Μάτζικ Τζόνσον-Λάρι Μπερντ: Πριν από 43 χρόνια συστήθηκαν στο ΝΒΑ! (vids)

Γιώργος Κούβαρης
Μάτζικ Τζόνσον-Λάρι Μπερντ: Πριν από 43 χρόνια συστήθηκαν στο ΝΒΑ! (vids)

bet365

Πριν από ακριβώς 43 χρόνια οι Λάρι Μπερντ και «Μάτζικ» Τζόνσον «πατούσαν» για πρώτη φορά τα παρκέ του ΝΒΑ και έμελλε να αλλάξουν την ιστορία του πρωταθλήματος την δεκαετία του '80.

Ήταν Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 1979 όταν θα δινόταν το πρώτο τζάμπολ του ΝΒΑ για την σεζόν 1979-1980.

Τα βλέμματα ήταν περισσότερο στραμμένα σε δύο γήπεδα των ΗΠΑ. Στο «Boston Garden» όπου οι Σέλτικς θα αντιμετώπιζαν τους Χιούστον Ρόκετς, όπως επίσης και στην «San Diego Sports Arena» όπου οι Κλίπερς θα υποδέχονταν τους Λος Άντζελες Λέικερς.

Ο λόγος για τον οποίο ήταν έντονο το ενδιαφέρον σε αυτά τα ματς είχε να κάνει με την παρουσία των δύο rookies, «Μάτζικ» Τζόνσον και Λάρι Μπερντ. Ο μεν Έρβιν «Μάτζικ» Τζόνσον είχε επιλεγεί στην κορυφή του draft το 1979, o δε Λάρι Μπερντ είχε επιλεγεί έναν χρόνο νωρίτερα στο νούμερο «6» αλλά είχε επιλέξει να παραμείνει έναν ακόμη χρόνο στο πανεπιστήμιο της Ιντιάνα για να τελειώσει τις σπουδές του. Κάπως έτσι, οι δύο μετέπειτα θρύλοι του ΝΒΑ, έμελλε να πραγματοποιήσουν την παρθενική τους εμφάνιση στο ΝΒΑ την ίδια ακριβώς ημέρα!

Οι Λέικερς είχαν αγωνιστεί στην έδρα του Σαν Ντιέγκο και ο «Μάτζικ» είχε ξεκινήσει στην βασική πεντάδα (μαζί με Τζαμάλ Ουίλκς, Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, Νορμ Νίξον και Σπένσερ Χέιγουορντ) πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση! Συγκεκριμένα είχε σημειώσει 26 πόντους με 10/21 σουτ και 6/10 βολές, ενώ είχε επίσης 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 4 τάπες, 1 κλέψιμο και 3 λάθη.

Αντίστοιχα, οι Μπόστον Σέλτικς είχαν υποδεχθεί τους Χιούστον Ρόκετς, με τον «μεγάλο λευκό» να ξεκινάει με την σειρά του στο αρχικό σχήμα της ομάδας (μαζί με Σέντρικ Μάξγουελ, Τάινι Άρτσιμπαλντ, Ντέιβ Κάουενς και Κρις Φορντ) και να έχει 14 πόντους με 6/11 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 2/2 βολές, 10 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 λάθη σε 28 λεπτά συμμετοχής.

Όλα αυτά πριν από ακριβώς 43 χρόνια...

O rookie Λάρι Μπερντ...

...και το ντεμπούτο του «Μάτζικ» Τζόνσον στο ΝΒΑ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα