Οι Έλληνες της Ευρωλίγκας (pics & vids)

Φάνης Παναγιώτου
Η πρώτη φάση της Ευρωλίγκας ολοκληρώθηκε και το Gazzetta.gr κάνει το απολογισμό των Ελλήνων που αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές ομάδες.

Οι «αιώνιοι» θα βρεθούν για ακόμα μία χρονιά στο TOP 16, ωστόσο στην Ευρωλίγκα αγωνίστηκαν και συνεχίζουν να αγωνίζονται αρκετοί ακόμα Έλληνες, που μάλιστα πρωταγωνιστούν στις ομάδες.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ο Γιάννης Μπουρούσης της Ρεάλ Μαδρίτης, που αναδείχθηκε MVP της τελευταίας αγωνιστικής της πρώτης φάσης.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της regular season το Gazzetta.gr σας παρουσιάζει τα όσα έχουν κάνει οι Έλληνες των ευρωπαϊκών ομάδων μέχρι τώρα στην Ευρωλίγκα.

Στράτος Περπέρογλου (F, γενν. το 1984, ύψος 2.03μ.)

Ο Στράτος Περπέρογλου φέτος το καλοκαίρι πήρε την απόφαση να δοκιμάσει για πρώτη φορά την τύχη του στο εξωτερικό. Μετά τον Πανιώνιο, τον Παναθηναϊκό το Ολυμπιακό σειρά στην καριέρα του έχει η Εφές, την οποία ο διεθνής φόργουορντ βοήθησε να περάσει στο TOP 16 της Ευρωλίγκας. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς γνωρίζει τον παίκτη και τον εμπιστεύεται (σ.σ. βασικός στις 9 αναμετρήσεις που έπαιξε στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης), με τον ίδιο τον Περπέρογλου να ικανοποιεί με την απόδοση του.

Σοφοκλής Σχορτσανίτης (C, γενν. το 1985, ύψος 2.06μ.)

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης έχει βρει τη... μπασκετική του Ιθάκη στο Ισραήλ και πέρυσι πανηγύρισε την κατάκτηση -μεταξύ άλλων- την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Το καλοκαίρι που πέρασε ο Big Sofo αντιμετώπισε κάποια προβλήματα, σταδιακά όμως ανεβάζει στροφές. Είναι από τα βασικά... γρανάζια της Μακάμπι Τελ Αβίβ και για την ώρα έχει πάρει μέρος στα 10 ματς που έχουν δώσει οι Πρωταθλητές Ευρώπης στην Ευρωλίγκα.

Γιάννης Μπουρούσης (C, γενν. το 1983, ύψος 2.10μ.)

Όπως και ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, έτσι και ο Γιάννης Μπουρούσης είναι από τους Έλληνες που έχουν βρει την... υγειά τους στο εξωτερικό. Ο άλλοτε σέντερ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ πραγματοποιεί πολύ καλή σεζόν μέχρι τώρα, δίνει πολλές λύσεις στη Ρεάλ Μαδρίτης και έχει ξεκινήσει βασικός στις 9 από τις 10 αναμετρήσεις της regular season της Ευρωλίγκας. Εννοείται πως ο Πάμπλο Λάσο τον εμπιστεύεται, με τον Μπουρούση να αναδεικνύεται MVP στην τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης.

Κώστας Βασιλειάδης (SG, γενν. το 1984, ύψος 2.00μ.)

Αρκετά καλή χρονιά πραγματοποιεί ο Κώστας Βασιλειάδης με την Ουνικάχα Μάλαγα, η οποία εντυπωσιάζει στην ACB και στην Ευρωλίγκα κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο TOP 16. Στα highlights του Βασιλειάδη το σουτ νίκης που έβαλε κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου, με τον διεθνή γκαρντ να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Χουάν Πλάθα, ο οποίος τον έχει χρησιμοποιήσει 8 φορές στη βασική πεντάδα.

Νίκος Ζήσης (PG, γενν. το 1983, ύψος 1.95μ.)

Τόσο ο Αργύρης Πεδουλάκης, όσο και ο Ευγένι Πασούτιν έδειξαν εμπιστοσύνη στον Νίκο Ζήση. Ο πολύπειρος γκαρντ είναι ο παίκτης που... ηρεμεί το παιχνίδι της Ούνικς Καζάν, αφού οι Κέρτις Τζέρελς και Κιθ Λάνγκφορντ παίζουν σε υψηλό tempo και χρειάζεται κάποιος να... κοντρολάρει τον ρυθμό. Οι αριθμοί του Νίκου Ζήση στην Ευρωλίγκα μόνο άσχημοι δεν είναι, ωστόσο το... ταξίδι της Ούνικς Καζάν στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης ολοκληρώθηκε με τον αποκλεισμό από το TOP 16. Σειρά τώρα έχει το Eurocup.

Κώστας Καϊμακόγλου (PF, γενν. το 1983, ύψος 2.04μ.)

Μαζί με τον Νίκο Ζήση είναι οι μοναδικοί Έλληνες που μένουν εκτός συνέχειας Ευρωλίγκας και πλέον θα συμμετέχουν στο Eurocup. Οι εμφανίσεις που έκανε ο Κώστας Καϊμακόγλου ήταν κάτι παραπάνω από θετικές. Ο διεθνής φόργουορντ ξεκίνησε βασικός και στα 10 ματς που έδωσε η Ούνικς Καζάν στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης και μάλιστα έμεινε στο παρκέ για πάνω από 30 αγωνιστικά λεπτά, δίνοντας λύσεις στην επίθεση τόσο με post game, όσο και με το μακρινό του σουτ.

ΠΗΓΗ: Euroleague.net