Ουόριορς vs. Καβαλίερς: Η παρουσίαση των αριθμών!

Ουόριορς vs. Καβαλίερς: Η παρουσίαση των αριθμών!

bet365

Η… μάχη των Ουόριορς με τους Καβαλίερς βρίσκεται προ των πυλών και το gazzetta.gr σας βάζει στο κλίμα παρουσιάζοντας τους αριθμούς των δύο αντιπάλων μέσω infographic!

Αν πριν από την postseason έκαναν σε 100 άτομα την ερώτηση «ποιο θα είναι το ζευγάρι των φετινών τελικών;», μοιάζει δεδομένο πως η πλειοψηφία θα έδινε την απάντηση «Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς vs. Κλίβελαντ Καβαλίερς!» Κι έτσι έγινε.

Ο δρόμος της… παρέας του ΛεΜπρον Τζέιμς ήταν πιο εύκολος. Φάνηκε από την αρχή, όταν οι Καβς «σκούπισαν» τους Ντιτρόιτ Πίστονς και στη συνέχεια ξεπέρασαν το εμπόδιο των Ατλάντα Χοκς ξανά με 4-0. Στη σειρά των Τελικών της Ανατολής το Κλίβελαντ δυσκολεύτηκε λίγο περισσότερο, οι Τορόντο Ράπτορς πήραν δύο νίκες, ωστόσο οι Καβαλίερς δεν μπορούσαν να χάσουν την πρόκριση για τους… μεγάλους τελικούς!

Αντίθετα, οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς δυσκολεύτηκε πολύ περισσότερο! Οι Πρωταθλητές άφησαν εκτός τους Χιούστον Ρόκετς και τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλείζερς με σκορ 4-1, ωστόσο αντιμετώπισαν πρόβλημα με τον Στεφ Κάρι, ο οποίος βρέθηκε στα… πιτς λόγω τραυματισμών. Ο back2back MVP, όμως, επέστρεψε κανονικά στο παρκέ και ηγήθηκε της ομάδας του στη σειρά με τον Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. Εκεί, οι Πολεμιστές βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο, όταν το σκορ ήταν 3-1 υπέρ της… παρέας των Ντουράντ & Ουέστμπρουκ, κατάφεραν, όμως, να φτάσουν σε μία ΕΠΙΚΗ ανατροπή και με 4-3 πήραν την πρόκριση!

Κάπως έτσι φτάσαμε στο… repeat.

Μόνο που σε σχέση με πέρυσι έχουν αλλάξει πολλά στους Κλίβελαντ Καβαλίερς. Η ομάδα ποντάρει πλέον κανονικά στους Καϊρί Έρβινγκ και Κέβιν Λαβ, που έμειναν εκτός… μάχης πέρυσι, ενώ και σε σχέση με τα φετινά ματς έχουν αλλάξει πολλά; Τι εννοούμε; Οι Καβαλίερς ηττήθηκαν δύο φορές από τους Ουόριορς φέτος, ωστόσο σε αυτά τα ματς τη θέση του head coach είχε ο Ντέιβιντ Μπλατ κι όχι ο Τάιρον Λου, ενώ δεν υπήρχε στο ρόστερ κι ο Τσάνινγκ Φράι, ο οποίος στα playoffs μετράει 8.6 πόντους κατά μέσο όρο, με ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα 42.7%, όντας ο παίκτης-κλειδί των Καβς!

Όσο για τους Ουόριορς; Πολλοί πίστεψαν ότι η φετινή τους χρονιά ήταν ένα… πυροτέχνημα, ωστόσο μερικούς μήνες μετά το σύνολο του Στιβ Κερ έχει ήδη γράψει ιστορία με το 73-9 που πέτυχε στη regular season! Οδηγός των Πολεμιστών ο Στεφ Κάρι, που… σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ενώ στο πλευρό του έχει τον Κλέι Τόμπσον, με τον ΛεΜπρον να τονίζει πως οι δύο παραπάνω είναι ίσως οι κορυφαίοι σουτέρ που έχουμε δει. Mind games; Πολύ πιθανό!

Κοντολογίς, ναι μεν φέτος θα δούμε ξανά τις ίδιες ομάδες στους Τελικούς του ΝΒΑ, ωστόσο έχουν αλλάξει πολλά, ειδικά στους Καβαλίερς κι οι απαντήσεις θα δοθούν στο παρκέ. Μέχρι τότε, το gazzetta.gr σας βάζει στο κλίμα παρουσιάζοντας τους αριθμούς των δύο αντιπάλων:

*Το τζάμπολ της σειράς είναι τα ξημερώματα της Παρασκευής (04:00) στην έδρα των Ουόριορς. Τηλεοπτική μετάδοση από το OTE Sport 4 και LIVE με περιγραφή και στατιστικά στο gazzetta.gr!

 

NBA Τελευταία Νέα