Χατζηγιοβάνης: Ο «Mr.11» των 11 γκολ του Παναθηναϊκού (pics)

Χατζηγιοβάνης: Ο «Mr.11» των 11 γκολ του Παναθηναϊκού (pics)

Δημήτρης Ρούσσος
Χατζηγιοβάνης: Ο «Mr.11» των 11 γκολ του Παναθηναϊκού (pics)

bet365

Ο Παναθηναϊκός διατηρεί την καλύτερη επίθεση στη Super League με 21 γκολ και με τον πρωταγωνιστή του «Κλ. Βικελίδης», Τάσο Χατζηγιοβάνη, να έχει συμμετοχή στα 11!

Ώρα… δύσκολη στις καθυστερήσεις απέναντι στον Άρη για τη 12η αγωνιστική για το «τριφύλλι». Οι Θεσσαλονικείς διατηρούν το προβάδισμα, το ρολόι πια δείχνει 93’ και τα περιθώρια στενεύουν.

Το λάθος του Σιώπη, η ανάληψη της ευθύνης από τον Χατζηγιοβάνη και το… κεράκι στην τούρτα του Πανένκα έστρεψαν ξανά τα βλέμματα πάνω στον 21χρονο επιθετικό, που βρήκε δίχτυα έπειτα από καιρό, δίχως ωστόσο να έχει σταματήσει όλο αυτό το διάστημα να είναι καθοριστικός!

ΤΡΙΑ ΓΚΟΛ, ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΣΙΣΤ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ 11 ΓΚΟΛ

Η εκτέλεση του πέναλτι στο «Κλ. Βικελίδης του χάρισε τις εντυπώσεις, όμως ο φετινός Χατζηγιοβάνης δεν είναι μόνο τέτοιες. Το παιχνίδι του έχει και ουσία, δείγμα της σοβαρότητας που χαρακτηρίζει τη φετινή προσπάθεια του Παναθηναϊκού, αφού μόνο υπό τέτοιες συνθήκες «γεννιούνται» πρωταγωνιστές.

Τέτοιος είναι ο «Mr.11», που έφτασε αισίως τα τρία γκολ σε 12 συμμετοχές και πολύπλευρη συμμετοχή στο παιχνίδι της ομάδας του. Δίπλα σε αυτά βάζει και τέσσερις ασίστ αλλά και συμμετοχή σε άλλα τέρματα που πέτυχαν φέτος οι «πράσινοι», 11 το σύνολο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος απέναντι στην Ξάνθη στα Πηγάδια, ο Χατζηγιοβάνης είναι που επιχειρεί πλασέ και η απόκρουση «στρώνει» τη μπάλα στον Μπουζούκη για το όμορφο γκολ και το 0-1, στην πρώτη νίκη του Παναθηναϊκού στη Super League.

Στη δεύτερη αγωνιστική η Λαμία γίνεται έρμαιο στις ορέξεις του, αφού πρώτα με ασίστ στον Μπουζούκη για το 1-0 και στο 87’ με κερδισμένο πέναλτι, που εκτέλεσε εύστοχα ο Κουρμπέλης, το «τριφύλλι» έφτασε άνετα στη νίκη με 3-1, «σβήνοντας» την ποινή του -6 κι αγναντεύοντας πια με αισιοδοξία τη συνέχεια.

Την επόμενη αγωνιστική, στην επίσκεψη στην AEL FC Arena ήρθε η ώρα να «σπάσει» το ρόδι και να σκοράρει και ο ίδιος, διαμορφώνοντας το τελικό 1-3 στο 89’.

Τέταρτη αγωνιστική της Super League και ο Παναθηναϊκός επικρατεί του Λεβαδειακού με 3-0 στο ΟΑΚΑ. Ο Χατζηγιοβάνης παίρνει τη «μπαγκέτα», δίνει ασίστ στον Καμπετσή για το προβάδισμα μόλις στο 5’, ενώ στο 45’ κάνει το ίδιο για τον Χατζηθεοδωρίδη, «καθαρίζοντας» το παιχνίδι.

Κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ μια εβδομάδα αργότερα οι «πράσινοι» παίρνουν ξανά τη νίκη, ξανά χάρη (και) στον Έλληνα άσο, που σκοράρει για την ισοφάριση στο 43’ με κεφαλιά-ψαράκι, μετά τη σέντρα του Κουλιμπαλί.

Στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα δεν σκοράρει, μήδε δίνει ασίστ, όμως κερδίζει το πέναλτι στο 90’, δίνοντας την ευκαιρία στον Μακέντα να ισοφαρίσει σε 1-1 και πανηγυρίζει έξαλλα μαζί του!

Έκτοτε και μέχρι το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης η περίοδος είναι «στεγνή» στην επίθεση για τον Παναθηναϊκό, με μόλις δυο γκολ ενεργητικό απέναντι σε Πανιώνιο, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» επισκέφτεται το ΟΑΚΑ για να… πληρώσει τα σπασμένα και ο Χατζηγιοβάνης επανέρχεται στις ουσιαστικές εμφανίσεις, με μια ασίστ στον Μακέντα για το 1-0 και καθοριστική συμμετοχή στο γκολ του Κουρμπέλη για το 3-0, με σέντρα στον αρχηγό του που σκόραρε με δεύτερη προσπάθεια. Ακόμα δε και στο όμορφο γκολ του Ινσούα στο τέλος, η φάση ξεκίνησε με τακουνάκι στον Αργεντινό, πριν την όμορφη συνεργασία με τον Μακέντα.

Τόσο ο επιθετικός «οργασμός» της ομάδας του Δώνη, όσο και η ανέλπιστη βαθμολογική επιτυχία, στηρίζονται στην ομαδική δουλειά που γίνεται στο Κορωπί. Τα μικρά «μυστικά» των πρωταγωνιστών του ωστόσο είναι όσα «γλυκαίνουν» τη συνταγή και δίνουν νόημα στις οδηγίες του Έλληνα προπονητή, που σε παίκτες όπως τον Χατζηγιοβάνη βλέπει το «όχημα» της εφαρμογής όσων έχει στο μυαλό του. Με προσωπικότητα, θράσος και ποιότητα, ο Χατζηγιοβάνης κάνει φέτος την καλύτερη σεζόν της καριέρας του και κάθε εμφάνισή του είναι καλύτερη από την προηγούμενη, ή αλλιώς χειρότερη από την επόμενη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα