Τα 10 μεγαλύτερα τρίποντα στην ιστορία του ΝΒΑ! (poll & vids)

Νίκος Καρφής
Τα 10 μεγαλύτερα τρίποντα στην ιστορία του ΝΒΑ! (poll & vids)

bet365

Το gazzetta.gr διάλεξε τα 10 σπουδαιότερα τρίποντα όλων των εποχών στο ΝΒΑ με αφορμή το πρώτο τρίποντο που μπήκε ποτέ στη λίγκα από τον Κρις Φορντ και ζητά από τους αναγνώστες του να επιλέξουν το σπουδαιότερο.

Στις 12/10/1979 ο Κρις Φορντ των Σέλτικς ήταν ο άνθρωπος που έβαλε το πρώτο τρίποντο στην ιστορία του ΝΒΑ στο ματς κόντρα στους Ρόκετς.

Το ιστορικό αυτό καλάθι μπήκε στο θρυλικό «Boston Garden» και έτσι το gazzetta.gr γύρισε πίσω στο χρόνο, έψαξε και σας παρουσιάζει τα 10 μεγαλύτερα σουτ στην ιστορία της λίγκας.

Μπορεί να σκεφτείτε και κάποια άλλα που άξιζαν να μπουν στη λίστα, αλλά σίγουρα αυτά που ακολουθούν είναι κλασικά!

Δείτε την 10άδα και στο τέλος ψηφίστε το μεγαλύτερο!

Κάιρι Ίρβινγκ (Καβς vs Ούοριορς, Game 7 των τελικών του 2016)

O Uncle Drew ευστοχεί για τρεις στο σουτ της ζωής του και χαρίζει στο Κλίβελαντ τον πρώτο τίτλο της ιστορίας του στο ΝΒΑ.

Έντι Τζόνσον (Ρόκετς vs Τζαζ, Game 4 των τελικών Δύσης του 1997)

Με νικητήριο τρίποντο στη λήξη, ο Τζόνσον... εκτελεί εν ψυχρώ τους Τζαζ των Μαλόουν-Στόκτον και χαρίζει μια τεράστια νίκη στους Ρόκετς μέσα στο Χιούστον.

Λάρι Τζόνσον (Νικς vs Πέισερς, Game 3 των τελικών Ανατολής του 1999)

Είναι μια από τις ειδικές περιπτώσεις, αφού δεν κάνουμε λόγο για τρίποντο, αλλά για... τετράποντο. Οι Νικς έχαναν για τρεις και ο Λάρι τους... σκότωσε με τρίποντο και φάουλ σε μια ανέλπιστη εξέλιξη ανάμεσα σε δύο ομάδες που είχαν μεγάλη έχθρα εκείνα τα χρόνια (Μίλερ vs Σταρκς και Γιούν).

Ρόμπερτ Χόρι (Λέικερς vs Κινγκς στο Game 4 των τελικών Δύσης το 2002)

Ο ορισμός του clutch δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα. Ο Χόρι παίρνει την μπάλα από το... πουθενά και... μπαμ. Σκοράρει και ισοφαρίζει τη σειρά με τους Κινγκς σε 2-2. Αν δεν το έκανε οι βασιλιάδες θα έσπαγαν την έδρα των «λιμνανθρώπων» και θα απείχαν μία νίκη από τους τελικούς του ΝΒΑ.

Ρέι Άλεν (Xιτ vs Σπερς στο Game 6 των τελικών το 2013)

Οι Χιτ είναι στα σχοινιά στο Game 6, αφού αν το χάσουν το πρωτάθλημα πάει στους Σπερς. Όμως ο Άλεν τους δίνει το φιλί τη ζωής στην κανονική διάρκεια και το στέλνει στην παράταση, εκεί όπου η ομάδα του θα κάνει το 3-3, λίγες ώρες πριν φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Τζον Στόκτον (Τζαζ vs Ρόκετς στο Game 6 των τελικών Δύσης το 1997)

Ο εκπληκτικός Τζον Στόκτον... τελειώνει τους Ρόκετς και στέλνει την Γιούτα στους τελικούς του ΝΒΑ με τριποντάρα!

Tζον Πάξον (Mπουλς vs Σανς στο Game 6 των τελικών του 1993)

Ένας ανέλπιστος ήρωας για τους Μπουλς. Ο Πάξον θα πάρει την ευθύνη και θα ευστοχήσει, χαρίζοντας στους Μπουλς το 3ο σερί πρωτάθλημα.

Ντάμιαν Λίλαρντ (Μπλέιζερς vs Ρόκετς στο Game 6 του πρώτου γύρου της Δύσης το 2014)

Ι'ts Lillard Time! Οι Ρόκετς βρίσκονται μια ανάσα από το break και το 3-3. Αλλά ο Λίλαρντ με ένα τρίποντο που θα θυμάται για όλη του τη ζωή, στέλνει τον 7ο ουρανό τους Μπλέιζερς και στην επόμενη φάση των playoffs.

Ρέτζι Μίλερ (Πέισερς vs Νικς στο Game 1 των ημιτελικών Ανατολής του 1995)

Eδώ χρειάζεται λεπτομερή περιγραφή, γιατί αυτό που έκανε ο Μίλερ, δεν γίνεται. Δεκαοχτώ δευτερόλεπτα για τη λήξη και οι Πέισερς χάνουν 105-99. Για πολλούς το ματς έχει κριθεί, όχι όμως και για τον Κiller. Γρήγορο τρίποντο και 105-102. Λάθος στην επαναφορά των Νικς, κλέψιμο ο Ρέτζι και μπαμ! Θα ισοφαρίσει! Απόλυτη ησυχία στο Madison Square Garden. O Σταρκς θα χάσει 2 βολές, ο Μίλερ θα βάλει το δικό του ζευγάρι βολών και ο Άντονι θα γλιστρήσει στην τελευταία επίθεση του ματς. Επική ανατροπή για τους Πέισερς σε ένα ματς που ο ηγέτης της Ιντιάνα έβαλε 8 πόντους σε 9 δευτερόλεπτα!

Ρόμπερτ Χόρι (Σπερς vs Πίστονς στο Game 5 των τελικών του ΝΒΑ το 2005)

O άνθρωπος των μεγάλων σουτ ξαναχτυπά. Η σειρά είναι στο 2-2 και οι Σπερς βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο στο Game 5. Aλλά ο Χόρι βάζει το κρίσιμο τρίποντο, γίνεται το 3-2 υπέρ του Σαν Αντόνιο και στη συνέχεια η ομάδα του Πόποβιτς παίρνει τίτλο.

 

NBA Τελευταία Νέα