Βράδυ περηφάνιας στο «Βεστφάλεν» (vids)

Σταύρος Σουντουλίδης
Βράδυ περηφάνιας στο «Βεστφάλεν» (vids)

bet365

Αδιάφορο, ξε… αδιάφορο, όπως πείτε ή το έχετε στο μυαλό σας, το «διπλό» του ΠΑΟΚ, σαν σήμερα πριν δύο χρόνια, στο «Βεστφάλεν» του Ντόρτμουντ, έχει μεγάλη αξία, γι’ αυτό ας μην το ξεχνάμε…

Το «Βεστφάλεν» δεν είναι μια έδρα που κερδίζεις και τόσο εύκολα. Τουλάχιστον στα χρόνια παντοδυναμίας της Μπορούσια, η οποία για ένα μεγάλο διάστημα, 29-30 αγώνων, υπερηφανευόταν για το εντός έδρας σερί της, με τον ΠΑΟΚ να είναι μια από τις λίγες ομάδες που κατάφεραν να φύγουν νικητές από το «Signal Iduna Park», το βράδυ της 10ης Δεκεμβρίου του 2015. Αλλωστε, πριν μερικούς μήνες οι «ασπρόμαυροι» «διόρθωσαν» και «τρόλαραν» τους Γερμανούς, μέσω twitter, δίχως να παίρνουν ποτέ απάντηση…

Πριν δύο χρόνια ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στη Βεστφαλία χωρίς το παραμικρό βαθμολογικό κίνητρο. Το 0-0 με την Κράσνονταρ στην Τούμπα είχε σβήσει τις λιγοστές ελπίδες για πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Φρόντισε, όμως, απέναντι στην πανίσχυρη Μπορούσια, για την 6η αγωνιστική των Ομίλων, να δείξει το ανάστημά του. Ένας ΠΑΟΚ βγαλμένος από το πλούσιο βιβλίο της ευρωπαϊκής ιστορίας του, χωρίς ίχνος φόβου όρθωσε το ανάστημα απέναντι σε μια από τις κορυφαίες ομάδες της Μπουντεσλίγκα και της Ευρώπης.

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός με προσφορά ημέρας*, αμέτρητα ειδικά στοιχήματα και forzato cashout*! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Με τον Ρόμπερτ Μακ να σκοράρει, από τη μαγική ασίστ του Γιάννη Μυστακίδη, στο 33ο λεπτό και τον τραυματία από νωρίς στο β’ μέρος να είναι ο κορυφαίος του «Δικεφάλου». Την ίδια ώρα η Μπορούσια «σημάδευε» τρεις φορές το δοκάρι (συνολικά είχε 9 στους εντός έδρας αγώνες των Ομίλων!) της ελληνικής εστίας και κάπως έτσι γράφθηκε άλλη μια σπουδαία ευρωπαϊκή βραδιά του ΠΑΟΚ.

H γερμανική ομάδα είχε 19 τελικές και 72% κατοχή της μπάλας, ενώ ο «Δικέφαλος» μέτρησε ένα μόλις σουτ «on target», το οποίο αποδείχθηκε αρκετό… Ηταν το βράδυ που για τελευταία φορά ακούσαμε τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ να μιλάει δημόσια για τον ΠΑΟΚ, με τον Βούλγαρο να αντέχει και να παίζει για 71 λεπτά, ήταν το βράδυ στο οποίο ο Παναγιώτης Γλύκος υπέστη ένα βαρύ μυϊκό τραυματισμούς (από τους πολλούς επί εποχής Τούντορ) παίζοντας και ολοκληρώνοντας το ματς με… μισό πόδι!

Πάντως, όλοι, παίκτες και σχεδόν 5.000 ΠΑΟΚτσήδες, το χάρηκαν με την ψυχή τους…

Ντόρτμουντ (Τούχελ): Βάιντενφελερ, Παρκ, Σούμποτιτς, Γκίντερ, Χούμελς, Στένζελ, Μπέντερ (Βάιγκλ 46΄), Γιανουζάι, Ρόις (Μχιταριάν 46΄), Καγκάβα (Ομπαμεγιάνγκ 66΄), Ράμος.

ΠΑΟΚ (Τούντορ): Γλύκος, Σκόνδρας, Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Κωνσταντινίδης, Μυστακίδης (Ροντρίγκες 77΄), Τζιόλης, Κάτσε, Τσίμιροτ, Μακ (Λέοβατς 66΄), Μπερμπάτοφ (Σάμπο 71΄).

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα