Πήγαν να τον πιάσουν... Κότσο, αλλά αντέδρασε

Πήγαν να τον πιάσουν... Κότσο, αλλά αντέδρασε

bet365

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος γράφει για τον Παναθηναϊκό πού από τη δράση πέρασε στην αντίδραση, το ερωτηματικό στην επόμενη μέρα με Κοτσόλη, αλλά και τον λάτιν Αστέρα Τρίπολης, που χορεύει τους Ευρωπαίους αντιπάλους του στο ρυθμό του. 'Οσο για τον ΠΑΟΚ; Η Παναγία να βάλει το χέρι της, ώστε να βρει το χρόνο που δουλεύει υπέρ του!

Όσο πιό γρήγορα κατανοήσουν στον Παναθηναϊκό ότι με τον Κοτσόλη τερματοφύλακα δεν πρόκειται να πάνε την ομάδα ένα σκαλοπάτι πιό πάνω, τόσο το καλύτερο για την ομάδα. Και εξηγούμαστε: ο έμπειρος κίπερ δεν ήταν το μοναδικό τρωτό σημείο του Παναθηναϊκού, όμως όταν σε «κρεμάει» σε τέτοιο κρίσιμο για τα οικονομικά δεδομένα (το πρεστίζ που το πάτε...) του συλλόγου, έστω και μέχρι να πάρει μπρος ο Μπεργκ, δεν μπορείς να κάνεις τα στραβά μάτια! Βοήθησε πέρυσι στην κατάκτηση του Κυπέλλου, όμως περισσότερο κάνει για δεύτερη επιλογή, παρά για πρώτη.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε μέχρι τώρα ότι είναι ένα κλικ χειρότερος από πέρυσι και αναφερόμαστε στην ομάδα του δεύτερου γύρου και του τελικού Κυπέλλου: ωστόσο έχει διατηρήσει πολλά καλά στοιχεία του,τον κορμό της ομάδας και αυτό τον σουηδό παίκταρο, που θαρρείς και άκουσε... Ντουρμάζ στον Ολυμπιακό και έβγαλε φωτιές! Αυτή η Μίντιλαντ είναι μικρή ομάδα για τα κυβικά του Παναθηναϊκού και αν έκανε πιό ψηλά το πρέσινγκ θα είχε βάλει τουλάχιστον άλλα δύο γκολ η ομάδα του Αναστασίου. Ακόμη κι έτσι όμως με κάποια από τα... άχαστα των Καρέλη και ένα του Μπεργκ στο δεύτερο ημίχρονο η θαλάμη του εξάσφαιρου θα μπορούσε να είχε γεμίσει!

Είναι πολλά τα θετικά από αυτή την επιστροφή στις νίκες του ΠΑΟ, όμως εντοπίσαμε και κάποια σημεία που χρειάζεται δουλειά: για παράδειγμα απέναντι σε οργανωμένη άμυνα, είχε μεγάλο πρόβλημα. Έλλειψε το καθαρό μυαλό, χρειάζεται ένα μυαλό με κοφτή πάσα για να κάνει τον Παναθηναϊκό ακόμη πιό δυνατό. Ο Αμπέιντ κάνει μπαμ ότι λείπει από αυτή την ομάδα. Για παράδειγμα με εξαίρεση το πρώτο γκολ τα υπόλοιπα ήρθαν από πάσες από τα άκρα, ενώ δύσκολα έβγαιναν τα περσινά 1-2 που είχαμε θαυμάσει. Θα έρθουν όμως, με συγκέντρωση, προσήλωση και ίσως κάποιες προσθήκες.

Ο Ντίνας έχει ικανότητες, λόγω σωματοδομής, κοφτής ντρίπλας, διαθέτει φαντασία, όμως πρέπει να αρπάξει τις ευκαιρίες από τα μαλλιά! Η απόδοσή του ήταν ένα μικρό βήμα και ο Αναστασίου δείχνει για άλλη μία φορά, το πόσο δίκαιος είναι και ότι ξέρει να ανακατεύει την τράπουλα, όταν χρειαστεί!

Θα αναφερθώ στον Καρέλη, αυτό τον ταλαντούχο περιφερειακό επιθετικό, που έκανε τα εύκολα δύσκολα. Και απορώ τόσο καιρό έχοντας δίπλα σου και στα αποδυτήρια, στις προπονήσεις τον Μπεργκ, δεν έμαθε κάτι από τα... γλυκά και συνάμα αποτελεσματικά τελειώματά του; Αν παρατηρήσετε είναι ομαδικός, έβγαλε άλλωστε την ασίστ από αριστερά, όμως κάνει το κάτι παραπάνω στην επίθεση. Είναι ικανός να βάλει το δυσκολότερο γκολ και να κάνει γόρδιο δεσμό ένα τετ-α-τετ κόντρα στη Μίντιλαντ! Δυνατό παλικάρι, κέρδισε την κόκκινη κάρτα του αντιπάλου, όμως μόνο με προσπάθειες για ανάποδα ψαλίδια, δεν γίνεσαι μεγάλος επιθετικός! Κι έχει προσόντα!

Υπάρχει ακόμη ένα μικρό πρόβλημα στα άκρα. Οι σέντρες βγαίνουν από τους μπακ, όχι τους χαφ κι αυτό είναι κατά το ήμισυ καλό. Για τον Μπούι πρέπει να δούμε κι άλλα ματς για να βγάλουμε συμπεράσματα. Ο Παναθηναϊκός είναι σίγουρο ότι όσο σκοράρει ο Μπεργκ θα βρίσκει λύσεις, γιατί είναι όπλο μεγάλου βεληνεκούς, όμως θα πρέπει σιγά-σιγά να βρει τέρματα και από άλλους ποδοσφαιριστές, καθώς στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά και στο πρωτάθλημα, θα υπάρξουν δυσκολίες. Η άμυνα αν και λειτούργησε καλύτερα, εντούτοις βγήκαν κάποια σουτ από τον υποδεέστερο αντίπαλο που δεν έπρεπε να βγουν, ενώ ήταν φανερό μετά την ψυχρολουσία του 0-1 ότι όλοι είχαν κάτιτις περισσότερο στο μυαλό τους να βοηθήσουν στα μετόπισθεν για να μην γίνει ζημιά τύπου... Σταντάρ Λιέγης!

Υπάρχει όμως η δράση και η αντίδραση και ο Παναθηναϊκός αντέδρασε, όπως και ο Μπεργκ, αφήνοντας πίσω τόσο την βέλγικη ομάδα, όσο και το κακό ξεκίνημα με τους Δανούς!

Το ευχάριστο είναι όμως για το ελληνικό πρωτάθλημα, ότι μπορεί να έχει και τον ανανεωμένο και βελτιωμένο Αστέρα Τρίπολης στους ομίλους του Γιουρόπα. Αρκάδες μπορεί να βλέπεις με το κυάλι στη σύνθεση, ομως για άλλη μία φορά δείχνει ότι ξέρει να επιλέγει Αργεντίνους, σαν τον... Μάσα! Και τρώγοντας έρχεται η όρεξη, όπως φάνηκε με Μάιντς και Μακάμπι!

Ο ΠΑΟΚ, που δεν είναι έτοιμος ακόμη και έχει δυσκολίες στο γκολ, είναι συμπαγής ομάδα, όμως ίσως χρειαστεί και τη βοήθεια της Παναγίας στο δεύτερο παιχνίδι. Οταν γνωρίζεις την ήττα από την... Ζίμπρου είσαι άξιος της μοίρας σου, όμως αυτή τη μοίρα, την κρατάει στα χέρια του. Ίσως κάποιος να έψαχνε στο ρόστερ τον Λούκας, μήπως και πετύχει κάποιο από αυτά υπέροχα γκολ του, όμως δεν υπάρχει. Θα πρέπει να πάρει το... οπλο του ο Αθανασιάδης και να πετύχει κάποιο από αυτά τα κρίσιμα γκολ της καριέρας του ο Σαλπιγγίδης για να κινηθεί το ασπρόμαυρο πλοίο.

Γιατί θα είναι κρίμα να χαθεί η πρόκριση κόντρα στους Μολδαβούς, που πανηγύρισαν τη νίκη σαν... θαύμα. Θα είναι κρίμα για τον ΠΑΟΚ, γιατί βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο της νέας (ή παλιάς) εποχής Αναστασιάδη, που θέλει χρόνο για να δει αποτελέσματα. Δεν είναι τυχαίο ότι συνεχώς επαναλαμβάνει «τον Μάιο θέλω να είμαστε καλά». Όπως-όπως λοιπόν να πάρει ο ΠΑΟΚ την πρόκριση, καθώς ο χρόνος είναι σίγουρο και βάσει της σκληρής δουλειάς που κάνει ο Άγγελός του, ότι θα κυλήσει υπέρ του στη συνέχεια. Ας φέρει λοιπόν... Τούμπα τα πράγματα, εδώ κοτζάμ Άρσεναλ είχε νικήσει κάποτε ο ΠΑΟΚ του Αναστασιάδη!

 

Τελευταία Νέα