super League» με παρουσιάστρια τη Χριστίνα Κομίνη και όλα τα στιγμιότυπα. Η συνέχεια θα δοθεί την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου με τη μετάδοση δύο αγώνων και στις 21:30 θα ακολουθήσει η εκπομπή «Η Ώρα των Πρωταθλητών» με το Γιάννη Καραλή, η οποία θα μεταφέρει το ρεπορτάζ από το παιχνίδια αλλά και όλη την αθλητική ειδησεογραφία της ημέρας. Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Τετάρτη 17/12
* 15:00 ΑΟΚ - Εργοτέλης σε περιγραφή Ηλία Βλάχου από το Novasports 3
* 15:00 Πανθρακικός – Αστέρας Τρίπολης σε περιγραφή Δημήτρη Κανελλάκη από το Novasports 2
* 17:15 Ατρόμητος - Λεβαδειακός ε περιγραφή σε περιγραφή Γιώργου Λυκουρόπουλου από το Novasports 2
* 17:15 ΟΦΗ – ΑΕΛ Καλλονής σε περιγραφή Γιάννη Τσαΐνη από το Novasports 3
* 17:15 Παναιτωλικός - Πλατανιάς σε περιγραφή Άγγελου Στυλιάδη από το Novasports 4
* 17:15 Βέροια – Νίκη Βόλου σε περιγραφή Μιχάλη Κατσαφάδου από το Novasports 6
* 19:30 Ολυμπιακός – Πανιώνιος σε περιγραφή Γιώργου Λιώρη από το Novasports 1
Πέμπτη 18/12
* 17:15 ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ σε περιγραφή Ισίδωρου Πρίντεζη από το Novasports 1
* 19:30 Skoda Ξάνθη – Παναθηναϊκός σε περιγραφή Γιάννη Πάγκου από το Novasports 1
Η κάλυψη του ΑΕΚ – Φωστήρας. Η «Ενωση» αύριο καλείται να επιστρέψει στις νίκες, μετά την ισοπαλία με την Ερμιονίδα στο Κρανίδι, υποδεχόμενη τον πάλαι ποτέ «φονέα των γιγάντων». Το ματς μεταδίδεται την Τετάρτη στις 18:00 από το OTE Sport 4 σε περιγραφή Σωτήρη Κωσταβάρα και ρεπορτάζ Πάνου Μάλαμα και Πέτρου Πολυχρονίδη.
«Τηλεοπτικό» το Άρης – Θύελλα Φιλώτα. Αύριο έχει και Γ’ Εθνική. Οι συνδρομητές των καναλιών Novasports, την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου στις 15:00, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε ζωντανή και αποκλειστική μετάδοση από το Novasports 4, τον αγώνα Άρης – Θύελλα Φιλώτα, για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής. Στην περιγραφή του ποδοσφαιρικού αγώνα από το «Κλεάνθης Βικελίδης» θα είναι ο Γιάννης Πάγκος.
Κύπελλα και εμβόλιμες στο τριήμερο του OTE TV. Πλουσιότατο είναι το μεσοβδόμαδο πρόγραμμα του OTE TV. Για την εμβόλιμη αγωνιστική της Bundesliga έχει απόψε Μπάγερν – Φράιμπουργκ (21:00, OTE Sport 1 σε περιγραφή Αλκη Τσαβδαρά), Αμβούργο - Στουτγκάρδη (21:00, OTE Sport 3 σε περιγραφή Πάνου Βόγλη), Κολωνία – Μάιντς (21:00, OTE Sport 6 σε περιγραφή Πέτρου Δριτσάκου). Αύριο έχει Ντόρτμουντ – Βόλφσμπουργκ (2100, OTE Sport 1 σε περιγραφή Αλέξη Σπυρόπουλου) και Γκλάντμπαχ – Βέρντερ Βρέμης (21:0000, OTE Sport 1 σε περιγραφή Στέφανου Αβραμίδη).
Για το Κύπελλο Ισπανίας παίζουν απόψε Βαλένθια – Βαγιεκάνο (21:00, OTE Sport 2 σε περιγραφή Λάμπρου Μπαλάφα) και Μπαρτσελόνα – Ουέσκα (23:00, OTE Sport 1 σε περιγραφή Τάσου Κολλίντζα) και Αλμερία – Μπέτις (23:00, OTE Sport4 σε περιγραφή Δημήτρη Ξαρλή). Αύριο έχει Κόρδοβα – Γρανάδα (21:00, OTE Sport 1 σε περιγραφή Πέτρου Δριτσάκου), Λεβάντε – Αλμπαθέτε (21:00, OTE Sport 2 σε περιγραφή Δημήτρη Ξαρλή), Εϊμπάρ – Χετάφε (21:00, OTE Sport 1 σε περιγραφή Τάσου Κολλίντζα), Σοσιεδάδ – Οβιέδο (23:00, OTE Sport 1 σε περιγραφή Δημήτρη Σπηλιόπουλου) ενώ την Πέμπτη παίζουν Ατλέτικο Μαδρίτης – Οσπιταλέτ (21:00, OTE Sport 2 σε περιγραφή Γιώργου Θαναηλάκη) και Ελτσε – Βαγιαδολίδ (21:00, OTE Sport 5 σε περιγραφή Γιώργου Χαϊκάλη).
Και Campionato. Σε εξ αναβολή ματς για τη Serie A παίζουν την Πέμπτη στις Κάλιαρι – Γιουβέντους (20:00, OTE Sport 1 σε περιγραφή Μάνου Σπανόπουλου) και Νάπολι – Πάρμα (22:00, OTE Sport 1 σε περιγραφή Μιχάλη Τσόχου).
Η χθεσινή «Δίκη». Ο Κυριάκος Θωμαΐδης μας έχει ξεσυνηθίσει, η αλήθεια είναι, καθώς σπάνια ανακοινώνει από πριν τους καλεσμένους της δευτεριάτικης «Δίκης».
Χθες κεντρικός προσκεκλημένος ήταν ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος αν μη τι άλλο ήταν άκρως… απολαυστικός. Ειδικά προς το τέλος δε, για όσους άντεξαν, όταν παρενέβη τηλεφωνικά ο Στιβ Κακέτσης. Ο Μπέος αρνήθηκε να συνομιλήσει μαζί του με αποτέλεσμα ο Κακέτσης να ρωτά, ο Θωμαΐδης να μεσολαβεί, ο Μπέος να απαντά και… τούμπαλιν! Το βίντεο της εκπομπής, εδώ.
-> Επική εκπομπή.
Ματς Κυπέλλου Πορτογαλίας από απόψε στα κανάλια Novasports. Οι συνδρομητές των καναλιών Novasports, το τριήμερο Τρίτη - Πέμπτη θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε ζωντανή και αποκλειστική μετάδοση αγώνες για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Πορτογαλίας. Απόψε στις 22:00 το Μπελενένσες – Φρεαμούντε (Novasports 1), αύριο στις 22:00 το Βιζέλα – Σπόρτιγκ (Novasports 2) και την Πέμπτη στις 22:00 το (Novasports 2).
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Απόψε μεταδίδεται ο ημιτελικός Κρουζ Αζούλ – Ρεάλ Μαδρίτης στις 21:00 από το OTE Sport 5 σε περιγραφή Γιώργου Μπιτσικώκου και αύριο στις 21:30 ο έτερος ημιτελικός ανάμεσα σε Σαν Λορέντσο και Οκλαντ, σε περιγραφή Γιώργου Χαϊκάλη επίσης από το OTE Sport 5. Ο τελικός διεξάγεται το προσεχές Σάββατο στις 21:30 (κι αυτός live από το OTE Sport 5).
Live το Μπούντουσνοστ – ΠΑΟΚ. Οι συνδρομητές των καναλιών Novasports, την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου στις 19:45, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε ζωντανή μετάδοση από το Novasports 7, τον αγώνα Μπούντουσνοστ - ΠΑΟΚ, για την 10η και τελευταία αγωνιστική του Eurocup στο μπάσκετ. Στην περιγραφή θα είναι ο Νικήτας Αυγουλής.
Εχει και πόλο η Τετάρτη. Ο Ολυμπιακός «παίζει» πόλο στο Len Champions League Ανδρών στο Novasports 7. Αύριο Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου στις 17:00 μεταδίδεται το Ολυμπιακός – Ραντνίτσκι για την 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων σε περιγραφή Κώστα Τατάκη και ρεπορτάζ Γιάννη Φάκαρου.
Επί… ποδός! Αύριο στις 19:00 διεξάγεται η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο κανονισμός προβλέπει πως αν βουλευτής δεν επιθυμεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ ορισμένου προσώπου, τότε δηλώνει «παρών». Έτσι, εφόσον μοναδικός προτεινόμενος είναι ο Σταύρος Δήμας το αποτέλεσμα που θα ανακοινωθεί θα είναι οι ψήφοι των βουλευτών που θα ψηφίσουν «Δήμα» και οι υπόλοιποι θα λογίζονται ως «παρών». Με βάση ανάλογη διαδικασία στο παρελθόν, κάθε βουλευτής που θα ακούει το όνομά του θα σηκώνεται όρθιος και θα εκφράζει την προτίμησή του. Όλα αυτά προς… τέρψιν των καναλιών που από τις 18:00 θα βγάλουν έκτακτες εκπομπές και θα κρατήσουν ως το βράδυ, με καλεσμένους.
-> Αρωμα εκλογών.
Παρελθόν από τον ΔΟΛ ο Μεμής. Με απόφαση του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη λύθηκε η συνεργασία του ΔΟΛ με τον Χρήστο Μεμή. Ο δημοσιογράφος ήταν επί 25 χρόνια στο ΔΟΛ, έχοντας διευθύνει και τις δύο εφημερίδες του οργανισμού, «Βήμα» και «Νέα» ενώ εδώ κι ένα χρόνο ήταν στη θέση του γενικού διευθυντή των ΜΜΕ του ομίλου.
-> Πλήγμα για την… Μπαρτσελόνα. Για γνώστες…
Ένας χρόνος επαναλειτουργίας για το Nitro Radio 102.5. Το Νitro Radio 102.5 συμπληρώνει σήμερα, 16 Δεκεμβρίου, συμπληρώνει 1 χρόνο επαναλειτουργίας με ολοκληρωμένο πρόγραμμα, δυνατές συνεργασίες και ατελείωτη μουσική διάθεση. Ο αυτοδιαχειριζόμενος σταθμός, μέσα σε ένα χρόνο, κατάφερε να βρεθεί πρώτος ανάμεσα στους μουσικούς σταθμούς τους Αθήνας με τους πιο πιστούς ακροατές, άλλαξε λογότυπο, απέκτησε νέο site, ολοκλήρωσε το ραδιοφωνικό του πρόγραμμα, υποδέχτηκε ηχηρούς παραγωγούς – ανέδειξε νέους και προχώρησε σε δυνατές και δημιουργικές συνεργασίες.
Στο πλαίσιο του ενός χρόνου επαναλειτουργίας, ο σταθμός γιορτάζει με τους ακροατές τους, με ανεβασμένη διάθεση σε ένα χριστουγεννιάτικο event, στις 23 Δεκεμβρίου στο vibebar με μουσική από όλους τους παραγωγούς του και guestDJ το Nicola Conte και προσφέρει και ταξίδι για δύο στην Κωνσταντινούπολη. Καθημερινά κάνουν εκπομπές οι Μαρία Πετρίδη, Αφροδίτη Σημίτη, Άννα Αναστασίου, Γιοβάννα Βλασσοπούλου, Γιάννης Παγκαλιάς, Γρηγόρης Σαμουρκάσογλου, Μάγγυ Χαραλαμπίδου, Kώστας Παπαζέτης, Νίκος Δημόπουλος και Φώτης Γαλανός.
-> Αγαπάμε Αφροδίτη.
MEGA TV App σε Smart TV. Το MEGA συνεχίζοντας τη διείσδυσή του σε όλους τους τομείς των digital εφαρμογών προχωρά στην υλοποίηση του πρώτου ολοκληρωμένου application σε Smart TV. H αρχή γίνεται με το MEGA TV app σε SAMSUNG Smart TV που είναι διαθέσιμη δωρεάν σε όλες τις Smart TV της SAMSUNG. Οι κάτοχοι Samsung Smart TV έχουν άμεση και εύκολη πρόσβαση στο τηλεοπτικό περιεχόμενο του MEGA και μπορούν να παρακολουθήσουν τα αγαπημένα τους προγράμματα αλλά και την ειδησεογραφία, ανά πάσα στιγμή.
Συγχωνεύτηκαν ACNielsen και Nielsen Audience Measurement. Εγκρίθηκε η συγχώνευση της εταιρείας «ACNielsen Ανώνυμος Εταιρεία Ερευνών Αγοράς» με την εταιρεία «Nielsen Audience Measurement Συστήματα Πληροφόρησης Αγοράς Ανώνυμη Εταιρεία» με την υπ’ αριθμ. 278533 Απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής. Παράλληλα, αλλάζει και η επωνυμία της εταιρείας «Nielsen Audience Measurement Συστήματα Πληροφόρησης Αγοράς Ανώνυμη Εταιρεία» σε «The Nielsen Company (Greece) Μετρήσεις Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας και Έρευνες Αγοράς Ανώνυμη Εταιρεία». Η συγχώνευση ισχύει από τις 2 Δεκεμβρίου και όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «πραγματοποιήθηκε για την καλύτερη, ορθολογικότερη και αποτελεσματικότερη οργάνωση και συντονισμό των επιχειρήσεων, για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων για συνέργιες που θα έχει σαν αποτέλεσμα την παροχή προηγμένων υπηρεσιών πληροφόρησης προς όφελος της εταιρείας, αλλά και εις όφελος των πελατών της, ενώ παράλληλα δημιουργείται μια πιο ισχυρή οικονομική μονάδα». Τη σχετική ενημερωτική επιστολή υπογράφουν η Βίκη Γρηγοριάδου, Διευθύνουσα Σύμβουλος Έρευνες Αγοράς και ο Σπύρος Ζαβιτσάνος, Διευθύνων Σύμβουλος Μετρήσεις Τηλεθέασης.
-> AGB δεν υπάρχει εδώ και καιρό αλλά έχει καθιερωθεί…
Retro. Προεδρικές εκλογές 1985, ο Ανδρέας Παπανδρέου υποχωρεί υπό την πίεση των ΠΑΣΟΚων και αναιρεί τη στήριξη προς τον Κωνσταντίνο Καραμανλή στηρίζοντας τον εν ενεργεία ακόμη δικαστή στον Αρειο Πάγο Χρήστο Σαρτζετάκη. Ο Καραμανλής παραιτείται, καθήκοντα προσωρινού Προέδρου ανέλαβε (όπως προβλέπει το Σύνταγμα) ο Πρόεδρος της Βουλής Ιωάννης Αλευράς και ο Σαρτζετάκη εξελέγη με τη στήριξη και τον 13 βουλευτών του ΚΚΕ. Ωστόσο επειδή στην πρώτη (μυστική) ψηφοφορία βρέθηκαν στην κάλπη δύο ψήφοι λιγότερες από τις αναμενόμενες, στη δεύτερη ψηφοφορία διανεμηθήκαν ψηφοδέλτια με το όνομα του υποψηφίου προέδρου. Έγχρωμο (βεραμάν), προκαλώντας έκρηξη οργής από την υπό τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη αξιωματική αντιπολίτευση. Κατά τη διάρκεια δε, της επεισοδιακής συνεδρίασης ο «γαλάζιος» βουλευτής Ιωαννίνων Λευτέρης Καλογιάννης άρπαξε την κάλπη και τη μετέφερε στα γραφεία του κόμματός του. Η κάλπη επεστράφη λίγο αργότερα στην αίθουσα και η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε αυτή τη φορά χωρίς «διαρροές» με την υποψηφιότητα του Σαρτζετάκη να συγκεντρώνει ακριβώς 180 ψήφους. Εκ ου και ο Καλογιάννης έμεινε στην ιστορία ως… Καλπογιάννης.
-> Μαγικές εποχές!

Nίκος Μποζιονέλος (e-mail: [email protected])

 

Τελευταία Νέα